Si no pots veure aquest correu, fes clic aquí.
"El sou del mestre és paupèrrim, no guanyem ni la cistella bàsica. Els nens que vénen a l'escola tenen pocs recursos, alguns pateixen casos greus de desnutrició, d'altres se'ns adormen a classe perquè treballen... Arriben des de lluny fent molts sacrificis i em fan patir molt però també em fan sentir molt orgullosa. Són nens que mereixen un millor servei educatiu. Però sense recursos és impossible....".
Directora del Centro Escolar Autónomo José Madriz
 
"Treballo de set del matí a set del vespre i amb aquest salari només m'arriba per a la meitat de l'alimentació. En aquest hospital hem arribat a atendre 25 o 30 pacients, una sola persona. I això és esgotador. Es dóna quantitat però no qualitat. En el meu cas ja he sentit ganes de deixar l'hospital públic i buscar un altre lloc, encara que hagi d'anar a la muntanya".
Juan Guillén González (38 anys). Infermer de l'Hospital Fernando Vélez Paiz
 
 
El 80% de la població nicaragüenca viu amb menys de 2 dòlars al dia. Malgrat l’elevat índex de pobresa, l’FMI (Fons Monetari Internacional), una de les institucions més influents del planeta, exigeix al Govern de Nicaragua que restringeixi al màxim la despesa pública. Com a resultat, la inversió en salut i educació s’ha estancat durant els darrers anys. Les conseqüències són dramàtiques:
6 de cada 10 joves en edat d’estudiar secundària han quedat fora del sistema educatiu.
El Govern nicaragüenc només gasta 2 dòlars anuals per persona en medicaments essencials, quan l’OMS (Organització Mundial de la Salut) aconsella, almenys (junt), 30 dòlars.
El 70% dels joves marxarien del país si tinguessin l’oportunitat.
que el Fons Monetari Internacional posi fi a les restriccions que condicionen el Govern de Nicaragua
i que estableixi un diàleg obert sobre els processos i l’impacte que tenen sobre el país centreamericà.
Aquesta acció electrònica s’ha realitzat conjuntament entre Intermón Oxfam i la Coordinadora Civil de Nicaragua.LLama Gratis a cualquier PC del Mundo.
Llamadas a fijos y móviles desde 1 céntimo por minuto.
http://es.voice.yahoo.com
http://www.araisempre.org
http://araisempre.org/mailman/listinfo/ais_araisempre.org

Responder a