Door de gemeenschap, voor de gemeenschap:
       TDF vestigt zich in Berlijn, Duitsland

Openheid, meritocratie en transparantie vormen de hoekstenen van de solide rechtspersoon

Succesvol en neutraal ontwikkelmodel dat voor het beste vrije kantoorsoftware-pakket zorgt.


Berlijn, 1 februari 2012, The Document Foundation (TDF), het huis van LibreOffice, maakt vandaag bekend dat het zijn door de gemeenschap gedreven rechtspersoon in Berlijn vestigt, in de vorm van een stichting, onder Duits recht. Deze rechtsvorm is wereldwijd bekend als een juridisch stabiele en veilige rechtspersoon, die de ideale hoeksteen vormt voor een stabiele groei van de gemeenschap en zijn software.

"Voor de eerste keer in 12 jaar vindt de ontwikkeling van een vrij kantoorpakket plaats binnen een rechtsvorm die niet alleen de waarden en idealen van de wereldwijde gemeenschap past, maar die ook door diezelfde gemeenschap bestuurd wordt. Het toekomstig thuis van het beste vrije kantoorpakket wordt gebouwd en gevormd door iedereen die beslist om mee te doen. En het beste is nog: iedereen kan meedoen en wordt daartoe ook uitgenodigd, om het vrije kantoorpakket te versterken", zegt Florian Effenberger, voorzitter van het bestuur van de TDF.

Charles Schulz, een van de grondleggers en een lid van het bestuur, voegt hier aan toe "Berlijn is het icoon van hereniging en eenheid en is als zodanig de ideale thuisbasis van onze wereldwijde gemeenschap, verzameld rondom het doel van het creëren van het beste kantoorpakket aller tijden. We verwachten in de komende weken de juridische vestiging rond te hebben, zodra de laatste details van het formele proces beëindigt zijn."

"Na maanden van werk samen met de autoriteiten, waren we in staat om de intenties van de gemeenschap te vatten in statuten met juridische geldigheid, die er voor zorgen dat de beloften die de TDF in zijn manifest heeft gemaakt worden nagekomen", zegt Micahel (Mike) Schinagl, een in Berlijn gevestigde advocaat die aan diverse vrije software pakketten heeft bijgedragen en die aan de juridische aspecten van de stichting vanaf het begin heeft bijgedragen.

Momenteel bediscussieert TDF publiekelijk hoe lokale entiteiten kunnen bijdragen en participeren. Ook worden er entiteiten gevormd die speciale projecten kunnen uitvoeren.

De grondlegger van de stichting zal de Duitse non-profit organisatie Freies Office Deutschland e.V. het voormalige OpenOffice.org Deutschland e.V. zijn, die tot nu toe als tijdelijke rechtspersoon is opgetreden. “We feliciteren de gemeenschap met het bereiken van deze stap, en we zijn er trots op dat we een belangrijke rol in het oprichten van The Document Foundation hebben gehad. Onze vereniging kijkt uit naar een intensieve samenwerking met de nieuwe stichting en naar het fungeren als koppeling tussen TDF en privé en zakelijke bedrijven”, zegt Thomas Krumbein, voorzitter van het bestuur van Freies Office Deutschland e.V.Noot voor de redactie: Een "Stiftung" is een Duitse stichting gevestigd met een kapitaal en toezicht door de overheid. Zie http://en.wikipedia.org/wiki/Foundation_%28non-profit%29#Germany voor meer details.


 - - einde persbericht


De website van TDF is te vinden op: http://www.documentfoundation.org
Het vrije kantoorpakket LibreOffice, heeft zijn website op: http://www.libreoffice.org Freies Office Deutschland e.g. host zijn Duitstalige pagina op http://www.frodev.orgOver The Document Foundation (TDF)

The Document Foundation is een open, onafhankelijk en zelfsturende meritocratische organisatie, die is gefundeerd op tien jaar toegewijd werk van de OpenOffice.org Community. TDF is gestart in het vertrouwen dat de cultuur die hoort bij een onafhankelijke stichting, het beste boven brengt in zakelijke en vrijwillige deelnemers, en zal zorgen voor het beste vrije officepakket. TDF staat open voor ieder individu die instemt met zijn basiswaarden en die bijdraagt aan de activiteiten, en verwelkomt ook bijzonder deelname van bedrijven, bijvoorbeeld door het sponsoren van individuen die als gelijke samenwerken met anderen deelnemers in de gemeenschap. Op 1 februari 2012 heeft TDF wereldwijd 146 leden en meer dan duizend vrijwilligers en deelnemers. - - Perscontacten Nederland en Vlaanderen
Cor Nouws
    E-mail: cor.no...@documentfoundation.org   skype: cornouws
Luc Castermans
    E-mail: luc.casterm...@gmail.com

Media Contacts Internationaal

Florian Effenberger (based near Munich, Germany, UTC+1)
Phone: +49 8341 99660880 - Mobile: +49 151 14424108
E-mail: flo...@documentfoundation.org - Skype: floeff

Olivier Hallot (based in Rio de Janeiro, Brazil, UTC-3)
Mobile: +55 21 88228812 - E-mail: olivier.hal...@documentfoundation.org

Charles H. Schulz (based in Paris, France, UTC+1)
Mobile: +33 6 98655424 - E-mail: charles.sch...@documentfoundation.org

Italo Vignoli (based in Milan, Italy, UTC+1)
SIP Phone: +39 02 320621813 - Mobile: +39 348 5653829
E-mail: italo.vign...@documentfoundation.org - Skype: italovignoli
GTalk: italo.vign...@gmail.com

--
 http://nl.libreoffice.org
 The Document Foundation - Founding member


--
Unsubscribe instructions: E-mail to announce+h...@nl.libreoffice.org
List archive: http://listarchives.libreoffice.org/nl/announce/

Antwoord per e-mail aan