On Mon, 30 Apr 2007 21:47:39 +0100, Thorsten Kampe <[EMAIL PROTECTED]> wrote:

>* Robert Neville (Mon, 30 Apr 2007 10:18:15 -0700)
>> I am not sure if this is the appropriate group. In addition, searching 
>> through
>> these gmane newsgroups is not straightforward since Google groups does not 
>> return them.
>> 
>> Startx fails to initialize when it worked yesterday. I ran setup and the 
>> process may have not
>> completed (it was late and I needed to sleep). After running setup.exe 
>> again, I navigated to the
>> System category and reinstalled rebase. Then I reviewed the README file; 
>> kill all processes
>> associated with cygwin; ran ash; and typed /bin/rebaseall -v; the utility 
>> performed some actions and
>> returned without errors.
>> 
>> I fired up a cygwin window and startx would still not initialize. The 
>> console gave me the following
>> font error.
>> 
>> sageQueue trapped WM_QUIT message, exiting main loop.
>> winClipboardProc - XDestroyWindow succeeded.
>> FreeFontPath: FPE "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/" refcount is 2, should be 
>> 1; fixing.
>> 
>> The cygwin console appears fully functional. The console has returned some 
>> errors when running make,
>> but these issues may be completely separate. Please give me whatever insight 
>> you may have on these
>> scenarios. I have already spent considerable time troubleshooting these 
>> issues and need better
>> guidance.
>> 
>> After rebooting the computer and typing startx, cygwin gave me the following 
>> error message. 
>> 
>> Welcome to the XWin X Server
>> Vendor: The Cygwin/X Project
>> Release: 6.8.99.901-4
>> 
>> Contact: cygwin-xfree@cygwin.com
>> 
>> XWin was started with the following command line:
>> 
>> X :0 -multiwindow -clipboard
>> 
>> _XSERVTransmkdir: Owner of /tmp/.X11-unix should be set to root
>> winValidateArgs - g_iNumScreens: 1 iMaxConsecutiveScreen: 1
>> (II) XF86Config is not supported
>> (II) See http://x.cygwin.com/docs/faq/cygwin-x-faq.html for more information
>> winDetectSupportedEngines - Windows NT/2000/XP
>> winDetectSupportedEngines - DirectDraw installed
>> winDetectSupportedEngines - DirectDraw4 installed
>> winDetectSupportedEngines - Returning, supported engines 00000007
>> winSetEngine - Multi Window or Rootless => ShadowGDI
>> winAdjustVideoModeShadowGDI - Using Windows display depth of 32 bits per 
>> pixel
>> winAllocateFBShadowGDI - Creating DIB with width: 2048 height: 768 depth: 32
>> winFinishScreenInitFB - Masks: 00ff0000 0000ff00 000000ff
>> winInitVisualsShadowGDI - Masks 00ff0000 0000ff00 000000ff BPRGB 8 d 24 bpp 
>> 32
>> null screen fn ReparentWindow
>> null screen fn RestackWindow
>> InitQueue - Calling pthread_mutex_init
>> InitQueue - pthread_mutex_init returned
>> InitQueue - Calling pthread_cond_init
>> InitQueue - pthread_cond_init returned
>> winInitMultiWindowWM - Hello
>> winMultiWindowXMsgProc - Hello
>> winInitMultiWindowWM - Calling pthread_mutex_lock ()
>> winMultiWindowXMsgProc - Calling pthread_mutex_lock ()
>> MIT-SHM extension disabled due to lack of kernel support
>> XFree86-Bigfont extension local-client optimization disabled due to lack of 
>> shar
>> ed memory support in the kernel
>> (--) Setting autorepeat to delay=500, rate=31
>> (--) winConfigKeyboard - Layout: "00000409" (00000409)
>> (--) Using preset keyboard for "English (USA)" (409), type "4"
>> Rules = "xorg" Model = "pc105" Layout = "us" Variant = "(null)" Options = 
>> "(null
>> )"
>> (--) 5 mouse buttons found
>> Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF/, removing 
>> from li
>> st!
>> Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/, removing 
>> from
>> list!
>> Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/, removing 
>> from li
>> st!
>> Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/, removing 
>> from
>>  list!
>> winPointerWarpCursor - Discarding first warp: 1024 384
>> winInitMultiWindowWM - pthread_mutex_lock () returned.
>> winProcEstablishConnection - Hello
>> winInitMultiWindowWM - pthread_mutex_unlock () returned.
>> cat: winMultiWindowXMsgProc - pthread_mutex_lock () returned.
>> /home/Ferdie/.Xauthority: No such file or directorywinInitMultiWindowWM - 
>> DISPLA
>> Y=127.0.0.1:0.0
>> 
>> winMultiWindowXMsgProc - pthread_mutex_unlock () returned.
>> winMultiWindowXMsgProc - DISPLAY=127.0.0.1:0.0
>> winInitClipboard ()
>> winProcEstablishConnection - winInitClipboard returned.
>> winClipboardProc - Hello
>> winMultiWindowXMsgProc - XOpenDisplay () returned and successfully opened 
>> the di
>> splay.
>> winInitMultiWindowWM - XOpenDisplay () returned and successfully opened the 
>> disp
>> lay.
>> DetectUnicodeSupport - Windows NT/2000/XP
>> winClipboardProc - DISPLAY=127.0.0.1:0.0
>> winClipboardProc - XOpenDisplay () returned and successfully opened the 
>> display.
>> 
>> winProcSetSelectionOwner - Clipboard not yet started, aborting.
>> winProcSetSelectionOwner - Clipboard not yet started, aborting.
>> 
>> waiting for X server to shut down winClipboardProc - 
>> winClipboardFlushWindowsMes
>> sageQueue trapped WM_QUIT message, exiting main loop.
>> winClipboardProc - XDestroyWindow succeeded.
>> 
>> winClipboardIOErrorHandler!
>
>Well, if there is an winClipboardIOErrorHandler error (whatever that 
>is) you should try starting without "-clipboard" says my common 
>sense...
>
>Thorsten


I am not familiar with the startx options. The man page only has basic info 
about startx. I tried
startx -clipboard as suggested; and the console returned the following error.

$ startx -- -clipboard

Welcome to the XWin X Server
Vendor: The Cygwin/X Project
Release: 6.8.99.901-4

Contact: cygwin-xfree@cygwin.com

XWin was started with the following command line:

/usr/X11R6/bin/X :0 -clipboard

_XSERVTransmkdir: Owner of /tmp/.X11-unix should be set to root
winValidateArgs - g_iNumScreens: 1 iMaxConsecutiveScreen: 1
(II) XF86Config is not supported
(II) See http://x.cygwin.com/docs/faq/cygwin-x-faq.html for more information
winDetectSupportedEngines - Windows NT/2000/XP
winDetectSupportedEngines - DirectDraw installed
winDetectSupportedEngines - DirectDraw4 installed
winDetectSupportedEngines - Returning, supported engines 00000007
winSetEngine - Using Shadow DirectDraw NonLocking
winAdjustVideoModeShadowDDNL - Using Windows display depth of 32 bits per pixel
winFinishScreenInitFB - Masks: 00ff0000 0000ff00 000000ff
MIT-SHM extension disabled due to lack of kernel support
XFree86-Bigfont extension local-client optimization disabled due to lack of shar
ed memory support in the kernel
(--) Setting autorepeat to delay=500, rate=31
(--) winConfigKeyboard - Layout: "00000409" (00000409)
(--) Using preset keyboard for "English (USA)" (409), type "4"
Rules = "xorg" Model = "pc105" Layout = "us" Variant = "(null)" Options = "(null
)"
(--) 5 mouse buttons found
Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF/, removing from li
st!
Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/, removing from
list!
Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/, removing from li
st!
Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/, removing from
 list!
winPointerWarpCursor - Discarding first warp: 509 353
winProcEstablishConnection - Hello
cat: /home/Ferdie/.Xauthority: No such file or directory
winInitClipboard ()
winClipboardProc - Hello
winProcEstablishConnection - winInitClipboard returned.
DetectUnicodeSupport - Windows NT/2000/XP
winClipboardProc - DISPLAY=127.0.0.1:0.0
winClipboardProc - XOpenDisplay () returned and successfully opened the display.


waiting for X server to shut down winClipboardProc - winClipboardFlushWindowsMes
sageQueue trapped WM_QUIT message, exiting main loop.
winClipboardProc - XDestroyWindow succeeded.
FreeFontPath: FPE "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/" refcount is 2, should be 1; f
ixing.
winDeinitMultiWindowWM - Noting shutdown in progress


--
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
Documentation:         http://x.cygwin.com/docs/
FAQ:                   http://x.cygwin.com/docs/faq/

Reply via email to