grote nieuwe migraties in onder andere Italië

The Document Foundation kondigt LibreOffice 3.6.1 aan

Berlijn, 29 augustus 2012 - The Document Foundation (TDF) kondigt LibreOffice 3.6.1 aan met de nieuwste verbeterde versie van het beste vrije office-pakket ooit. Het is beschikbaar voor Windows, Macintosh en Linux, en verbetert een aantal fouten en regressies. LibreOffice 3.6.1 wordt in meer dan 100 talen aangeboden, waaronder alle talen van Europese en Amerikaanse landen, en van vele regio's in Afrika en Azië en de Stille Oceaan . Zo zorgt LibreOffice ervoor dat iedereen in de zelf gewenste taal kan werken.

LibreOffice 3.6.1 wordt aangekondigd binnen een maand na de vrijgave van versie 3.6.0, waarvan de nieuwe functies te zien zijn op deze web-pagina: http://nl.libreoffice.org/download/3-6-nieuwe-functies-en-verbeteringen/

LibreOffice ontwikkelt zich snel tot de de facto standaard voor migraties naar vrije office-pakketten, dankzij het toenemend aantal functies en de verbeterde compatibiliteit met bestandsformaten van gesloten software.

Nieuws op het gebied van migraties komt bijvoorbeeld uit de regio Umbria, de eerste Italiaanse regio die in 2007 ODF (het Open Document Formaat voor office-bestanden) erkende en steunde, heeft zojuist een migratie naar LibreOffice aangekondigd. Dat project start in de herfst en betreft ongeveer 5.000 computers binnen verschillende organisaties. Ook uit Portugal is er nieuws: De Câmara Municipal de Vieira do Minho (provincie van Vieira do Minho) heeft de overstap naar LibreOffice aangekondigd: http://www.cm-vminho.pt/index.php?oid=9871&op=all.

Het groeiend gebruik van LibreOffice, door private en publieke organisaties, is een erkenning van de verbeteringen die door TDF zijn aangebracht in de oude code. Dit hebben we te danken aan de 500 ontwikkelaars, vele testers en vertalers. Zij dragen bij aan de nieuwe functies, de stabiliteit en kwaliteit van dit office-pakket.

Terwijl ze werkt aan de volgende hoofdversie, blijft de LibreOffice-gemeenschap werken aan de 3.6-serie van de software, en heeft ze ook een onderhouds-uitgave in de vorige 3.5-serie gedaan, om gebruikers-organisaties continuïteit en stabiliteit te bieden.

The Document Foundation is vorige week met een nieuw HardHack Project gestart - http://skyfromme.wordpress.com/2012/08/20/announcing-libreoffice-hardhacks/ - en zal regelmatig rapporteren over de voortgang.


* LibreOffice 3.6.1 kan per direct worden gedownload van de volgende locatie: http://nl.libreoffice.org/download/

* Extensies zijn beschikbaar op: http://extensions.libreoffice.org/extension-center.

* Logbestanden met veranderingen ten opzichte van LibreOffice 3.6.0 zijn beschikbaar op: - http://download.documentfoundation.org/libreoffice/src/bugfixes-libreoffice-3-6-1-release-3.6.1.1.log (verbeteringen in 3.6.1.1) en - http://download.documentfoundation.org/libreoffice/src/bugfixes-libreoffice-3-6-1-release-3.6.1.2.log (verbeteringen in 3.6.1.2). = = Over The Document Foundation (TDF)

The Document Foundation is een open, onafhankelijke en zelfsturende meritocratische organisatie, gevestigd in Berlijn als een Duitse 'Stiftung', die haar fundamenten gebouwd heeft op tien jaar toegewijd werk van de OpenOffice.org gemeenschap. TDF is gestart vanuit het vertrouwen dat de cultuur die hoort bij een onafhankelijke stichting, het beste naar boven brengt in zakelijke en vrijwillige bijdragers, en zal zorgen voor het beste vrije officepakket. TDF staat open voor ieder individu die instemt met haar basiswaarden en die bijdraagt aan haar activiteiten, en verwelkomt ook in het bijzonder deelname van bedrijven, bijvoorbeeld door het sponsoren van individuen, die als gelijke samenwerken met anderen deelnemers uit de gemeenschap. Per maart 2012 heeft TDF meer dan 140 leden en meer dan duizend vrijwilligers en deelnemers wereldwijd.


 = = Perscontacten Nederland en Vlaanderen

Cor Nouws
  Mobiel: 06 25 20 7001
  E-mail: cor.no...@documentfoundation.org skype cornouws
Luc Castermans
  E-mail: libreoffic...@gmail.com


 = = Internationale perscontacten
TDF
Florian Effenberger (based near Munich, Germany, UTC+1)
  E-mail: flo...@documentfoundation.org - Skype: floeff
Charles H. Schulz (based in Paris, France, UTC+1)
  E-mail: charles.sch...@documentfoundation.org
Eliane Domingos de Sousa (based in Rio de Janeiro, Brazil, UTC-3)
  E-mail: elianedomin...@documentfoundation.org - Skype: elianedomingos
Italo Vignoli (based in Milan, Italy, UTC+1)
  E-mail: italo.vign...@documentfoundation.org - Skype: italovignoli
  GTalk: italo.vign...@gmail.com

Volledige contact gegevens: http://www.documentfoundation.org/contact/
TDF juridische details: http://www.documentfoundation.org/imprint

--
 http://nl.libreoffice.org
 The Document Foundation - Founding member
 - twitter : LibreOffice_Nl


--
Unsubscribe instructions: E-mail to announce+h...@nl.libreoffice.org
List archive: http://listarchives.libreoffice.org/nl/announce/

Antwoord per e-mail aan