migratie 40.000 desktops / primeur bijeenkomst Californië /
    Nederlandstalige documentatie / groei community /
       tools voor QA en Windows-installatie


 = = The Document Foundation kondigt LibreOffice 4.0.3 aan = =

Berlijn, 9 mei 2013 – The Document Foundation (TDF) kondigt LibreOffice 4.0.3 aan voor Windows, MacOS en Linux, de derde bugfix-release van de LibreOffice 4.0 familie. OS X Intel pakketten zijn nu ondertekend door The Document Foundation zodat geen interventie van de gebruiker noodzakelijk is om de OS X Gatekeeper security te passeren.

Ondertussen is een nieuwe grote migratie naar LibreOffice aangekondigd: de regering van de onafhankelijke Spaanse regio Extremadura, is juist begonnen met het overschakelen naar vrije software voor PC's en verwacht dat de meerderheid van zijn 40.000 PC's tegen het einde van 2013 zal zijn gemigreerd. Extremedura schat dat de overgang naar open bron – met in begrip van LibreOffice – zal bijdragen om 30 miljoen Euro per jaar te besparen.

De gemeenschap groeit ook, en na het succes van LibreOffice Impress Sprint in Duitsland is het nu de beurt aan de eerste LibreOffice Bay Area Meetup. Dit zal plaatsvinden op 11 mei 2013, vanaf 14:00 uur in de Hacker Dojo in Mountain View, California. Bjoern Michaelsen zal aanwezig zijn voor Q&A, maar, nog belangrijker, maar vooral voor hands-on werk over hoe bij het project betrokken te geraken. Daarnaast zal Simon Phipps spreken over "Foundations and Empires".

The Document Foundation en LibreOffice groeien nog steeds gestaag: +13% ten opzichte van vorig jaar, volgens door Ohloh verzamelde gegevens: gemiddeld zijn er ook meer dan 100 ontwikkelaars per maand actief sinds februari 2013. Deze cijfers komen bovenop de 650 ontwikkelaars die het project heeft aangetrokken sinds de aankondiging van het project op 28 september 2010.

Ontwikkelaars dragen niet alleen code bij, maar helpen ook de kwaliteit van de software te waarborgen, zoals bijvoorbeeld het python script voor LibreOffice van Markus Mohrhard dat automatisch ongeveer 24.500 documenten importeert en nagaat of het programma niet vastloopt tijdens het proces. (http://mmohrhard.wordpress.com/2013/04/19/automated-import-crash-testing-in-libreoffice/), of de LibreOffice Server Install GUI van Florian Reisinger, dat een parallelle installatie van LibreOffice, voor Q&A doeleinden, uitvoert zonder gebruik te maken van de commandoregel, (http://flosmind.wordpress.com/libreoffice-server-install-gui/).

Een eerste hoofdstuk van het standaard werk “Getting Started with LibreOffice” is nu vrijelijk in het Nederlands beschikbaar als “Handleiding voor Beginners”. Er wordt volop aan de verdere vertaling gewerkt en nieuwe hoofdstukken zullen binnenkort worden gepubliceerd.
http://www.odfauthors.org/libreoffice/nederlands/documentatie-voor-libreoffice-4

LibreOffice 4.0.3 is een belangrijke stap in het proces van verbetering van de kwaliteit en stabiliteit van de bleeding edge versie van de suite en het faciliteren van migraties naar vrije software door regeringen en ondernemingen.


De nieuwe versie kan onmiddellijk gedownload worden vanaf de volgende site: http://www.libreoffice.org/download/.

Logboeken met wijzigingen zijn beschikbaar op: https://wiki.documentfoundation.org/Releases/4.0.3/RC1 (aangepast in 4.0.3.1), https://wiki.documentfoundation.org/Releases/4.0.3/RC2 (aangepast in 4.0.3.2), en https://wiki.documentfoundation.org/Releases/4.0.3/RC3 (aangepast in 4.0.3.3).= = = Perscontacten Nederland en Vlaanderen

Cor Nouws
  Mobiel: 06 25 20 7001
  E-mail: cor.no...@documentfoundation.org skype cornouws
Luc Castermans
  E-mail: libreoffic...@gmail.com= = = Over The Document Foundation (TDF)

The Document Foundation is een open, onafhankelijke en zelfsturende meritocratische organisatie, gevestigd in Berlijn als een Duitse 'Stiftung', die haar fundamenten gebouwd heeft op tien jaar toegewijd werk van de OpenOffice.org gemeenschap. TDF is gestart vanuit het vertrouwen dat de cultuur die hoort bij een onafhankelijke stichting, het beste naar boven brengt in zakelijke en vrijwillige bijdragers, en zal zorgen voor het beste vrije officepakket. TDF staat open voor ieder individu die instemt met haar basiswaarden en die bijdraagt aan haar activiteiten, en verwelkomt ook in het bijzonder deelname van bedrijven, bijvoorbeeld door het sponsoren van individuen, die als gelijke samenwerken met anderen deelnemers uit de gemeenschap. Per december 2012 heeft TDF meer dan 150 leden en meer dan tweeduizend vrijwilligers en deelnemers wereldwijd.

Volledige contact gegevens: http://www.documentfoundation.org/contact/
TDF juridische details: http://www.documentfoundation.org/imprint

--
 http://nl.libreoffice.org
 The Document Foundation - Member Membership Committee
 - skype  : cornouws
 - mobile : +31 (0)6 25 20 7001
 - blog  : cor4office-nl.blogspot.com
 - twitter : cor4office
 - jabber : cor4off...@jabber.org


--
Unsubscribe instructions: E-mail to announce+unsubscr...@nl.libreoffice.org
List archive: http://listarchives.libreoffice.org/nl/announce/

Antwoord per e-mail aan