According to the information providedin the report, there are multiple
HDMI connections, at least according to pulse. How do you have your
speakers connected to your system? If you are using external speakers,
please make sure that the analog line-out/headphones out is selected in
MATE's sound settings.

If that still doesn't help, try updating the ALSA drivers, as outlined
at https://wiki.ubuntu.com/Audio/UpgradingAlsa/DKMS.

-- 
You received this bug notification because you are a member of Desktop
Packages, which is subscribed to pulseaudio in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1604497

Title:
  Pulseaudio does not start

Status in pulseaudio package in Ubuntu:
  New

Bug description:
  I'm using Ubuntu Mate 16.04 with the current updates.

  When I start the computer, pulseaudio is not working after I've logged
  in.

  If I type:
       start-pulseaudio-x11
  from the command line, I get
  "Connection failure: Connection refused
  pa_context_connect() failed: Connection refused"
  and I cannot play any sound.

  If I type pulseaudio& on the command line, I can get sound in some
  applications (e.g. Audacity) but not others (e.g. Firefox or other
  browsers).  At some point a command line message appears that says:
  "E: [pulseaudio] bluez5-util.c: GetManagedObjects() failed:
  org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible
  causes include: the remote application did not send a reply, the
  message bus security policy blocked the reply, the reply timeout
  expired, or the network connection was broken."

  I'm not clear why there's a reference to bluez5-util, since I don't
  have bluetooth on my machine.

  pulseaudio:
    Installed: 1:8.0-0ubuntu3
    Candidate: 1:8.0-0ubuntu3
    Version table:
   *** 1:8.0-0ubuntu3 500
          500 http://gb.archive.ubuntu.com/ubuntu xenial/main amd64 Packages
          100 /var/lib/dpkg/status

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 16.04
  Package: alsa-base 1.0.25+dfsg-0ubuntu5
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-31.50-generic 4.4.13
  Uname: Linux 4.4.0-31-generic x86_64
  NonfreeKernelModules: nvidia_uvm nvidia_modeset nvidia
  ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.1
  Architecture: amd64
  CurrentDesktop: MATE
  Date: Tue Jul 19 17:43:11 2016
  InstallationDate: Installed on 2016-05-10 (70 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu-MATE 16.04 LTS "Xenial Xerus" - Release amd64 
(20160420.1)
  PackageArchitecture: all
  SourcePackage: alsa-driver
  Symptom: audio
  Symptom_AlsaPlaybackTest: ALSA playback test through plughw:NVidia failed
  Symptom_Card: GK208 HDMI/DP Audio Controller - HDA NVidia
  Symptom_Jack: Digital Out, HDMI
  Symptom_Type: No sound at all
  Title: [Z97X-UD3H, Nvidia GPU 51 HDMI/DP, Digital Out, HDMI] No sound at all
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  dmi.bios.date: 04/21/2015
  dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
  dmi.bios.version: F8
  dmi.board.asset.tag: To be filled by O.E.M.
  dmi.board.name: Z97X-UD3H-CF
  dmi.board.vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd.
  dmi.board.version: x.x
  dmi.chassis.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
  dmi.chassis.type: 3
  dmi.chassis.vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd.
  dmi.chassis.version: To Be Filled By O.E.M.
  dmi.modalias: 
dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvrF8:bd04/21/2015:svnGigabyteTechnologyCo.,Ltd.:pnZ97X-UD3H:pvrTobefilledbyO.E.M.:rvnGigabyteTechnologyCo.,Ltd.:rnZ97X-UD3H-CF:rvrx.x:cvnGigabyteTechnologyCo.,Ltd.:ct3:cvrToBeFilledByO.E.M.:
  dmi.product.name: Z97X-UD3H
  dmi.product.version: To be filled by O.E.M.
  dmi.sys.vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd.

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/pulseaudio/+bug/1604497/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~desktop-packages
Post to     : desktop-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~desktop-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to