Anca Dumitrache, thank you for reporting this and helping make Ubuntu
better.

To see if this is already resolved in Ubuntu, could you please test
http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/ and advise to the results?

** Tags added: latest-bios-1.4.4

** Changed in: xorg (Ubuntu)
   Importance: Undecided => Medium

** Changed in: xorg (Ubuntu)
       Status: New => Incomplete

-- 
You received this bug notification because you are a member of Desktop
Packages, which is subscribed to xorg in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1629300

Title:
  Mouse pointer flickers after attaching external monitor

Status in xorg package in Ubuntu:
  Incomplete

Bug description:
  I am running Ubuntu 16.04 on a Dell XPS 13. After attaching an
  external monitor via the Dell DA200 Docking Adapter, the mouse pointer
  is flickering intermittently on the laptop display. On the external
  monitor, everything seems to be fine.

  Possible duplicate of this bug:
  https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xorg/+bug/1278223

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 16.04
  Package: xorg 1:7.7+13ubuntu3
  Uname: Linux 4.7.0-040700-lowlatency x86_64
  .tmp.unity_support_test.0:

  ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.1
  Architecture: amd64
  BootLog:
   Scanning for Btrfs filesystems
   /dev/nvme0n1p3: clean, 397044/14376960 files, 4973989/57484032 blocks
  CompizPlugins: No value set for 
`/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
  CompositorRunning: compiz
  CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
  CompositorUnredirectFSW: true
  CurrentDesktop: Unity
  Date: Fri Sep 30 14:17:40 2016
  DistUpgraded: 2016-09-24 16:50:15,056 DEBUG Running PostInstallScript: 
'./xorg_fix_proprietary.py'
  DistributionChannelDescriptor:
   # This is a distribution channel descriptor
   # For more information see 
http://wiki.ubuntu.com/DistributionChannelDescriptor
   canonical-oem-somerville-trusty-amd64-osp1-20150720-0
  DistroCodename: xenial
  DistroVariant: ubuntu
  ExtraDebuggingInterest: Yes, if not too technical
  GraphicsCard:
   Intel Corporation Sky Lake Integrated Graphics [8086:1916] (rev 07) (prog-if 
00 [VGA controller])
     Subsystem: Dell Skylake Integrated Graphics [1028:0704]
  InstallationDate: Installed on 2016-08-30 (30 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 14.04 "Trusty" - Build amd64 LIVE Binary 
20150720-04:06
  MachineType: Dell Inc. XPS 13 9350
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.7.0-040700-lowlatency 
root=UUID=ca01b77e-e6ae-4ade-b14f-d13f0648885a ro quiet splash 
"acpi_osi=Windows 2013" vt.handoff=7
  SourcePackage: xorg
  UpgradeStatus: Upgraded to xenial on 2016-09-24 (5 days ago)
  dmi.bios.date: 06/14/2016
  dmi.bios.vendor: Dell Inc.
  dmi.bios.version: 1.4.4
  dmi.board.name: 07TYC2
  dmi.board.vendor: Dell Inc.
  dmi.board.version: A01
  dmi.chassis.type: 9
  dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
  dmi.modalias: 
dmi:bvnDellInc.:bvr1.4.4:bd06/14/2016:svnDellInc.:pnXPS139350:pvr:rvnDellInc.:rn07TYC2:rvrA01:cvnDellInc.:ct9:cvr:
  dmi.product.name: XPS 13 9350
  dmi.sys.vendor: Dell Inc.
  version.compiz: compiz 1:0.9.12.2+16.04.20160823-0ubuntu1
  version.ia32-libs: ia32-libs N/A
  version.libdrm2: libdrm2 2.4.67-1ubuntu0.16.04.2
  version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 11.2.0-1ubuntu2.2
  version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
  version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 11.2.0-1ubuntu2.2
  version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.18.3-1ubuntu2.3
  version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.10.1-1ubuntu2
  version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.7.0-1
  version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 
2:2.99.917+git20160325-1ubuntu1.1
  version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 
1:1.0.12-1build2
  xserver.bootTime: Fri Sep 30 12:39:32 2016
  xserver.configfile: default
  xserver.errors: modeset(G0): glamor initialization failed
  xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
  xserver.outputs:
   product id                               12389
   vendor                                     HWP
  xserver.version: 2:1.18.3-1ubuntu2.3

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xorg/+bug/1629300/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~desktop-packages
Post to     : desktop-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~desktop-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to