Still down? 


-----Original Message-----
Cc: ceph-users
Subject: [ceph-users] Re: OSDs wont mount on Debian 10 (Buster) with 
Nautilus

What does the osd error log say? I already have bluestore, if you have 
file store maybe you should inspect the mounted fs of /dev/sdd2 eg. 
maybe there permissions need to be changed. But first check the errors 
of one osd.

( You did you reset the failed service with somethig like this systemctl 
reset-failed ceph-osd@0 not? )


-----Original Message-----
Cc: ceph-users
Subject: Re: [ceph-users] OSDs wont mount on Debian 10 (Buster) with 
Nautilus

Still no luck.

But the working OSDs have no partition:
OSD.1 => /dev/sdj
OSD.5 => /dev/sdb
OSD.6 => /dev/sdbc
OSD.10 => /dev/sdl


Where as the rest has:

root@ceph03:~# ls -l /dev/sd*
brw-rw---- 1 root disk 8,   0 Mar 25 16:23 /dev/sda
brw-rw---- 1 root disk 8,   1 Mar 25 16:23 /dev/sda1
brw-rw---- 1 root disk 8,   2 Mar 25 16:23 /dev/sda2
brw-rw---- 1 root disk 8,   3 Mar 25 16:23 /dev/sda3
brw-rw---- 1 root disk 8,  16 Mar 25 16:23 /dev/sdb
brw-rw---- 1 root disk 8,  32 Mar 25 16:23 /dev/sdc
brw-rw---- 1 root disk 8,  48 Mar 25 16:23 /dev/sdd
brw-rw---- 1 root disk 8,  49 Mar 25 16:23 /dev/sdd1
brw-rw---- 1 ceph ceph 8,  50 Mar 25 16:23 /dev/sdd2
brw-rw---- 1 root disk 8,  64 Mar 25 16:23 /dev/sde
brw-rw---- 1 root disk 8,  65 Mar 25 16:23 /dev/sde1
brw-rw---- 1 ceph ceph 8,  66 Mar 25 16:23 /dev/sde2
brw-rw---- 1 root disk 8,  80 Mar 25 16:23 /dev/sdf
brw-rw---- 1 root disk 8,  81 Mar 25 16:23 /dev/sdf1
brw-rw---- 1 ceph ceph 8,  82 Mar 25 16:23 /dev/sdf2
brw-rw---- 1 root disk 8,  96 Mar 25 16:23 /dev/sdg
brw-rw---- 1 root disk 8,  97 Mar 25 16:23 /dev/sdg1
brw-rw---- 1 ceph ceph 8,  98 Mar 25 16:23 /dev/sdg2
brw-rw---- 1 root disk 8, 112 Mar 25 16:23 /dev/sdh
brw-rw---- 1 root disk 8, 113 Mar 25 16:23 /dev/sdh1
brw-rw---- 1 ceph ceph 8, 114 Mar 25 16:23 /dev/sdh2
brw-rw---- 1 root disk 8, 128 Mar 25 16:23 /dev/sdi
brw-rw---- 1 root disk 8, 129 Mar 25 16:23 /dev/sdi1
brw-rw---- 1 ceph ceph 8, 130 Mar 25 16:23 /dev/sdi2
brw-rw---- 1 root disk 8, 144 Mar 25 16:23 /dev/sdj
brw-rw---- 1 root disk 8, 160 Mar 25 16:23 /dev/sdk
brw-rw---- 1 root disk 8, 161 Mar 25 16:23 /dev/sdk1
brw-rw---- 1 ceph ceph 8, 162 Mar 25 16:23 /dev/sdk2
brw-rw---- 1 root disk 8, 176 Mar 25 16:23 /dev/sdl
brw-rw---- 1 root disk 8, 192 Mar 25 16:23 /dev/sdm
brw-rw---- 1 root disk 8, 193 Mar 25 16:23 /dev/sdm1
brw-rw---- 1 ceph ceph 8, 194 Mar 25 16:23 /dev/sdm2

Did i miss to convert to bluestore or something?


On Wed, Mar 25, 2020 at 4:23 PM Marc Roos <m.r...@f1-outsourcing.eu> 
wrote:
>
>  Try this
>
> chown ceph.ceph /dev/sdc2
> chown ceph.ceph /dev/sdd2
> chown ceph.ceph /dev/sde2
> chown ceph.ceph /dev/sdf2
> chown ceph.ceph /dev/sdg2
> chown ceph.ceph /dev/sdh2
>
>
>
> -----Original Message-----
> From: Ml Ml [mailto:mliebher...@googlemail.com]
> Sent: 25 March 2020 16:22
> To: Marc Roos
> Subject: Re: [ceph-users] OSDs wont mount on Debian 10 (Buster) with 
> Nautilus
>
> They where indeed disabled. I enabled them with:
>
> systemctl enable ceph-osd@4
> systemctl enable ceph-osd@15
> systemctl enable ceph-osd@17
> systemctl enable ceph-osd@20
> systemctl enable ceph-osd@21
> systemctl enable ceph-osd@27
> systemctl enable ceph-osd@32
>
> But they still wont start.
>
> On Wed, Mar 25, 2020 at 4:09 PM Marc Roos <m.r...@f1-outsourcing.eu>
> wrote:
> >
> >
> > I had something similar. My osd were disabled, maybe this installer 
> > of
>
> > nautilus does that check
> >
> > systemctl is-enabled ceph-osd@0
> >
> > https://tracker.ceph.com/issues/44102
> >
_______________________________________________
ceph-users mailing list -- ceph-users@ceph.io
To unsubscribe send an email to ceph-users-le...@ceph.io

Reply via email to