The Document Foundation kondigt een Certificatie Programma aan
om de groei van professionele diensten rond LibreOffice te stimuleren


Berlijn, 7 mei 2012 - The Document Foundation kondigt een certificatie-programma aan om de groei van professionele diensten rond LibreOffice te stimuleren en om te helpen met de groei van het ecosysteem. Het Certificatie Programma is beschreven op de volgende pagina: http://wiki.documentfoundation.org/TDFCertification.


"Het Certificatie Programma zal de competenties van individuen die LibreOffice kunnen ontwikkelen en ondersteunen erkennen: van personen die integratie-diensten rond het pakket kunnen bieden, training en onderhoud kunnen leveren en die bedrijfs-omgevingen kunnen migreren van propriëtaire naar vrije software", zegt Italo Vignoli, lid van het bestuur van The Document Foundation. "TDF Certificatie is een kans voor sponsoren, leden van TDF en andere partijen om business rond LibreOffice te ontwikkelen, en om bedrijven van elke soort en omvang te helpen optimaal gebruik te maken van het beste vrije office-pakket ooit".

Het Certificatie Programma staat onder verantwoordelijkheid van het bestuur, onder directe leiding van het Certification Committee, dat wordt gecoördineerd door Italo Vignoli en uit 10 personen bestaat: Olivier Hallot en Charles Schulz namens het bestuur; Sophie Gautier en Cor Nouws namens het Membership Committee; Stephan Bergmann, Jan Holesovsky, Tim Janik en Björn Michaelsen namens de ontwikkelaar-gemeenschap; Lothar Becker en Jacqueline Rahemipour voor derde partijen.

De eerste gecertificeerde ontwikkelaars en derde partijen zullen bekend worden gemaakt tijdens de LinuxTag van 23-26 mei a.s. in Berlijn, waar het Certification Committee voor de eerste keer bijeen zal komen. Na de bijeenkomst zal TDF de roadmap bekend maken voor certificatie, inclusief voorwaarden voor derde partijen, die niet bij het project betrokken zijn, en de eerste data voor trainingen en examens.


 = = Over The Document Foundation (TDF)

The Document Foundation is een open, onafhankelijke en zelfsturende meritocratische organisatie, gevestigd in Berlijn als een Duitse 'Stiftung', die haar fundamenten gebouwd heeft op tien jaar toegewijd werk van de OpenOffice.org gemeenschap. TDF is gestart vanuit het vertrouwen dat de cultuur die hoort bij een onafhankelijke stichting, het beste naar boven brengt in zakelijke en vrijwillige bijdragers, en zal zorgen voor het beste vrije officepakket. TDF staat open voor ieder individu die instemt met haar basiswaarden en die bijdraagt aan haar activiteiten, en verwelkomt ook in het bijzonder deelname van bedrijven, bijvoorbeeld door het sponsoren van individuen, die als gelijke samenwerken met anderen deelnemers uit de gemeenschap. Per maart 2012 heeft TDF meer dan 140 leden en meer dan duizend vrijwilligers en deelnemers wereldwijd.


 = = Perscontacten Nederland en Vlaanderen

Cor Nouws
  Mobiel: 06 25 20 7001
  E-mail: cor.no...@documentfoundation.org skype cornouws
Luc Castermans
  E-mail: libreoffic...@gmail.com


 = = Internationale perscontacten TDF

Florian Effenberger (based near Munich, Germany, UTC+1)
  E-mail: flo...@documentfoundation.org - Skype: floeff
Charles H. Schulz (based in Paris, France, UTC+1)
  E-mail: charles.sch...@documentfoundation.org
Eliane Domingos de Sousa (based in Rio de Janeiro, Brazil, UTC-3)
  E-mail: elianedomin...@documentfoundation.org - Skype: elianedomingos
Italo Vignoli (based in Milan, Italy, UTC+1)
  E-mail: italo.vign...@documentfoundation.org - Skype: italovignoli
  GTalk: italo.vign...@gmail.com

Volledige contact gegevens: http://www.documentfoundation.org/contact/
TDF juridische details: http://www.documentfoundation.org/imprint


--
 http://nl.libreoffice.org
 The Document Foundation - Founding member

--
Unsubscribe instructions: E-mail to announce+h...@nl.libreoffice.org
List archive: http://listarchives.libreoffice.org/nl/announce/

Antwoord per e-mail aan