Intel wordt lid van de Advies Raad van The Document Foundation

  The Document Foundation 'LibreOffice for Windows from SUSE'
     in het Intel AppUp(SM) center aan

Berlijn, 23 februari 2012 - The Document Foundation (TDF) kondigt vandaag 'LibreOffice for Windows from SUSE' in de Intel AppUp(SM) Center aan, een software-archief speciaal ontworpen voor op Intel® processoren-gebaseerde apparaten.

Intel wordt daarnaast lid van de TDF Advies Raad, een orgaan dat bijdraagt met advisering van en budget voor het LibreOffice project.

'LibreOffice for Windows from SUSE' is beschikbaar als een versie in vijf talen in het Intel AppUp(SM) Center: Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Als een goedgekeurde Intel AppUp(SM) Center app, biedt 'LibreOffice for Windows from SUSE' een nieuw, gemakkelijk stil installatie-proces en een verbeterde opruiming bij het de-installeren.

"Vanaf dag één heb ik LibreOffice gebruikt voor mijn presentaties en gegevens-analyses," zegt Dawn Foster, open source-gemeenschap leider bij Intel. "Onze ontwikkelaars hebben gewerkt aan de LibreOffice broncode om deze te optimaliseren voor Intel hardware. Het toevoegen aan het AppUp(SM) Center is dan een logische stap, en is een belangrijke aanwinst voor alle Ultrabook gebruikers."

"We verwelkomen Intel bij The Document Foundation, en zien er naar uit met ze samen te werken," zegt Dr. Gerald Pfeifer, senior directeur product management bij SUSE. "Het is geweldig om te zien dat Intel LibreOffice verspreidt via een modern, nieuw kanaal zodat steeds meer gebruikers LibreOffice op Windows kunnen ervaren, met toegang tot onze ondersteuning van wereld-klasse, die organisaties een betere productiviteit geeft terwijl er tegelijkertijd op kosten wordt bespaard."

"We zijn erg verheugd dat we Intel kunnen toevoegen aan onze lijst ondersteuners", zegt Florian Effenberger, vrijwilliger en TDF bestuurslid, "TDF is het eerste en opvallendste leverancier onafhankelijke project dat is gericht op het uitmunten op het gebied van office-programma's. We waarderen de ondersteuning en adviezen die we krijgen van organisaties als SUSE, Red Hat, Google, de Free Software Foundation (FSF) en Software in the Public Interest (SPI) zeer."
Over het Intel AppUp(SM) Center

Het Intel AppUp(SM) Center is tot op heden door meer dan een miljoen consumenten gedownload. Het is een sleutel-initiatief om te voorzien in rijke, aantrekkelijke digitale content en ervaringen, speciaal ontworpen voor op Intel® processoren-gebaseerde apparaten. Intel AppUp(SM) Center is met een groeiend aantal partner-winkels een open applicatie distributie-model, en bestrijkt verschillende platformen en besturingssystemen. De Intel AppUp(SM) Center software kan worden gedownload van www.AppUp(SM).com.


 - - -
einde persbericht

Over The Document Foundation (TDF)

The Document Foundation is een open, onafhankelijk en zelfsturende meritocratische organisatie, gevestigd in Berlijn als een Duitse Stiftung, die zijn fundamenten heeft op tien jaar toegewijd werk van de OpenOffice.org gemeenschap. TDF is gestart vanuit het vertrouwen dat de cultuur die hoort bij een onafhankelijke stichting, het beste naar boven brengt in zakelijke en vrijwillige deelnemers, en zal zorgen voor het beste vrije officepakket. TDF staat open voor ieder individu die instemt met zijn basiswaarden en die bijdraagt aan zijn activiteiten, en verwelkomt ook in het bijzonder deelname van bedrijven, bijvoorbeeld door het sponsoren van individuen, die als gelijke samenwerken met anderen deelnemers in de gemeenschap. Per februari 2012 heeft TDF 146 leden en meer dan duizend vrijwilligers en deelnemers wereldwijd.

 - - -
Perscontacten Nederland en Vlaanderen
Cor Nouws
   Mobiel: 06 25 20 7001
   E-mail: cor.no...@documentfoundation.org skype cornouws
Luc Castermans
   E-mail: libreoffic...@gmail.com

 - - -
Perscontacten internationaal
TDF
Florian Effenberger (based near Munich, Germany, UTC+1)
  Phone: +49 8341 99660880 - Mobile: +49 151 14424108
  E-mail: flo...@documentfoundation.org - Skype: floeff
Italo Vignoli (based in Milan, Italy, UTC+1)
  SIP Phone: +39 02 320621813 - Mobile: +39 348 5653829
  E-mail: italo.vign...@documentfoundation.org -
     Skype: italovignoli

SUSE
Amie Johnson (based in Provo, Utah, UTC-6)
  Phone: +1 801 861 2893 - E-mail: a...@suse.com


--
 http://nl.libreoffice.org
 The Document Foundation - Founding member
 - twitter : cor4office

--
Unsubscribe instructions: E-mail to announce+h...@nl.libreoffice.org
List archive: http://listarchives.libreoffice.org/nl/announce/

Antwoord per e-mail aan