What was in your /etc/cups/client.conf (now /etc/cups/client.conf_bak)?
If it pointed to a CUPS on a remote machine, all your CUPS access (from
applications/command line, not web interface) was directed to the remote
machine with a different CUPS setup. Now you are using always the CUPS
on your local machine.

Note that client.conf is deprecated but still working as originally
intended (and so often an admin's nightmare).

-- 
You received this bug notification because you are a member of Desktop
Packages, which is subscribed to cups in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1598300

Title:
  cups hang after a while

Status in cups package in Ubuntu:
  Confirmed

Bug description:
  after 6 minutes or so, cups is not responding.
  it do not produce error on the log, just stop working, worse, it exit with 0

  
⌌—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————⌍
  |root@cupsmachine :~# systemctl status cups                                   
        |
  |● cups.service - CUPS Scheduler                                              
        |
  |   Loaded: loaded (/lib/systemd/system/cups.service; enabled; vendor preset: 
enabled)|
  |   Active: inactive (dead) since ven. 2016-07-01 10:31:32 TAHT; 2min 16s ago 
        |
  |     Docs: man:cupsd(8)                                                      
        |
  |  Process: 28686 ExecStart=/usr/sbin/cupsd -l (code=exited, 
status=0/SUCCESS)        |
  | Main PID: 28686 (code=exited, status=0/SUCCESS)                             
        |
  |                                                                             
        |
  |juil. 01 10:30:01 appli-client systemd[1]: Started CUPS Scheduler.           
        |
  
⌎—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————⌏

  I got to launch it again, so I have finish with a cron job like
  */10 * * * * systemctl status cups.service|grep -q 'inactive (dead)' && 
systemctl start cups

  but it is a dirty solution. I have no idea of what make it stop.
  NB: I have seen problems related to apparmor, this machine has no apparmor 
package.

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/cups/+bug/1598300/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~desktop-packages
Post to     : desktop-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~desktop-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to