Could it be that the USB disks spins down and bareos gets a timeout
starting them again?

On Dec 1, 2016 01:54, "Stefan Klatt" <stefan.kl...@cac-netzwerk.de> wrote:

> Hi,
>
> I have on one Server a few problems with volumes. My second server works
> really good.
> Both works with Bareos 16.2.4, CentOS 7 (latest patches) and USB HDDs
> with automount. Access to the hard disks is no problem.
>
> On the one side I get the following error message a few times if I
> browse the volumes with WebUI:
>
> ********
> Data Tables warning: table id=volumes - Requested unknown parameter
> 'storage' for row 0, column 2.
> ********
>
> On the other side I get the following warning at backup:
>
> ********
> ntsrv02-sd JobId 275: Job
> Week3_Backup_agendasrv-fd.2016-11-30_04.01.00_33 is waiting. Cannot find
> any appendable volumes.
> Please use the "label" command to create a new Volume for:
> Storage: "USBStorage_hd3_data" (/mnt/hd3/data)
> Pool: Pool_hd3_incremental
> Media type: File
> ********
>
> Here the configuration:
>
> ************ Director
> Pool {
>     Name = Pool_hd1_full
>     PoolType = Backup
>     Storage = USB_hd1_data
>     Maximum Block Size = 10485760
>     Recycle = yes
>     AutoPrune = yes
>     Volume Retention = 20 days
>     Maximum Volume Bytes = 50G
>     Maximum Volumes = 70
>     Label Format = "Full-"
> }
>
> Pool {
>     Name = Pool_hd1_incremental
>     PoolType = Backup
>     Storage = USB_hd1_data
>     Maximum Block Size = 10485760
>     Recycle = yes
>     AutoPrune = yes
>     Volume Retention = 20 days
>     Maximum Volume Bytes = 50G
>     Maximum Volumes = 2
>     Label Format = "Incremental-"
> }
>
> Storage {
>   Name = USB_hd1_data
>   Address = galaxy.cac.local
>   Password = "xxxxx"
>   Device = USBStorage_hd1_data
>   Media Type = File
>   Collect Statistics = yes
> }
>
> ************* Storage Daemon
>
> Device {
>   Name = USBStorage_hd1_data
>   Media Type = File
>   Archive Device = /mnt/hd1/data
>   LabelMedia = yes
>   Random Access = Yes
>   Requires Mount = No
>   RemovableMedia = no
>   AlwaysOpen = no;
> }
>
> Is there any error in my configuration I don't see? And what about the
> database? bareos-dbcheck doesn't have any effect on this error.
> I tried to delete the database and import a backup, no effect :-(
>
> If I manual label a volume the backup works.
>
> Regards
>
> Stefan
> --
> *CaC, Computer and Communication*
> Inhaber Stefan Klatt
> End-2-End Senior Network Consultant
> Triftstrasse 9
> 60528 Frankfurt
> Germany
> USt-IdNr.: DE260461592
>
> Tel.: +49-(0)172-6807809
> Tel.: +49-(0)69-67808-900
> Fax: +49-(0)69-67808-837
> Email: stefan.kl...@cac-netzwerk.de
> Profil: http://www.cac-netzwerk.de/profil
>
> --
> You received this message because you are subscribed to the Google Groups
> "bareos-users" group.
> To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an
> email to bareos-users+unsubscr...@googlegroups.com.
> To post to this group, send email to bareos-users@googlegroups.com.
> For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.
>

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"bareos-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to bareos-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to bareos-users@googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.

Reply via email to