Hello,

first of all I would say thanks to Joerg for all the work he is doing
in this project.
I built the latest avarice (2.13svn20160229) with libhidapi support on
Linux.
I tried to get a JTAGICE3 (edbg) working on an ATMEGA644 but it is not
waiting for avr-gdb to connect. Instead it is terminating without
complaining. Btw. AVRDUDE is properly working with this debugger-HW.

avarice --edbg -d :4242

prints out following:


AVaRICE version 2.13svn20160229, Sep 18 2016 18:08:24

Defaulting JTAG bitrate to 250 kHz.

Found HID PID:VID 0x03eb:0x2140, serno J30200020302
Probing for HID max. packet size
Setting max. packet size to 512 from DAP_Info
HID thread started
JTAG config starting.

command "sign-on" [0x01, 0x10]
0E 00 00 00 01 10 00 
Received 0x81 0x11 0x00 0x06 0x0e 0x00
read:  0e 00 00 01 80 00

Got message seqno 0 (command_sequence == 0)
response: 01 80 00 

command "get info (serial number)" [0x00, 0x00]
0E 00 01 00 00 00 00 81 
Received 0x81 0x11 0x00 0x12 0x0e 0x01
read:  0e 01 00 00 81 00 4a 33 30 32 30 30 30 32 30 33 30 32

Got message seqno 1 (command_sequence == 1)
response: 00 81 00 4A 33 30 32 30 30 30 32 30 33 30 32 
Found a device, serial number: J30200020302

command "get parameter" [0x01, 0x02]
0E 00 02 00 01 02 00 00 00 05 
Received 0x81 0x11 0x00 0x0c 0x0e 0x02
read:  0e 02 00 01 84 01 02 03 31 6f 00 00

Got message seqno 2 (command_sequence == 2)
response: 01 84 01 02 03 31 6F 00 00 
ICE hardware version: 2
ICE firmware version: 3.49 (rel. 111)

command "set parameter" [0x12, 0x01]
0E 00 03 00 12 01 00 00 00 01 02 
Received 0x81 0x11 0x00 0x06 0x0e 0x03
read:  0e 03 00 12 80 00

Got message seqno 3 (command_sequence == 3)
response: 12 80 00 

command "set parameter" [0x12, 0x01]
0E 00 04 00 12 01 00 00 01 01 02 
Received 0x81 0x11 0x00 0x06 0x0e 0x04
read:  0e 04 00 12 80 00

Got message seqno 4 (command_sequence == 4)
response: 12 80 00 

command "set parameter" [0x12, 0x01]
0E 00 05 00 12 01 00 01 00 01 04 
Received 0x81 0x11 0x00 0x06 0x0e 0x05
read:  0e 05 00 12 80 00

Got message seqno 5 (command_sequence == 5)
response: 12 80 00 

command "AVR sign-on" [0x12, 0x10]
0E 00 06 00 12 10 00 00 
Received 0x81 0x11 0x00 0x0b 0x0e 0x06
read:  0e 06 00 12 84 00 3f 90 60 29 00

Got message seqno 6 (command_sequence == 6)
response: 12 84 00 3F 90 60 29 00 
AVR sign-on responded with device ID = 0x2960903F : Ver = 0x2 : Device
= 0x9609 : Manuf = 0x1f
Reported device ID: 0x9609
Configured for device ID: 0x9609 atmega644
Automatic device detection: 
command "set parameter" [0x12, 0x01]
0E 00 07 00 12 01 00 02 00 1F 00 01 00 00 01 00 00 00 00 00 00 7E 00 00
00 01 00 08 08 03 01 00 00 00 31 22 21 1F 20 57 46 
Received 0x81 0x11 0x00 0x06 0x0e 0x07
read:  0e 07 00 12 80 00

Got message seqno 7 (command_sequence == 7)
response: 12 80 00 
JTAG config complete.
Preparing the target device for On Chip Debugging.

command "set parameter" [0x12, 0x01]
0E 00 08 00 12 01 00 01 21 02 FA 00 
Received 0x81 0x11 0x00 0x06 0x0e 0x08
read:  0e 08 00 12 80 00

Got message seqno 8 (command_sequence == 8)
response: 12 80 00 
jtagRead 
command "enter progmode" [0x12, 0x15]
0E 00 09 00 12 15 00 
Received 0x81 0x11 0x00 0x06 0x0e 0x09
read:  0e 09 00 12 80 00

Got message seqno 9 (command_sequence == 9)
response: 12 80 00 

command "read memory" [0x12, 0x21]
0E 00 0A 00 12 21 00 B2 00 00 00 00 03 00 00 00 
Received 0x81 0x11 0x00 0x0a 0x0e 0x0a
read:  0e 0a 00 12 84 00 60 11 ff 00

Got message seqno 10 (command_sequence == 10)
response: 12 84 00 60 11 FF 00 

command "leave progmode" [0x12, 0x16]
0E 00 0B 00 12 16 00 
Received 0x81 0x11 0x00 0x06 0x0e 0x0b
read:  0e 0b 00 12 80 00

Got message seqno 11 (command_sequence == 11)
response: 12 80 00 

command "set parameter" [0x12, 0x01]
0E 00 0C 00 12 01 00 03 00 01 00 
Received 0x81 0x11 0x00 0x06 0x0e 0x0c
read:  0e 0c 00 12 80 00

Got message seqno 12 (command_sequence == 12)
response: 12 80 00 

command "reset" [0x12, 0x30]
0E 00 0D 00 12 30 00 01 
Received 0x81 0x11 0x00 0x07 0x0e 0x0d
read:  0e 0d 00 12 a0 00 50

Got message seqno 13 (command_sequence == 13)
response: 12 A0 00 50 
retrying reset ...

command "reset" [0x12, 0x30]
0E 00 0E 00 12 30 00 01 
Received 0x81 0x11 0x00 0x07 0x0e 0x0e
read:  0e 0e 00 12 a0 00 50

Got message seqno 14 (command_sequence == 14)
response: 12 A0 00 50 

command "stop debugging" [0x12, 0x14]
0E 00 0F 00 12 14 00 
Received 0x81 0x11 0x00 0x06 0x0e 0x0f
read:  0e 0f 00 12 80 00

Got message seqno 15 (command_sequence == 15)
response: 12 80 00 

command "AVR sign-off" [0x12, 0x11]
0E 00 10 00 12 11 00 
Received 0x81 0x11 0x00 0x06 0x0e 0x10
read:  0e 10 00 12 80 00

Got message seqno 16 (command_sequence == 16)
response: 12 80 00 

command "sign-off" [0x01, 0x11]
0E 00 11 00 01 11 00 
Received 0x81 0x11 0x00 0x06 0x0e 0x11
read:  0e 11 00 01 80 00

Got message seqno 17 (command_sequence == 17)
response: 01 80 00 


Then it comes back to the shell without waiting.
Where is the screw to turn for getting things to work ?

Thanks
Stephan





------------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________
avarice-user mailing list
avarice-user@lists.sourceforge.net
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/avarice-user

Reply via email to