Douglas L. Turnbull, thank you for reporting this and helping make
Ubuntu better.

1) Is this something that started to happen after an update? If so,
which specifically?

2) Does this issue happen with all DVDs or only certain ones?

3) After the issue happens, are there any crash files in /var/crash?

4) To see if this is already resolved in your release, could you please
test http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/ and advise to the
results?

** Tags added: latest-bios-a14

** Changed in: xorg (Ubuntu)
   Importance: Undecided => Low

** Changed in: xorg (Ubuntu)
       Status: New => Incomplete

-- 
You received this bug notification because you are a member of Desktop
Packages, which is subscribed to xorg in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1718863

Title:
  VLC malfunction

Status in xorg package in Ubuntu:
  Incomplete

Bug description:
  VLC will no longer function.
  When attempting to play a DVD movie, the screen goes white with black 
speckled effect.

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 16.04
  Package: xorg 1:7.7+13ubuntu3
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-96.119-generic 4.4.83
  Uname: Linux 4.4.0-96-generic x86_64
  .tmp.unity_support_test.0:
   
  ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.10
  Architecture: amd64
  CompizPlugins: No value set for 
`/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
  CompositorRunning: compiz
  CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
  CompositorUnredirectFSW: true
  Date: Fri Sep 22 17:23:34 2017
  DistUpgraded: Fresh install
  DistroCodename: xenial
  DistroVariant: ubuntu
  DkmsStatus:
   bbswitch, 0.8, 4.4.0-92-generic, x86_64: installed
   bbswitch, 0.8, 4.4.0-93-generic, x86_64: installed
   bbswitch, 0.8, 4.4.0-96-generic, x86_64: installed
  ExtraDebuggingInterest: Yes
  GraphicsCard:
   NVIDIA Corporation GK104M [GeForce GTX 880M] [10de:1198] (rev a1) (prog-if 
00 [VGA controller])
     Subsystem: Dell GK104M [GeForce GTX 880M] [1028:05ae]
  InstallationDate: Installed on 2017-08-20 (33 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 16.04.1 LTS "Xenial Xerus" - Release amd64 
(20160719)
  MachineType: Alienware Alienware 17
  ProcEnviron:
   LANGUAGE=en_AU:en
   PATH=(custom, no user)
   LANG=en_AU.UTF-8
   SHELL=/bin/bash
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.4.0-96-generic 
root=UUID=5d561490-ed57-4448-9388-c0aa28db7add ro drm.debug=0xe plymouth:debug 
vesafb.invalid=1 nopat
  SourcePackage: xorg
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  dmi.bios.date: 09/24/2014
  dmi.bios.vendor: Alienware
  dmi.bios.version: A14
  dmi.board.name: 04WT2G
  dmi.board.vendor: Alienware
  dmi.board.version: A00
  dmi.chassis.type: 8
  dmi.chassis.vendor: Alienware
  dmi.chassis.version: A14
  dmi.modalias: 
dmi:bvnAlienware:bvrA14:bd09/24/2014:svnAlienware:pnAlienware17:pvrA14:rvnAlienware:rn04WT2G:rvrA00:cvnAlienware:ct8:cvrA14:
  dmi.product.name: Alienware 17
  dmi.product.version: A14
  dmi.sys.vendor: Alienware
  version.compiz: compiz 1:0.9.12.2+16.04.20160823-0ubuntu1
  version.ia32-libs: ia32-libs N/A
  version.libdrm2: libdrm2 2.4.76-1~ubuntu16.04.1
  version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 17.0.7-0ubuntu0.16.04.1
  version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
  version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 17.0.7-0ubuntu0.16.04.1
  version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.18.4-0ubuntu0.4
  version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.10.1-1ubuntu2
  version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.7.0-1
  version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 
2:2.99.917+git20160325-1ubuntu1.2
  version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 
1:1.0.12-1build2

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xorg/+bug/1718863/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~desktop-packages
Post to     : desktop-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~desktop-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to