Your message dated Wed, 11 Apr 2018 09:48:54 +0900
with message-id 
<cabmqnvl9ydyxrxd90dcypoozgqfxp4zur0gr6qyzv0p5+jy...@mail.gmail.com>
and subject line Re: /usr/bin/lz4: Statically linked against liblz4-1
has caused the Debian Bug report #882974,
regarding /usr/bin/lz4: Statically linked against liblz4-1
to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what this
message is talking about, this may indicate a serious mail system
misconfiguration somewhere. Please contact ow...@bugs.debian.org
immediately.)


-- 
882974: https://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=882974
Debian Bug Tracking System
Contact ow...@bugs.debian.org with problems
--- Begin Message ---
Package: lz4
Version: 1.8.0-1
Severity: normal
File: /usr/bin/lz4

Dear Maintainer,

shawn@t410s:~/git/distcc$ ldd /usr/bin/lz4
        linux-vdso.so.1 (0x00007ffe687fe000)
        libc.so.6 => /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6 (0x00007fcc45561000)
        /lib64/ld-linux-x86-64.so.2 (0x00007fcc45b23000)

(same for lz4c)

yet:
Depends: libc6 (>= 2.14), liblz4-1 (= 1.8.0-1)

to build lz4 with shared liblz4.so.1 use cmake

cd contrib/cmake_unofficial
BUILD_SHARED_LIBS=1 cmake .
make -j

Makes the binaries half the size.

-- System Information:
Debian Release: buster/sid
  APT prefers unstable
  APT policy: (500, 'unstable'), (1, 'experimental')
Architecture: amd64 (x86_64)
Foreign Architectures: i386, arm64

Kernel: Linux 4.14.0-rc7-amd64 (SMP w/4 CPU cores)
Locale: LANG=en_US.utf8, LC_CTYPE=en_US.utf8 (charmap=UTF-8), 
LANGUAGE=en_US.utf8 (charmap=UTF-8)
Shell: /bin/sh linked to /usr/bin/dash
Init: systemd (via /run/systemd/system)

Versions of packages lz4 depends on:
ii  libc6     2.25-2
ii  liblz4-1  1.8.0-1

lz4 recommends no packages.

lz4 suggests no packages.

-- no debconf information

--- End Message ---
--- Begin Message ---
Package: lz4
Version: 1.8.0-2

Hi,

This bug was fixed in 1.8.0-2.

$ LANG=C ls -lh /usr/bin/lz4
-rwxr-xr-x 1 root root 59K Apr 11 09:02 /usr/bin/lz4
$ LANG=C ldd /usr/bin/lz4
linux-vdso.so.1 (0x00007ffe8ffd1000)
liblz4.so.1 => /usr/lib/x86_64-linux-gnu/liblz4.so.1 (0x00007fbea575f000)
libc.so.6 => /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6 (0x00007fbea53a5000)
/lib64/ld-linux-x86-64.so.2 (0x00007fbea5b83000)

Best regards,
  Nobuhiro

-- 
Nobuhiro Iwamatsu
   iwamatsu at {nigauri.org / debian.org}
   GPG ID: 40AD1FA6

--- End Message ---

Reply via email to