En el DdB d'avui. Els subratllats són meus:
 
http://www.diaridebalears.com/opinio.shtml?-1+6+160358
 
Benvolgut Bernat

Malgrat la tempesta que sembla que hi ha dins el si del PSM: empenta a Mateu Morro, congrés mal tancat a Manacor, dos candidats a les primàries, dos candidats a Secretari General, dimissió anunciada de Pere Sampol, manifestacions públiques al mitjans de comunicació amb desqualificacions cap al candidat Biel Barceló, silencis de molts històrics... penso que el partit encara és viu i que tot s'arreglarà dins el congrés del mes de maig.
 
Tu m'has dit en moltes ocasions que, com a simpatitzant del PSM, votes aquesta proposta des de fa molts anys, en totes o quasi totes les convocatòries, però... sempre hi havia el mateix però, creies i encara creus que el partit havia de renovar la seva política, havia de pactar amb altres formacions que lluitassin pel mateix, o quasi el mateix. Penses que el PSM hauria de liderar una coalició esquerrana, ecologista i nacionalista.
 
La darrera vegada que vàrem parlar-ne, no fa gaire, vares dir-me que el teu vot per al 2007 seria més pragmàtic («vot útil» -?-). Ambdós sabem que hi ha partits que, salvades petites diferències, estarien disposats a col·laborar, per sumar més vots, aconseguir més escons, intentant amb més força salvar aquest país. Si ajuntàssim els vots dels partits compromesos amb l'espai socialista, ecologista i nacionalista, hauria d'anar molt malament per aconseguir només la suma dels escons actuals.
 
Jo tenc clar que, de moment, el meu vot serà per als candidats elegits clarament i democràticament dins el PSM: en Mateu Crespí per les autonòmiques i en Pere Muñoz per les municipals. Però, a la vegada, contemplo els teus raonaments, quan dius que aniria molt millor si aquests dos candidats fossin capdavanters d'una força més ampla, sens renunciar a cap de les aspiracions del PSM, que no són altres que el benestar social del país, emprant la llengua de la nostra cultura i defensant el territori amb una política raonadament ecologista. Així es podria agranar l'espasa damocleniana que actualment amenaça els partits petits amb la desaparició de les institucions per la pressió del bipartidisme estatal.
 
Per açò veig molt bé que, a més a més del candidat Jaume Sansó a la Secretaria General del PSM, en Biel Barceló aporti idees noves al proper congrés, amb una opció al càrrec i a la tasca de proposar, en primer lloc, una vertadera integració de tots els militants i després una autèntica renovació pel que fa a idees perquè aquesta renovació no quedi només en un canvi de cares.
 
El que tenc més clar, amic Bernat, és que tant tu com jo i com molts altres estimam el país i no volem que el malmeni la gent que ho ha fet fins ara. Fa molts anys que vaig néixer en aquesta terra i he vist massa atropellaments tant a les persones com al territori i no vull estar més estona aturat; desitjo que les meves netes puguin gaudir d'una vida més digna i també del poc territori que queda lliure de malifetes. Encara tenc fe en la democràcia, que ens permet escollir els nostres servidors en el govern, sigui autonòmic, municipal o d'ordre intern.
 
Penseu bé abans d'anar a votar, escollir el PSM encara pot ser la solució.
 
Joan Lacomba, un militant del PSM.LLama Gratis a cualquier PC del Mundo.
Llamadas a fijos y móviles desde 1 céntimo por minuto.
http://es.voice.yahoo.com
http://www.araisempre.org
http://araisempre.org/mailman/listinfo/ais_araisempre.org

Responder a