Sent: Friday, September 16, 2016 at 3:26 PM
From: "Edgar Alwers" <edgaralw...@gmx.de>
To: blfs-support@lists.linuxfromscratch.org
Subject: Re: [blfs-support] Plasma starts with black screen

Am 16.09.2016 um 11:00 schrieb Cliff McDiarmid:
> Thanks for that Ken, will try it, but me thinks it goes a bit deeper.
>I have built now two times Framework and Plasma, with the results that
>after the initial starting procedure a black plasma screen shows up,
>with a functioning cursor, and nothing more happens. There are several
>similar cases mentioned in Google, with some hints like to cancel
>~/.config and ~.cache, evtl also .kde and .local. None of this recepts
>helped. Also not the one mentioned by Ken, to change in kwinrc
>Enabled=true to false.

Tried this but not the answer.  For Intel cards only?
 
>I gave it up, to try to start plasma ( the building process went without
>problems ). But I think, I can leave without it: I built the Xfce
>Desktop and Xfce is working smooth and without problems, is fast and
>uses not much resurces. I can recommend this solution.

>At least according to my experiences, Plasma ist not yet ready for non
>distributors. KDE-Framework works with Xfce, Many utilities have not yet
>been ported ( e.g. KMyMoney, Digikam are on the way but not ready, kuser
>has not been ported etc.)
>See also KF5 Porting Status,
>http://developer.kde.org/~cfeck/portingstatus.html

You may be right Edgar. I've built, without problems, probably six times on and 
off. Still the black screen.  Will consider Xfce.  Still using KDE 4 at the 
moment.

Giving it one last try with NM

thanks

Cliff

 
-- 
http://lists.linuxfromscratch.org/listinfo/blfs-support
FAQ: http://www.linuxfromscratch.org/blfs/faq.html
Unsubscribe: See the above information page

Reply via email to