After removing the changes made in file /etc/modprobe.d I also tried
both packages as described above but neither one resulted in audio from
the built in speakers.

-- 
You received this bug notification because you are a member of Desktop
Packages, which is subscribed to alsa-driver in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1606078

Title:
  No sound with Ubuntu 16.04

Status in alsa-driver package in Ubuntu:
  Incomplete

Bug description:
  After a fresh install of Ubuntu 16.04.1 on an LG S1 Express Dual
  laptop there was no sound from the speakers unless external speakers
  where hooked to the headphones socket. This applies to the Ubuntu
  Mate, Xubuntu and Lubuntu variants. This laptop was working fine for
  all previous releases up to 14.04.

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 16.04
  Package: alsa-base 1.0.25+dfsg-0ubuntu5
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-31.50-generic 4.4.13
  Uname: Linux 4.4.0-31-generic i686
  ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.1
  Architecture: i386
  AudioDevicesInUse:
   USER        PID ACCESS COMMAND
   /dev/snd/controlC0:  bashar     3263 F.... pulseaudio
  CurrentDesktop: Unity
  Date: Mon Jul 25 01:51:19 2016
  InstallationDate: Installed on 2016-07-24 (0 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 16.04.1 LTS "Xenial Xerus" - Release i386 (20160719)
  PackageArchitecture: all
  ProcEnviron:
   LANGUAGE=en_US
   PATH=(custom, no user)
   XDG_RUNTIME_DIR=<set>
   LANG=en_US.UTF-8
   SHELL=/bin/bash
  SourcePackage: alsa-driver
  Symptom: audio
  Symptom_AlsaPlaybackTest: ALSA playback test through plughw:Intel failed
  Symptom_Card: Built-in Audio - HDA Intel
  Symptom_DevicesInUse:
   USER        PID ACCESS COMMAND
   /dev/snd/controlC0:  bashar     3263 F.... pulseaudio
  Symptom_Jack: Line Out, Internal
  Symptom_Type: No sound at all
  Title: [S1-M401E1, Realtek ALC880, Line Out, Internal] No sound at all
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  dmi.bios.date: 02/16/2006
  dmi.bios.vendor: Phoenix Technologies LTD
  dmi.bios.version: RKYWSF0B
  dmi.board.name: ROCKY
  dmi.board.vendor: LG Electronics
  dmi.board.version: Not Applicable
  dmi.chassis.asset.tag: No Asset Tag
  dmi.chassis.type: 10
  dmi.chassis.vendor: LG Electronics
  dmi.chassis.version: N/A
  dmi.modalias: 
dmi:bvnPhoenixTechnologiesLTD:bvrRKYWSF0B:bd02/16/2006:svnLGElectronics:pnS1-M401E1:pvrNotApplicable:rvnLGElectronics:rnROCKY:rvrNotApplicable:cvnLGElectronics:ct10:cvrN/A:
  dmi.product.name: S1-M401E1
  dmi.product.version: Not Applicable
  dmi.sys.vendor: LG Electronics

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-driver/+bug/1606078/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~desktop-packages
Post to     : desktop-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~desktop-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to