control: retitle -1 Bug#888995: FTBFS: async_execution_load_test fails on 
armhf, mips and mipsel
control: user debian-...@lists.debian.org
control: usertag -1 + armhf

On 2018-01-31 21:44, Aaron M. Ucko wrote:
> Source: dbus-cpp
> Version: 5.0.0+18.04.20171031-1
> Severity: important
> Tags: upstream
> Justification: fails to build from source
> User: debian-mips@lists.debian.org
> Usertags: mips mipsel
> 
> Builds of dbus-cpp for several architectures (armhf, mips, mipsel, and
> the non-release architectures alpha and x32) failed with errors along
> the lines of
> 
>   15/15 Test  #1: async_execution_load_test ........***Failed  300.02 sec
>   Running main() from gmock_main.cc
>   [==========] Running 1 test from 1 test case.
>   [----------] Global test environment set-up.
>   [----------] 1 test from AsyncExecutionLoadTest
>   [ RUN      ] AsyncExecutionLoadTest.RepeatedlyInvokingAnAsyncFunctionWorks
>   dbus[25970]: Unable to set up transient service directory: XDG_RUNTIME_DIR 
> "/run/user/114" not available: No such file or directory
>   
> /<<BUILDDIR>>/dbus-cpp-5.0.0+18.04.20171031/tests/async_execution_load_test.cpp:134:
>  Failure
>   Value of: ec->wait_for(std::chrono::minutes{5})
>     Actual: false (Current count of 378 does not match 500)
>   Expected: true
>   dbus[25966]: Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = 
> freedesktop) which isn't registered
>   [  FAILED  ] AsyncExecutionLoadTest.RepeatedlyInvokingAnAsyncFunctionWorks 
> (300015 ms)
>   [----------] 1 test from AsyncExecutionLoadTest (300015 ms total)
>   
>   [----------] Global test environment tear-down
>   [==========] 1 test from 1 test case ran. (300015 ms total)
>   [  PASSED  ] 0 tests.
>   [  FAILED  ] 1 test, listed below:
>   [  FAILED  ] AsyncExecutionLoadTest.RepeatedlyInvokingAnAsyncFunctionWorks
>   
>    1 FAILED TEST
>   
>   
>   93% tests passed, 1 tests failed out of 15
>   
>   Total Test time (real) = 300.02 sec
>   
>   The following tests FAILED:
>         1 - async_execution_load_test (Failed)
>   Errors while running CTest
> 
> Presumably, these architectures' autobuilders happen to lack /run/user.
> (I'm just tagging the two affected mips architectures for now, as
> presumably representative here.)
> 
> Could you please take a look?

All the official build daemons are setup the same way, and they are
therefore all lacking the directory in /run/user. It is therefore not
the issue. Retitling the bug accordingly, and adding debian-arm@l.d.o
in Cc.

Aurelien

-- 
Aurelien Jarno                          GPG: 4096R/1DDD8C9B
aurel...@aurel32.net                 http://www.aurel32.net

Reply via email to