Este inca un caz care evidentiaza necesitatea, si tembelismul autoritatilor - in special al Min.Culturii, care nu-si indeplinesc obligatia minima de a semnala prin placute de avizare (costand cativa firfirici) zonele cu valoare de Patrimoniu National...!
DG


On 7/15/2010 4:01 AM, Cristian Malide wrote:

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Constanta-_Grajd_peste_cel_mai_mare_castru_roman_din_Dobrogea_0_298170761.html <http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Constanta-_Grajd_peste_cel_mai_mare_castru_roman_din_Dobrogea_0_298170761.html>

Primăria oraşului Isaccea a autorizat un şantier de construcţii pe un sit arheologic recunoscut de la începutul secolului trecut. Edilul Ilie Petre susţine că autorizaţia este dată pentru o ?margine? a zonei protejate şi nu ar afecta situl arheologic.

Cu acordul Primăriei Isaccea, Gică Tudor, un agricultor din oraş a început amenajarea unor anexe agricole chiar în situl arheologic. În ultimele săptămâni muncitorii au săpat o groapă lungă de 40 de metri şi cu o adâncime de 0,6 metri.

?După cum deja se ştie, suprafaţa pe care se realizează investiţia se află în situl arheologic Cetatea Isaccea - Noviodunum, iar lucrările ar trebui să se efectueze numai după obţinerea tuturor avizelor de la instituţiile abilitate. Practic omul nu are nicio vină, cei care nu i-au cerut certificat de descărcare arheologică răspund de situaţie", precizează doctorul Aurel Daniel Stănică, membru în comitetul de cercetare al şantierului arheologic. Gică Tudor susţine că el nu a făcut decât să respecte documentaţia cerută de cei de la Primăria Isaccea, după care a obţinut autorizaţia de construcţie.
Raspunde prin e-mail lui