Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

** Changed in: mutter (Ubuntu)
       Status: New => Confirmed

-- 
You received this bug notification because you are a member of Desktop
Packages, which is subscribed to gnome-shell in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1725180

Title:
  Shell animations are not smooth

Status in gnome-shell package in Ubuntu:
  Confirmed
Status in mutter package in Ubuntu:
  Confirmed

Bug description:
  +++UBUNTU RELEASE+++

  Description:  Ubuntu 17.10
  Release:      17.10

  +++PACKAGE VERSION+++

  xwayland:
    Installed: 2:1.19.5-0ubuntu2
    Candidate: 2:1.19.5-0ubuntu2
    Version table:
   *** 2:1.19.5-0ubuntu2 500
          500 http://archive.ubuntu.com/ubuntu artful/main amd64 Packages
          100 /var/lib/dpkg/status

  Bug found on Dell XPS 9560 4K model with GTX1050/Intel HD 630.
  Currently using Intel HD Graphics 630 as Nvidia seems to have no
  support for xwayland.

  The window/dock/launcher animations are lagging/shaky (not smooth).


  __________________________________________________________________________

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 17.10
  Package: xwayland 2:1.19.5-0ubuntu2
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.13.0-16.19-generic 4.13.4
  Uname: Linux 4.13.0-16-generic x86_64
  .tmp.unity_support_test.0:

  ApportVersion: 2.20.7-0ubuntu3
  Architecture: amd64
  CompizPlugins: No value set for 
`/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
  CompositorRunning: None
  CurrentDesktop: ubuntu:GNOME
  Date: Fri Oct 20 19:09:27 2017
  DistUpgraded: 2017-10-20 04:51:46,123 DEBUG icon theme changed, re-reading
  DistroCodename: artful
  DistroVariant: ubuntu
  DkmsStatus:
   bbswitch, 0.8, 4.10.0-37-generic, x86_64: installed
   bbswitch, 0.8, 4.13.0-16-generic, x86_64: installed
   nvidia-387, 387.12, 4.13.0-16-generic, x86_64: installed
   v4l2loopback, 0.10.0, 4.10.0-37-generic, x86_64: installed
   v4l2loopback, 0.10.0, 4.13.0-16-generic, x86_64: installed
  ExecutablePath: /usr/bin/Xwayland
  ExtraDebuggingInterest: Yes, including running git bisection searches
  GraphicsCard:
   Intel Corporation Device [8086:591b] (rev 04) (prog-if 00 [VGA controller])
     Subsystem: Dell Device [1028:07be]
     Subsystem: Dell GP107M [GeForce GTX 1050 Mobile] [1028:07be]
  InstallationDate: Installed on 2017-05-24 (149 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 17.04 "Zesty Zapus" - Release amd64 (20170412)
  Lsusb:
   Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
   Bus 001 Device 003: ID 138a:0091 Validity Sensors, Inc.
   Bus 001 Device 002: ID 0cf3:e300 Atheros Communications, Inc.
   Bus 001 Device 004: ID 1bcf:2b95 Sunplus Innovation Technology Inc.
   Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
  MachineType: Dell Inc. XPS 15 9560
  ProcEnviron:
   LANGUAGE=en_AU:en
   PATH=(custom, no user)
   XDG_RUNTIME_DIR=<set>
   LANG=en_AU.UTF-8
   SHELL=/bin/bash
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.13.0-16-generic.efi.signed 
root=UUID=38514616-2735-4966-91f7-71f1d60beb73 ro quiet splash vt.handoff=7
  SourcePackage: xorg-server
  UpgradeStatus: Upgraded to artful on 2017-10-19 (0 days ago)
  dmi.bios.date: 08/30/2017
  dmi.bios.vendor: Dell Inc.
  dmi.bios.version: 1.5.0
  dmi.board.name: 05FFDN
  dmi.board.vendor: Dell Inc.
  dmi.board.version: A00
  dmi.chassis.type: 10
  dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
  dmi.modalias: 
dmi:bvnDellInc.:bvr1.5.0:bd08/30/2017:svnDellInc.:pnXPS159560:pvr:rvnDellInc.:rn05FFDN:rvrA00:cvnDellInc.:ct10:cvr:
  dmi.product.family: XPS
  dmi.product.name: XPS 15 9560
  dmi.sys.vendor: Dell Inc.
  version.compiz: compiz 1:0.9.13.1+17.10.20170901-0ubuntu1
  version.libdrm2: libdrm2 2.4.83-1
  version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 17.2.2-0ubuntu1
  version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 17.2.2-0ubuntu1
  version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.19.5-0ubuntu2
  version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev N/A
  version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati N/A
  version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel N/A
  version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau N/A

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-shell/+bug/1725180/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~desktop-packages
Post to     : desktop-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~desktop-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to