HI,

I've a very bad performace on one of my MX. MAils a scanned most while 3
- 5 seconds. :(


The system is:

CentOS 7
spamassassin-3.4.0-2.el7.x86_64
amavisd-new-2.11.0-1.el7.noarch
amavisd-milter-1.6.1-6.el7.centos.x86_64
clamav-0.99.3-1.el7.x86_64

No database, all datas in filespace!

Here's an example mail delivery on this system's maillog:

Feb  2 21:57:59 mailbitch1 amavis[17306]: (17306-04) TIMING-SA total
3482 ms - parse: 0.88 (0.0%), extract_message_metadata: 1.71 (0.0%),
get_uri_detail_list: 0.09 (0.0%), tests_pri_-1000: 4.6 (0.1%),
tests_pri_-950: 0.61 (0.0%), tests_pri_-900: 0.61 (0.0%),
tests_pri_-400: 0.47 (0.0%), tests_pri_0: 971 (27.9%), check_dkim_adsp:
2.9 (0.1%), check_spf: 3.8 (0.1%), poll_dns_idle: 2486 (71.4%),
check_razor2: 943 (27.1%), check_pyzor: 0.13 (0.0%), tests_pri_500: 2489
(71.5%), get_report: 0.16 (0.0%)
Feb  2 21:57:59 mailbitch1 amavis[17306]: (17306-04) mail checking
ended: version_server=2\nlog_id=17306-04\nsetreply=250 2.5.0
Ok,%20id=17306-04,%20continue%20delivery\ninsheader=0 X-Spam-Status
No,%20score=1.319%20tagged_above=-1000%20required=6.31%0a%09tests=[DKIM_ADSP_NXDOMAIN=0.8,%20MISSING_MID=0.14,%0a%09NO_DNS_FOR_FROM=0.379]%20autolearn=no%20autolearn_force=no\ninsheader=0
X-Spam-Level *\ninsheader=0 X-Spam-Score 1.319\ninsheader=0 X-Spam-Flag
NO\ninsheader=0 X-Virus-Scanned
amavisd-new%20at%20example.org\nreturn_value=continue\nexit_code=0
Feb  2 21:57:59 mailbitch1 amavis[17306]: (17306-04) size: 849, TIMING
[total 3516 ms] - got data: 0.0 (0%)0, check_init: 2.2 (0%)0,
digest_hdr: 0.7 (0%)0, digest_body_dkim: 0.2 (0%)0, collect_info: 1.0
(0%)0, mkdir parts: 0.8 (0%)0, mime_decode: 3.7 (0%)0, get-file-type1:
10 (0%)1, decompose_part: 0.6 (0%)1, parts_decode: 0.0 (0%)1,
check_header: 0.3 (0%)1, AV-scan-1: 5 (0%)1, spam-wb-list: 0.6 (0%)1, SA
msg read: 0.4 (0%)1, SA parse: 1.5 (0%)1, SA check: 3480 (99%)100,
decide_mail_destiny: 2.1 (0%)100, notif-quar: 0.4 (0%)100, prepare-dsn:
1.4 (0%)100, report: 0.7 (0%)100, main_log_entry: 2.3 (0%)100,
update_snmp: 0.6 (0%)100, rundown: 0.8 (0%)100

I assume here's "my problem": poll_dns_idle: 2486 (71.4%), check_razor2:
Isn't it so? Local resolver is unbound-1.4.20-34.el7.x86_64

Any idea?


ttyl
Django

Reply via email to