=  LibreOffice 3.4.2 voor zakelijke gebruikers  =

     -   Dankzij het werk van 300 bijdragers,   -
-  biedt de nieuwe LibreOffice aanzienlijke verbeteringen   -


Het Internet, 1 augustus 2011 - The Document Foundation (TDF) kondigt LibreOffice 3.4.2 aan, de derde versie uit de 3.4-familie, gericht op zowel individuele gebruikers als op bedrijven. LibreOffice 3.4.2 verbetert het merendeel van de belangrijke fouten die door gebruikers in vorige versies zijn vastgesteld, en kan door de meeste bedrijven voor productiedoeleinden worden gebruikt.

The Document Foundation adviseert grote organisaties die met LibreOffice werken, om dat te doen in samenwerking met een support partner, die nauwkeurig speciale vereisten kan vaststellen, kan helpen met het managen van de migratie en die verbeteringen kan leveren voor vastgestelde problemen. Het aanschaffen van LibreOffice ondersteuning van een partner van TDF geeft bedrijven ook de mogelijkheid om indirect financieel bij te dragen aan het project. Op die manier wordt de ontwikkeling gesteund en worden stabiliteit en groei versterkt. Gebruikers moeten overigens altijd de uitgave-notities doornemen voor ze een nieuwe versie inzetten.

LibreOffice 3.4.2 is het resultaat van het gecombineerde werk van 300 medewerkers in meer dan 23.000 bijdragen, waarin ongeveer vijf miljoen regels code zijn veranderd, toegevoegd of verwijderd. De ontwikkelaars-gemeenschap is goed verdeeld tussen medewerkers die worden betaald door bedrijven en onafhankelijke vrijwilligers uit de gemeenschap: Oracle en SUSE hebben ieder ongeveer 25% van de bijdragen geleverd, 25% komt van vrijwilligers die er sinds de start van het project zijn bijgekomen, en nog eens 20% komt van RedHat. De overige bijdrage zijn van een combinatie van medewerkers van vóór TDF, Canonical ontwikkelaars, en organisaties als Bobiciel, CodeThink, Lanedo, SIL, en Tata Consultancy Services.

Als we dezelfde gegevens bekijken op individuele ontwikkelaars, dat is de top-12 van het aantal bijdragen geleverd door een mix van ontwikkelaars uit bedrijven (Canonical, Oracle, RedHat en SUSE) en individuele vrijwilligers. Dit geeft aan dat er een goede balans is en een gezonde gemeenschap.

"TDF is ontstaan met het doel om vanuit de OpenOffice.org code te werken aan een schoner en slanker vrij en gratis office-programma en na tien maanden zijn we goed op weg om dit doel te bereiken," zegt Bjoern Michaelsen, één van de vier ontwikkelaars van Canonical en een vast lid van het Engineering Steering Committee. "Natuurlijk zijn we ons bewust van het korte termijn risico van verminderde stabiliteit bij zo'n grote renovatie-inspanning, maar dat wordt gecompenseerd door de langere termijn verbeteringen in functies, snelheid en – opnieuw – de stabiliteit."

Ander nieuws is dat de aantallen van officiële medewerkers aan TDF en gebruikers van LibreOffice stijgen. Youbing Jin, President van RedFlag2000 Software Company, zegt, "We zijn verheugd om te zien dat TDF almaar sterker wordt, en we zijn trotst dat we daar deel van uitmaken."

The gemeenschap rond The Document Foundation en LibreOffice komen samen in Paris voor de eerste LibreOffice Conferentie, van 13 tot en met 15 oktober 2011 (http://conference.libreoffice.org/). Indienen van voorstellen voor lezingen kan tot 8 augustus, en de registratie sluit in september. Ook al is TDF verheugd dat LibreOffice 3.4.2, ingezet met de ondersteuning van een passende partner kan worden gezien als "bedrijfs-geschikt", toch is het maar één mijlpaal op het pad naar nog grotere stabiliteit. Zo zal de uitgave van 3.4.3, rond eind augustus, weer meer verbeteringen in stabiliteit en beveiliging bevatten.

LibreOffice 3.4.2 kan gedownload worden van http://www.libreoffice.org/download/.--
 http://nl.libreoffice.org
 The Document Foundation - Founding member
 - skype   : cornouws
 - mobile  : +31 (0)6 25 20 7001

--
Unsubscribe instructions: E-mail to announce+h...@nl.libreoffice.org
List archive: http://listarchives.libreoffice.org/nl/announce/

Antwoord per e-mail aan