Elena Udrea vrea sa transforme Bucurestiul in Micul ParisElena Udrea explica, pe blogul personal, ca Bucurestiul poate redeveni Micul Paris, daca se vor rezolva problemele cu cladirile de patrimoniu, renovarea zonelor istorice, curatenia si cainii maidanezi. 

Ministrul Turismului spune ca s-a gandit la potentialul turistic al Capitalei dupa vizita la Budapesta.

"Ieri, pe langa intalnirea oficiala cu premierul Viktor Orban si cu vice-prim-ministrul Semjen Zsolt am vizitat putin si Budapesta. Am vazut un oras frumos, cu multe cladiri de epoca, cu atmosfera de capitala europeana si plin de turisti.

M-am gandit imediat la Bucuresti, la potentialul turistic al capitalei noastre – care nu este cu nimic mai prejos decat al Budepestei – , potential care nu este din pacate suficient exploatat. Bucurestiul poate redeveni Micul Paris si poate atrage zeci-sute de mii de turisti. Pentru a reusi acest lucru trebuie sa rezolvam cateva probleme presante", scrie Elena Udrea.

Mai departe, in postarea sa, Udrea expune poblemele existente in Bucuresti, dar ofera si solutii.

"Bucurestiul este un oras in care s-a construit mult in ultimii ani, de cele mai multe ori haotic. Cu siguranta, multe dintre aprobarile de constructii, mai ales in zonele centrale si vechi ale orasului nu ar fi trebuit niciodata date. Actuala lege a urbanismului nu limiteaza, desi ar trebui, numarul de etaje al unei cladiri. Ne trezim cu adevarate cladiri-patrimoniu care raman pentru totdeauna in umbra din cauza unor blocuri de birouri mamut.

Strans legat de acest fapt este renovarea zonelor istorice, astfel incat sa se pastreze specificul perioadei. Chiar asa, cam cand credeti ca se vor termina lucrarile din centrul vechi al Bucurestiului?

O alta problema ar fi cea a cainilor vagabonzi. Trebuie sa intelegem ce mesaj trimitem catre potentialii turisti cand in centrul Bucurestiului se plimba in voie haite de caini.

In general, Capitala trebuie sa fie mai primitoare cu turistii. Iar asta inseamna strazi mai curate, inseamna ca atunci cand turistul ajunge in Piata Romana, spre exemplu, sa poata vedea cerul, nu doar cablurile agatate de stalpi.

Obiectivul nostru este sa atragem turisti si pentru asta trebuie sa le oferim argumente, inclusiv preturi mai mici la cazare la hotel decat in alte capitale. Atat timp insa cat preturile din Bucuresti sunt comparabile cu cele din Viena sau Roma, nu ne putem astepta ca turistii sa vina in valuri", sustine Udrea.
D.M.S.

Raspunde prin e-mail lui