kernel-bug-exists-upstream kernel-bug-exists-upstream-4.8-rc7

-- 
You received this bug notification because you are a member of Desktop
Packages, which is subscribed to xserver-xorg-input-synaptics in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1587913

Title:
  Ubuntu 16.04 Two finger scrolling/multitouch not working

Status in xserver-xorg-input-synaptics package in Ubuntu:
  Incomplete

Bug description:
  I've done a fresh install of Ubuntu 16.04 on my Asus G501 but the two
  finger scrolling isn't working. The touchpad works but sometimes after
  restarting it doesn't get detected and so I have to shutdown in order
  to get it working again.

  I'm running the latest bios for my model 206, and have updated to the
  mainline kernel 4.6.

  My xinput list shows the following;

  Virtual core pointer                      id=2    [master pointer  (3)]
  ⎜   ↳ Virtual core XTEST pointer                id=4    [slave  pointer  (2)]
  ⎜   ↳ FTE1001:00 0B05:0101                      id=11   [slave  pointer  (2)]
  ⎣ Virtual core keyboard                     id=3    [master keyboard (2)]
      ↳ Virtual core XTEST keyboard               id=5    [slave  keyboard (3)]
      ↳ Power Button                              id=6    [slave  keyboard (3)]
      ↳ Video Bus                                 id=7    [slave  keyboard (3)]
      ↳ Video Bus                                 id=8    [slave  keyboard (3)]
      ↳ Sleep Button                              id=9    [slave  keyboard (3)]
      ↳ USB2.0 HD UVC WebCam                      id=10   [slave  keyboard (3)]
      ↳ Asus WMI hotkeys                          id=12   [slave  keyboard (3)]
      ↳ AT Translated Set 2 keyboard              id=13   [slave  keyboard (3)]
  --- 
  ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.1
  Architecture: amd64
  AudioDevicesInUse:
   USER        PID ACCESS COMMAND
   /dev/snd/controlC0:  josh       1684 F.... pulseaudio
  CurrentDesktop: Unity
  DistroRelease: Ubuntu 16.04
  HibernationDevice: RESUME=UUID=79b14c98-ef5a-4add-a8b0-8529f66d7165
  InstallationDate: Installed on 2016-05-28 (5 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 16.04 LTS "Xenial Xerus" - Release amd64 
(20160420.1)
  Lsusb:
   Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
   Bus 001 Device 003: ID 8087:0a2a Intel Corp. 
   Bus 001 Device 002: ID 04f2:b3fd Chicony Electronics Co., Ltd 
   Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
  MachineType: ASUSTeK COMPUTER INC. G501VW
  Package: linux (not installed)
  ProcFB: 0 inteldrmfb
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.4.0-22-generic.efi.signed 
root=UUID=f4198650-b09e-454f-b7b7-1f07576eb8d2 ro quiet splash 
nouveau.modeset=0 acpi_osi=! acpi_backlight=native vt.handoff=7
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-22.40-generic 4.4.8
  RelatedPackageVersions:
   linux-restricted-modules-4.4.0-22-generic N/A
   linux-backports-modules-4.4.0-22-generic  N/A
   linux-firmware                            1.157
  Tags:  xenial
  Uname: Linux 4.4.0-22-generic x86_64
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  UserGroups: adm cdrom dip input lpadmin plugdev sambashare sudo
  _MarkForUpload: True
  dmi.bios.date: 03/16/2016
  dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
  dmi.bios.version: G501VW.206
  dmi.board.asset.tag: ATN12345678901234567
  dmi.board.name: G501VW
  dmi.board.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
  dmi.board.version: 1.0
  dmi.chassis.asset.tag: ATN12345678901234567
  dmi.chassis.type: 10
  dmi.chassis.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
  dmi.chassis.version: 1.0
  dmi.modalias: 
dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvrG501VW.206:bd03/16/2016:svnASUSTeKCOMPUTERINC.:pnG501VW:pvr1.0:rvnASUSTeKCOMPUTERINC.:rnG501VW:rvr1.0:cvnASUSTeKCOMPUTERINC.:ct10:cvr1.0:
  dmi.product.name: G501VW
  dmi.product.version: 1.0
  dmi.sys.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
  --- 
  ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.1
  Architecture: amd64
  BootLog: /dev/sda5: clean, 256126/1525920 files, 1438889/6103552 blocks
  CurrentDesktop: Unity
  DistUpgraded: Fresh install
  DistroCodename: xenial
  DistroRelease: Ubuntu 16.04
  DistroVariant: ubuntu
  InstallationDate: Installed on 2016-05-28 (5 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 16.04 LTS "Xenial Xerus" - Release amd64 
(20160420.1)
  Lsusb:
   Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
   Bus 001 Device 003: ID 8087:0a2a Intel Corp. 
   Bus 001 Device 002: ID 04f2:b3fd Chicony Electronics Co., Ltd 
   Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
  MachineType: ASUSTeK COMPUTER INC. G501VW
  Package: xserver-xorg-input-synaptics 1.8.2-1ubuntu3 [modified: 
usr/share/X11/xorg.conf.d/50-synaptics.conf]
  PackageArchitecture: amd64
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.4.0-22-generic.efi.signed 
root=UUID=f4198650-b09e-454f-b7b7-1f07576eb8d2 ro quiet splash 
nouveau.modeset=0 acpi_osi=! acpi_backlight=native vt.handoff=7
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-22.40-generic 4.4.8
  Tags:  xenial ubuntu
  Uname: Linux 4.4.0-22-generic x86_64
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  UserGroups: adm cdrom dip input lpadmin plugdev sambashare sudo
  _MarkForUpload: True
  dmi.bios.date: 03/16/2016
  dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
  dmi.bios.version: G501VW.206
  dmi.board.asset.tag: ATN12345678901234567
  dmi.board.name: G501VW
  dmi.board.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
  dmi.board.version: 1.0
  dmi.chassis.asset.tag: ATN12345678901234567
  dmi.chassis.type: 10
  dmi.chassis.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
  dmi.chassis.version: 1.0
  dmi.modalias: 
dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvrG501VW.206:bd03/16/2016:svnASUSTeKCOMPUTERINC.:pnG501VW:pvr1.0:rvnASUSTeKCOMPUTERINC.:rnG501VW:rvr1.0:cvnASUSTeKCOMPUTERINC.:ct10:cvr1.0:
  dmi.product.name: G501VW
  dmi.product.version: 1.0
  dmi.sys.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
  version.compiz: compiz 1:0.9.12.2+16.04.20160415-0ubuntu1
  version.ia32-libs: ia32-libs N/A
  version.libdrm2: libdrm2 2.4.67-1
  version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 11.2.0-1ubuntu2
  version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
  version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 11.2.0-1ubuntu2
  version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.18.3-1ubuntu2.2
  version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.10.1-1ubuntu2
  version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.7.0-1
  version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 
2:2.99.917+git20160325-1ubuntu1
  version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 
1:1.0.12-1build2

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xserver-xorg-input-synaptics/+bug/1587913/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~desktop-packages
Post to     : desktop-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~desktop-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to