Eerste leden van TDF Adviesraad tonen een brede
   ondersteuning uit het bedrijfsleven voor LibreOffice

 Sterke steun voor een echt vrije en leveranciers-onafhankelijk
   office-programma, geeft The Document Foundation een
     stevig fundament om verder op te bouwen.


Vandaag heeft The Document Foundation de eerste leden van zijn Adviesraad (Advisory Board) bekend gemaakt: Google, SUSE, Red Hat, Freies Office Deutschland e.V., Software in the Public Interest, en de Free Software Foundation. De nieuwe leden nemen zitting voor de eerste termijn van één jaar.

De raad vertegenwoordigt de sponsoren van The Document Foundation, waarbij iedere sponsor het recht heeft op één vertegenwoordiger. Zij zullen de toekomstige Raad van Bestuur dienen met advies en begeleiding alsook voorstellen doen en regelmatig kijken naar de voortgang van de ontwikkeling van de stichting en diens projecten.

"We zijn trost op deze eerste leden van de Adviesraad en heten ze van harte welkom" zegt Florian Effenberger namens de stuur-groep van The Document Foundation. "De samenstelling van de raad laat zien dat LibreOffice leveranciers-onafhankelijk is; een echt vrij office-programma. Het bevestigt ook dat The Document Foundation een solide basis heeft gecreëerd om verder uit te bouwen. Dat alles voor de gemeenschap, bedrijven en ondernemingen, en voor overstappers en eindgebruikers." Effenberger voegt daar aan toe: "Je ziet dat LibreOffice over de hele wereld wordt gedownload, een snel groeiende gemeenschap heeft, en dat bedrijven en instellingen het ondersteunen. Daarmee is The Document Foundation er in geslaagd om een veilige, stabiele en zekere toekomst te creëren voor vrije office-programma's."

Thomas Krumbein, voorzitter van de Duitse non-profit organizatie Freies Office Deutschland e.V., geeft als commentaar, "Freies Office Deutschland e.V. bestaat al sinds 2004. We hebben nauw samengewerkt met eindgebruikers, instellingen en ondernemers in Duitsland. De afgelopen jaren hebben we ook bedrijfscongressen georganiseerd en het starten van The Document Foundation is zeer goed ontvangen, vooral door diegenen die behoefte hadden aan stabiliteit en continuïteit. Het is een eer om deel uit te mogen maken van de Adviesraad en zo te mogen bijdragen aan het verder vormen van wat wij denken dat het ideale thuis is voor een echt vrij office-programma."

Holger Dyroff, Vice President Business Development van SUSE, zegt: "SUSE erkent de waarde van sturing door de gemeenschap en is blij om te kunnen helpen met zowel investeren als met adviezen aan The Document Foundation. Ik zie er naar uit om SUSE te vertegenwoordigen in deze eerste Adviesraad. Dit geeft de zekerheid dat de visie en prioriteiten van onze klanten en gebruikers worden overgebracht aan de leiding van The Document Foundation."

"The Document Foundation deelt doelen van openheid, transparantie, interoperabiliteit en vrijheid voor gebruikers, wat ook kern-waarden voor Red Hat zijn,” zegt Brian Stevens, CTO en vice president van de Worldwide Engineering van Red Hat. "We zijn blij om mee te doen in de Adviesraad en aandacht te geven aan de blijvende bijdragen van de gemeenschap en de voordelen van het beschikbaar zijn van een vrij office-programma.”

Jeremy Allison, mede-oprichter van Samba en lid van Google's Open Source Programs Office, voegt toe, "Het opzetten van de Adviesraad van The Document Foundation is weer een grote stap vooruit voor de organisatie. Google steunt The Document Foundation graag met middelen en advies om hun werk te laten groeien."

Bdale Garbee, President van Software in the Public Interest zegt, "Software in the Public Interest is blij om LibreOffice van The Document Foundation een gelieerd project te hebben als. TDF en LibreOffice passen goed bij onze missie, en we steunen graag met het verzamelen van fondsen en met adviezen voor de toekomst van TDF."

John Sullivan, Executive Director van de Free Software Foundation, concludeert, "The Free Software Foundation geeft graag zijn steun en advies aan The Document Foundation. We roemen de betrokkenheid die TDF heeft getoond voor de vrijheid van gebruikers, en zullen ons best doen om hen te helpen bij de doelen voor vrije software in de toekomst."International Press and Media Contacts

Florian Effenberger (based near Munich, Germany, UTC+1)
Phone: +49 8341 99660880
Mobile: +49 151 14424108
E-mail: flo...@documentfoundation.org
Skype: floeff

Olivier Hallot (based in Rio de Janeiro, Brazil, UTC-3)
Mobile: +55 21 88228812
E-mail: olivier.hal...@documentfoundation.org

Charles H. Schulz (based in Paris, France, UTC+1)
Mobile: +33 6 98655424
E-mail: charles.sch...@documentfoundation.org

Italo Vignoli (based in Milan, Italy, UTC+1)
Phone: +39 02 320621813
Mobile: +39 348 5653829
E-mail: italo.vign...@documentfoundation.org
Skype: italovignoli
Google Talk: italo.vign...@gmail.com
==

--
 Cor Nouws
 http://nl.libreoffice.org
 The Document Foundation - Founding member
 - blog  : cor4office-nl.blogspot.com
 - twitter : cor4office

--
Unsubscribe instructions: E-mail to announce+h...@nl.libreoffice.org
List archive: http://listarchives.libreoffice.org/nl/announce/

Antwoord per e-mail aan