The Document Foundation kondigt een 6-daagse testmarathon aan om
   LibreOffice 4.0 voor te bereiden op de grote lancering

Berlijn, 7 december 2012, The Document Foundation kondigt een LibreOffice 4.0 testmarathon aan. Gedurende 6 dagen, van 14 december tot 19 december, gaan gebruikers over de hele wereld de eerste b├Ęta testen van LibreOffice 4.0.

De definitieve versie van LibreOffice 4.0 wordt in februari 2013 vrijgegeven. Waarom zo vroeg een testmarathon? Door vroegtijdig een grote testmarathon te organiseren hebben ontwikkelaars nog de kans en de tijd om zo veel mogelijk fouten uit de definitieve versie te halen.

De LibreOffice gemeenschap heeft al verschillende 'bug hunt-sessies' georganiseerd. Dit heeft al veel bijgedragen tot een verbetering van de eindkwaliteit van LibreOffice. Ook zijn de deelnemers enthousiast. Doordat ze geholpen hebben met bugs te zoeken/te catalogeren, leerden zij veel bij over de krachtige functionaliteiten van LibreOffice en trucs om het officepakket te gebruiken.

Deelnemen is eenvoudig en leuk. Doordat dit evenement bijna een volle week duurt, kan iedereen voor zichzelf een of meer passende momenten uitkiezen.

Details kunnen teruggevonden worden op de wiki van The Document Foundation:
  http://wiki.documentfoundation.org/QA/Test_Marathon_LibreOffice_4.0.
Ook is er een (voorlopig) overzicht van de nieuwe functies en verbeteringen in LibreOffice 4.0: http://wiki.documentfoundation.org/ReleaseNotes/4.0.

Alle deelnemers hebben, behalve enthousiasme, een computer met Windows, Mac OS X of Linux nodig, en een LibreOffice 4.0 testversie. Deze testversie zal over een paar dagen beschikbaar worden gesteld op https://nl.libreoffice.org/download/pre-releases/.

Fouten (= bugs) melden zal zeer eenvoudig zijn, met dank aan de vele ervaren mensen die deze dagen beschikbaar zullen zijn om gebruikers te helpen. Zo kan je onder andere terecht op de QA (Quality Assurance) mailinglijst libreoffice...@freedesktop.org en het IRC kanaal (irc://chat.freenode.net/libreoffice-qa).

Omdat dit enige kennis van de Engelse taal vereist zullen wij hier ook op de Nederlandstalige mailinglijsten (disc...@nl.libreoffice.org) en (us...@nl.libreoffice.org) beschikbaar zijn.


--
 http://nl.libreoffice.org
 Joren De Cuyper, Cor Nouws

--
Unsubscribe instructions: E-mail to announce+h...@nl.libreoffice.org
List archive: http://listarchives.libreoffice.org/nl/announce/

Antwoord per e-mail aan