Berlijn, 27 maart 2013 - The Document Foundation publiceert een white paper om organisaties die migreren naar LibreOffice te ondersteunen. De tekst is gepubliceerd op Document Freedom Day, en legt uit hoe overheden en ondernemingen vrije software kunnen benutten om hun IT-uitgaven te verminderen en zich te bevrijden uit de lock-in van gesloten bedrijfseigen software.

Link naar de white paper: http://documentfoundation.files.wordpress.com/2013/03/tdf-migrationwhitepaper1.pdf.

Volgens de white paper moeten migraties naar vrije software - en speciaal die naar LibreOffice - een zorgvuldig geschetst pad van verandermanagement volgen. Dat moet niet alleen de technische aspecten dekken, die vaak het makkelijkst zijn, maar ook de barrières die ontstaan wanneer lang ingesleten gewoonten rond werk worden geraakt.

LibreOffice bevrijdt de gebruikers van gesloten, door bedrijven gestuurde documentformaten, door standaard te werken met ODF (Open Document Format). ODF is het standaard documentformaat dat is erkend door het grootste aantal organisaties en wordt ondersteund door het grootste aantal desktopsoftware programma's (inclusief Microsoft Office).

Daarnaast biedt LibreOffice de grootste set importfilters voor bedrijfseigen documentformaten (inclusief Microsoft Office, Publisher, Visio and Works, plus Corel Draw, Lotus 1-2-3 en WordPro, Quattro Pro en WordPerfect). Het beschermt daarmee investeringen die gebruikers hebben gedaan met historische programma's, terwijl het een migratie-pad biedt naar ODF.

En 'last but not least' wordt door LibreOffice sjablonen alleen gebruik gemaakt van vrije lettertypen die beschikbaar zijn voor elk OS, en die onafhankelijk van enige softwarepakket kunnen worden geïnstalleerd. Die bevorderen dus de interoperabiliteit tussen GNU/Linux-, MacOS- en Windows-gebruikers, omdat documenten op ieder platform de oorspronkelijke lay-out behouden.

LibreOffice is direct beschikbaar voor downloaden via de volgende link: http://www.libreoffice.org/download/. Extensies voor LibreOffice zijn beschikbaar via de volgende link: http://extensions.libreoffice.org/extension-center.

LibreOffice gebruikers, supporters van vrije software en leden van de gemeenschap kunnen The Document Foundation steunen met een donatie op http://donate.libreoffice.org. Ingezameld geld wordt gebruikt om de infrastructuur te onderhouden, bijeenkomsten en marketing-activiteiten mogelijk te maken, om de bekendheid van het project te vergroten, zowel lokaal als internationaal.

Korte link naar de blog post: http://wp.me/p1byPE-n4.

--
Italo Vignoli - Director
phone +39.348.5653829 - skype italovignoli
email italo.vign...@documentfoundation.org
The Document Foundation
Zimmerstraße 69, 10117 Berlin, Germany
Rechtsfähige Stiftung des bürgerlichen Rechts
Legal Details: www.documentfoundation.org/imprint

Cor Nouws
 http://nl.libreoffice.org
 The Document Foundation - Member Membership Committee
 - skype   : cornouws
 - blog    : cor4office-nl.blogspot.com
 - twitter : cor4office
 - jabber  : cor4off...@jabber.org


--


--
Unsubscribe instructions: E-mail to announce+h...@nl.libreoffice.org
List archive: http://listarchives.libreoffice.org/nl/announce/

Antwoord per e-mail aan