Public bug reported:

Was using Chromium as a second browser when it closed down unexpectedly.
Restarting the browser results in a brief flicker as the browser starts
up and then immediately closes again.

Steps to reproduce the problem:
1. Go to this web page: http://homebrewery.naturalcrit.com/edit/S1gkEMuoE-
Note that the above web page was the first one to crash on me, but after a 
successful restart, it seems that the web browser can crash at any point.
2. The browser segfaults
3. I cannot reopen the browser

Running from a terminal produces the following:
paulvaughan@spectre-x360:~$ chromium-browser 
Received signal 11 SEGV_MAPERR 000000000010
#0 0x7f52f5e88425 base::debug::StackTrace::StackTrace()
#1 0x7f52f5e8880b <unknown>
#2 0x7f52f61b3390 <unknown>
#3 0x563bd8150dc8 <unknown>
#4 0x563bd8153656 <unknown>
#5 0x563bd8153df9 <unknown>
#6 0x563bd8154143 <unknown>
#7 0x7f52f5f03821 <unknown>
#8 0x7f52f5e89eea base::debug::TaskAnnotator::RunTask()
#9 0x7f52f5eb2e90 base::MessageLoop::RunTask()
#10 0x7f52f5eb497d base::MessageLoop::DeferOrRunPendingTask()
#11 0x7f52f5eb583d <unknown>
#12 0x7f52f5eb6300 base::MessagePumpLibevent::Run()
#13 0x7f52f5eb1f15 base::MessageLoop::RunHandler()
#14 0x7f52f5edc628 base::RunLoop::Run()
#15 0x7f52f5f08e36 base::Thread::ThreadMain()
#16 0x7f52f5f03726 <unknown>
#17 0x7f52f61a96ba start_thread
#18 0x7f52df8583dd clone
  r8: 000000000000002e  r9: 0000563bd9ba76ec r10: 0000000000000000 r11: 
00007f52df8e5f50
 r12: 00007f5252ffaff0 r13: 0000000000000008 r14: 0000000000000008 r15: 
00007f5252ffaeb0
  di: 0000000000000000  si: 00007f5252ffaeb0  bp: 00007f5252ffaf00  bx: 
00007f5252ffaeb0
  dx: 0000000000000061  ax: 0000000000000000  cx: 0000563bdce92c30  sp: 
00007f5252ffae60
  ip: 0000563bd8150dc8 efl: 0000000000010206 cgf: 0000000000000033 erf: 
0000000000000004
 trp: 000000000000000e msk: 0000000000000000 cr2: 0000000000000010
[end of stack trace]
Calling _exit(1). Core file will not be generated.

Chrome version: 59.0.3071.109  Channel: stable
OS Version: Ubuntu 16.04 LTS
Flash Version: 

Note that I have to delete ~/.config/chromium to get the browser to work
again, but how long it will then work for before it again crashes is
anyone's guess.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 16.04
Package: chromium-browser 59.0.3071.109-0ubuntu0.16.04.1291
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-83.106-generic 4.4.70
Uname: Linux 4.4.0-83-generic x86_64
ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.9
Architecture: amd64
DRM.card0-DP-1:
 edid-base64: 
 dpms: Off
 modes: 
 enabled: disabled
 status: disconnected
DRM.card0-HDMI-A-1:
 edid-base64: 
 dpms: Off
 modes: 
 enabled: disabled
 status: disconnected
DRM.card0-HDMI-A-2:
 edid-base64: 
 dpms: Off
 modes: 
 enabled: disabled
 status: disconnected
DRM.card0-eDP-1:
 edid-base64: 
AP///////wAw5AAAAAAAAAAXAQSgHRF4AvGVo1VSoSYPUFQAAAABAQEBAQEBAQEBAQEBAQEBiF4AoKCgKVAwICMAJaUQAAAZBT8AoKCgKVAwICMAJaUQAAAZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAgAHLf8KPKoiFDKqAAAAAFU=
 dpms: On
 modes: 2560x1440 2560x1440
 enabled: enabled
 status: connected
Date: Mon Jul 17 08:24:12 2017
Desktop-Session:
 'default'
 '/etc/xdg/xdg-default:/etc/xdg'
 
'/usr/share/default:/usr/share/gnome:/usr/local/share/:/usr/share/:/var/lib/snapd/desktop'
DetectedPlugins:
 
Env:
 'None'
 'None'
ExecutablePath: /usr/lib/chromium-browser/chromium-browser
InstallationDate: Installed on 2016-08-10 (340 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu-GNOME 16.04.1 LTS "Xenial Xerus" - Release amd64 
(20160720)
InstalledPlugins:
 /usr/lib/mozilla/plugins:
   => libgnome-shell-browser-plugin.so
         (size: 18920 bytes, mtime: Mon May 29 15:35:13 2017)
Load-Avg-1min: 0.42
Load-Processes-Running-Percent:   0.1%
Lsusb:
 Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
 Bus 001 Device 004: ID 04f3:2072 Elan Microelectronics Corp. 
 Bus 001 Device 003: ID 8087:0a2a Intel Corp. 
 Bus 001 Device 002: ID 064e:9314 Suyin Corp. 
 Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
MachineType: HP HP Spectre x360 Convertible
ProcEnviron:
 
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-4.4.0-83-generic.efi.signed 
root=/dev/mapper/ubuntu--gnome--vg-root ro quiet splash
SourcePackage: chromium-browser
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 04/26/2016
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: F.35
dmi.board.asset.tag: Base Board Asset Tag
dmi.board.name: 81A1
dmi.board.vendor: HP
dmi.board.version: 33.74
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: HP
dmi.chassis.version: Chassis Version
dmi.modalias: 
dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvrF.35:bd04/26/2016:svnHP:pnHPSpectrex360Convertible:pvr:rvnHP:rn81A1:rvr33.74:cvnHP:ct10:cvrChassisVersion:
dmi.product.name: HP Spectre x360 Convertible
dmi.sys.vendor: HP
modified.conffile..etc.default.chromium-browser: [deleted]

** Affects: chromium-browser (Ubuntu)
     Importance: Undecided
         Status: New


** Tags: amd64 apport-bug chromium xenial

-- 
You received this bug notification because you are a member of Desktop
Packages, which is subscribed to chromium-browser in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1704735

Title:
  Chromium browser closes as soon as it is opened

Status in chromium-browser package in Ubuntu:
  New

Bug description:
  Was using Chromium as a second browser when it closed down
  unexpectedly. Restarting the browser results in a brief flicker as the
  browser starts up and then immediately closes again.

  Steps to reproduce the problem:
  1. Go to this web page: http://homebrewery.naturalcrit.com/edit/S1gkEMuoE-
  Note that the above web page was the first one to crash on me, but after a 
successful restart, it seems that the web browser can crash at any point.
  2. The browser segfaults
  3. I cannot reopen the browser

  Running from a terminal produces the following:
  paulvaughan@spectre-x360:~$ chromium-browser 
  Received signal 11 SEGV_MAPERR 000000000010
  #0 0x7f52f5e88425 base::debug::StackTrace::StackTrace()
  #1 0x7f52f5e8880b <unknown>
  #2 0x7f52f61b3390 <unknown>
  #3 0x563bd8150dc8 <unknown>
  #4 0x563bd8153656 <unknown>
  #5 0x563bd8153df9 <unknown>
  #6 0x563bd8154143 <unknown>
  #7 0x7f52f5f03821 <unknown>
  #8 0x7f52f5e89eea base::debug::TaskAnnotator::RunTask()
  #9 0x7f52f5eb2e90 base::MessageLoop::RunTask()
  #10 0x7f52f5eb497d base::MessageLoop::DeferOrRunPendingTask()
  #11 0x7f52f5eb583d <unknown>
  #12 0x7f52f5eb6300 base::MessagePumpLibevent::Run()
  #13 0x7f52f5eb1f15 base::MessageLoop::RunHandler()
  #14 0x7f52f5edc628 base::RunLoop::Run()
  #15 0x7f52f5f08e36 base::Thread::ThreadMain()
  #16 0x7f52f5f03726 <unknown>
  #17 0x7f52f61a96ba start_thread
  #18 0x7f52df8583dd clone
    r8: 000000000000002e  r9: 0000563bd9ba76ec r10: 0000000000000000 r11: 
00007f52df8e5f50
   r12: 00007f5252ffaff0 r13: 0000000000000008 r14: 0000000000000008 r15: 
00007f5252ffaeb0
    di: 0000000000000000  si: 00007f5252ffaeb0  bp: 00007f5252ffaf00  bx: 
00007f5252ffaeb0
    dx: 0000000000000061  ax: 0000000000000000  cx: 0000563bdce92c30  sp: 
00007f5252ffae60
    ip: 0000563bd8150dc8 efl: 0000000000010206 cgf: 0000000000000033 erf: 
0000000000000004
   trp: 000000000000000e msk: 0000000000000000 cr2: 0000000000000010
  [end of stack trace]
  Calling _exit(1). Core file will not be generated.

  Chrome version: 59.0.3071.109  Channel: stable
  OS Version: Ubuntu 16.04 LTS
  Flash Version: 

  Note that I have to delete ~/.config/chromium to get the browser to
  work again, but how long it will then work for before it again crashes
  is anyone's guess.

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 16.04
  Package: chromium-browser 59.0.3071.109-0ubuntu0.16.04.1291
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-83.106-generic 4.4.70
  Uname: Linux 4.4.0-83-generic x86_64
  ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.9
  Architecture: amd64
  DRM.card0-DP-1:
   edid-base64: 
   dpms: Off
   modes: 
   enabled: disabled
   status: disconnected
  DRM.card0-HDMI-A-1:
   edid-base64: 
   dpms: Off
   modes: 
   enabled: disabled
   status: disconnected
  DRM.card0-HDMI-A-2:
   edid-base64: 
   dpms: Off
   modes: 
   enabled: disabled
   status: disconnected
  DRM.card0-eDP-1:
   edid-base64: 
AP///////wAw5AAAAAAAAAAXAQSgHRF4AvGVo1VSoSYPUFQAAAABAQEBAQEBAQEBAQEBAQEBiF4AoKCgKVAwICMAJaUQAAAZBT8AoKCgKVAwICMAJaUQAAAZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAgAHLf8KPKoiFDKqAAAAAFU=
   dpms: On
   modes: 2560x1440 2560x1440
   enabled: enabled
   status: connected
  Date: Mon Jul 17 08:24:12 2017
  Desktop-Session:
   'default'
   '/etc/xdg/xdg-default:/etc/xdg'
   
'/usr/share/default:/usr/share/gnome:/usr/local/share/:/usr/share/:/var/lib/snapd/desktop'
  DetectedPlugins:
   
  Env:
   'None'
   'None'
  ExecutablePath: /usr/lib/chromium-browser/chromium-browser
  InstallationDate: Installed on 2016-08-10 (340 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu-GNOME 16.04.1 LTS "Xenial Xerus" - Release amd64 
(20160720)
  InstalledPlugins:
   /usr/lib/mozilla/plugins:
     => libgnome-shell-browser-plugin.so
           (size: 18920 bytes, mtime: Mon May 29 15:35:13 2017)
  Load-Avg-1min: 0.42
  Load-Processes-Running-Percent:   0.1%
  Lsusb:
   Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
   Bus 001 Device 004: ID 04f3:2072 Elan Microelectronics Corp. 
   Bus 001 Device 003: ID 8087:0a2a Intel Corp. 
   Bus 001 Device 002: ID 064e:9314 Suyin Corp. 
   Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
  MachineType: HP HP Spectre x360 Convertible
  ProcEnviron:
   
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-4.4.0-83-generic.efi.signed 
root=/dev/mapper/ubuntu--gnome--vg-root ro quiet splash
  SourcePackage: chromium-browser
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  dmi.bios.date: 04/26/2016
  dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
  dmi.bios.version: F.35
  dmi.board.asset.tag: Base Board Asset Tag
  dmi.board.name: 81A1
  dmi.board.vendor: HP
  dmi.board.version: 33.74
  dmi.chassis.type: 10
  dmi.chassis.vendor: HP
  dmi.chassis.version: Chassis Version
  dmi.modalias: 
dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvrF.35:bd04/26/2016:svnHP:pnHPSpectrex360Convertible:pvr:rvnHP:rn81A1:rvr33.74:cvnHP:ct10:cvrChassisVersion:
  dmi.product.name: HP Spectre x360 Convertible
  dmi.sys.vendor: HP
  modified.conffile..etc.default.chromium-browser: [deleted]

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/chromium-browser/+bug/1704735/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~desktop-packages
Post to     : desktop-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~desktop-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to