i'm affecting too on Quantal i386

gnome-session[2673]: WARNING: Failed to start app: Unable to start
application: L'exécution du processus fils « /usr/lib/gnome-disk-utility
/gdu-notification-daemon » has failed

-- 
You received this bug notification because you are a member of Desktop
Packages, which is subscribed to gnome-disk-utility in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1011257

Title:
  x-gvfs-show option doesn't work

Status in “gnome-disk-utility” package in Ubuntu:
  Confirmed

Bug description:
  was reporting a separate bug #1010858 about double icons appearing for
  mounted filesystems, and it occurred to me that it was happening for
  volumes I had listed in /etc/fstab with uhelper=udisks, the mechanism
  i used in previous versions to mount internal drives and see them in
  launcher etc.

  In investigating, I found the apparently-new gnome-disk-utility
  "Disks" and that seems to have new options for doing this properly,
  but when I tried to use them in closest-to-default way, it failed.

  The attached screenshot shows the options I had set on a volume. Below
  is the line that generated in /etc/fstab:

  LABEL=Spinner /mnt/Spinner auto nosuid,nodev,nofail,x-gvfs-show 0 0

  It fails to mount when you try to mount it in the disk utility. An
  error dialogue opens with:

  Error mounting system-managed device /dev/sdg1: Command-line `mount 
"/mnt/Spinner"' exited with non-zero exit status 32: mount: wrong fs type, bad 
option, bad superblock on /dev/sdg1,
         missing codepage or helper program, or other error
         In some cases useful info is found in syslog - try
         dmesg | tail  or so

   (udisks-error-quark, 0)

  
  dmesg | tail gives:

  [  619.470006] EXT4-fs (sdg1): Unrecognized mount option "x-gvfs-show"
  or missing value

  I expect the bug isn't so much in the disk utility app itself as in
  the underlying mount tools that have probably been compiled without a
  required option, but the user experience is that it fails when using
  the disk utility, hence reporting it here for now.

  I suspect I can make this work a different way using prior knowledge,
  to make it mount in /media and using uhelper=udisks2 - will be trying
  that in a moment - but this seemed the logical, minimal way to proceed
  for the new utility and it failed.

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 12.10
  Package: gnome-disk-utility 3.5.1-0ubuntu3
  ProcVersionSignature: Ubuntu 3.4.0-5.11-generic 3.4.0
  Uname: Linux 3.4.0-5-generic x86_64
  NonfreeKernelModules: nvidia
  ApportVersion: 2.1.1-0ubuntu2
  Architecture: amd64
  Date: Sun Jun 10 18:54:35 2012
  InstallationMedia: Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" - Release amd64 (20111012)
  ProcEnviron:
   LANGUAGE=en_GB:en
   TERM=xterm
   PATH=(custom, user)
   LANG=en_GB.UTF-8
   SHELL=/bin/bash
  SourcePackage: gnome-disk-utility
  UpgradeStatus: Upgraded to quantal on 2012-06-09 (1 days ago)

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-disk-utility/+bug/1011257/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~desktop-packages
Post to     : desktop-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~desktop-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to