I am working on learning how to use device tree overlays in my Beaglebone 
Black.


The Linux version is:

Linux version 4.1.18-ti-r52 (root@b1-omap5-uevm-2gb) (gcc version 4.9.2 
(Debian 4.9.2-10) ) #1 SMP Thu Mar 10 00:41:28 UTC 2016


I am following the example at 

https://github.com/jadonk/validation-scripts/blob/master/test-capemgr/README.md.
 
I have also worked through the examples in Derek Molloys' Exploring 
BeagleBone Black book chapter 6. In both of those cases I am running into 
the same errors when I deploy the overlay. The overlay appears to deploy 
properly, no errors are given when doing echo <overlay base name> > $SLOTS 
but when I look at the kernel messages using dmesg I get errors like what 
is shown below. What is shown below is from following the jadonk example.



[ 1053.452639] bone_capemgr bone_capemgr: Using override eeprom data at 
slot 5

[ 1053.452664] bone_capemgr bone_capemgr: slot #5: 'Override Board 
Name,00A0,Override Manuf,pinctrl-test-7'

[ 1053.455556] pinctrl-single 44e10800.pinmux: pin 44e10964.0 already 
requested by ocp:P9_42_pinmux; cannot claim for ocp:helper

[ 1053.467142] pinctrl-single 44e10800.pinmux: pin-89 (ocp:helper) status 
-22

[ 1053.474093] pinctrl-single 44e10800.pinmux: could not request pin 89 
(44e10964.0) from group pinctrl_test_7_pins on device pinctrl-single

[ 1053.486626] bone-pinmux-helper ocp:helper: Error applying setting, 
reverse things back

[ 1053.495157] pinctrl-single 44e10800.pinmux: pin 44e10964.0 already 
requested by ocp:P9_42_pinmux; cannot claim for ocp:helper

[ 1053.506627] pinctrl-single 44e10800.pinmux: pin-89 (ocp:helper) status 
-22

[ 1053.513582] pinctrl-single 44e10800.pinmux: could not request pin 89 
(44e10964.0) from group pinctrl_test_7_pins on device pinctrl-single

[ 1053.526118] bone-pinmux-helper ocp:helper: Error applying setting, 
reverse things back

[ 1053.534109] bone-pinmux-helper ocp:helper: Failed to select default state



Before deploy I see:

root@beaglebone:/lib/firmware# cat $SLOTS

0: PF---- -1 

1: PF---- -1 

2: PF---- -1 

3: PF---- -1 

4: P-O-L- 0 Override Board Name,00A0,Override Manuf,cape-universaln


After deploy I see:

root@beaglebone:/lib/firmware# cat $SLOTS

0: PF---- -1 

1: PF---- -1 

2: PF---- -1 

3: PF---- -1 

4: P-O-L- 0 Override Board Name,00A0,Override Manuf,cape-universaln

5: P-O-L- 1 Override Board Name,00A0,Override Manuf,pinctrl-test-7


But dmesg shows the errors above.


Can you suggest what might be happening and/or how I might troubleshoot the 
problem?

Thanks.

Randy Canegaly

-- 
For more options, visit http://beagleboard.org/discuss
--- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"BeagleBoard" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to beagleboard+unsubscr...@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/beagleboard/16fd2627-1288-4365-a2d6-f724b30b9b5d%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.

Reply via email to