On Tue, 1 May 2007 08:55:47 +0100, Thorsten Kampe <[EMAIL PROTECTED]> wrote:

>* Robert Neville (Mon, 30 Apr 2007 15:45:46 -0700)
>> On Mon, 30 Apr 2007 21:47:39 +0100, Thorsten Kampe <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
>> >* Robert Neville (Mon, 30 Apr 2007 10:18:15 -0700)
>> >> I am not sure if this is the appropriate group. In addition, searching 
>> >> through
>> >> these gmane newsgroups is not straightforward since Google groups does 
>> >> not return them.
>> >> 
>> >> Startx fails to initialize when it worked yesterday. I ran setup and the 
>> >> process may have not
>> >> completed (it was late and I needed to sleep). After running setup.exe 
>> >> again, I navigated to the
>> >> System category and reinstalled rebase. Then I reviewed the README file; 
>> >> kill all processes
>> >> associated with cygwin; ran ash; and typed /bin/rebaseall -v; the utility 
>> >> performed some actions and
>> >> returned without errors.
>> >> 
>> >> I fired up a cygwin window and startx would still not initialize. The 
>> >> console gave me the following
>> >> font error.
>> >> 
>> >> sageQueue trapped WM_QUIT message, exiting main loop.
>> >> winClipboardProc - XDestroyWindow succeeded.
>> >> FreeFontPath: FPE "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/" refcount is 2, should 
>> >> be 1; fixing.
>> >> 
>> >> The cygwin console appears fully functional. The console has returned 
>> >> some errors when running make,
>> >> but these issues may be completely separate. Please give me whatever 
>> >> insight you may have on these
>> >> scenarios. I have already spent considerable time troubleshooting these 
>> >> issues and need better
>> >> guidance.
>
>"XWin was started with the following command line:
>X :0 -multiwindow -clipboard""
>
>Read again my posting. I said "without" and not "with" (which wouldn't 
>make sense at all if there is a "winClipboardIOError"). "startx" is a 
>shell script. Copy it, find the line where XWin is started and remove 
>the arguments (parameters). Then start this script. 
>
>Thorsten

I did not realize that startx was just a script. Honestly, the clipboard is the 
main reason for me
launching Xwin. After editing the script and removing the clipboard argument, 
the console returns a
"winInitMultiWindowXMsgProc - Caught IO Error." Then I removed the multiwindow 
argument and the
console returned the following error. I don't have much time to evaluate this 
scenario or the
patience; hopefully someone has seen this scenario before. 

Welcome to the XWin X Server
Vendor: The Cygwin/X Project
Release: 6.8.99.901-4

Contact: cygwin-xfree@cygwin.com

XWin was started with the following command line:

X :0

_XSERVTransmkdir: Owner of /tmp/.X11-unix should be set to root
winValidateArgs - g_iNumScreens: 1 iMaxConsecutiveScreen: 1
(II) XF86Config is not supported
(II) See http://x.cygwin.com/docs/faq/cygwin-x-faq.html for more information
winDetectSupportedEngines - Windows NT/2000/XP
winDetectSupportedEngines - DirectDraw installed
winDetectSupportedEngines - DirectDraw4 installed
winDetectSupportedEngines - Returning, supported engines 00000007
winSetEngine - Using Shadow DirectDraw NonLocking
winAdjustVideoModeShadowDDNL - Using Windows display depth of 32 bits per pixel
winFinishScreenInitFB - Masks: 00ff0000 0000ff00 000000ff
MIT-SHM extension disabled due to lack of kernel support
XFree86-Bigfont extension local-client optimization disabled due to lack of shar
ed memory support in the kernel
(--) Setting autorepeat to delay=500, rate=31
(--) winConfigKeyboard - Layout: "00000409" (00000409)
(--) Using preset keyboard for "English (USA)" (409), type "4"
Rules = "xorg" Model = "pc105" Layout = "us" Variant = "(null)" Options = "(null
)"
(--) 5 mouse buttons found
Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF/, removing from li
st!
Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/, removing from
list!
Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/, removing from li
st!
Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/, removing from
 list!
winPointerWarpCursor - Discarding first warp: 509 353
winProcEstablishConnection - Hello
winProcEstablishConnection - Clipboard is not enabled, returning.
cat: /home/Ferdie/.Xauthority: No such file or directory

waiting for X server to shut down FreeFontPath: FPE 
"/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/" refcount is 2,
should be 1; fixing.
winDeinitMultiWindowWM - Noting shutdown in progress


--
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
Documentation:         http://x.cygwin.com/docs/
FAQ:                   http://x.cygwin.com/docs/faq/

Reply via email to