Yuriy Vidineev, thank you for reporting this and helping make Ubuntu
better.

To see if this is already resolved in your release, could you please
update your HWE stack as per
https://wiki.ubuntu.com/Kernel/LTSEnablementStack and advise to the
results?

** Tags added: bios-outdated-2.4.2

** Changed in: xorg (Ubuntu)
   Importance: Undecided => Low

** Changed in: xorg (Ubuntu)
       Status: Confirmed => Incomplete

-- 
You received this bug notification because you are a member of Desktop
Packages, which is subscribed to xorg in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1714122

Title:
  latest skype update causes xorg to segfault

Status in xorg package in Ubuntu:
  Incomplete

Bug description:
  After update skypeforlinux to 8.5.76.55323 I've started to get xorg segfaults 
when connected to 2 external monitors via docking station.
  My setup: Dell XPS 13 9360 + Dell DS1000 USB-C docking station+2 external 
FullHD Dell monitors.
  In xorg logs I can see:

  [ 17917.757] (II) LoadModule: "modesetting"
  [ 17917.757] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/modesetting_drv.so
  [ 17917.757] (II) Module modesetting: vendor="X.Org Foundation"
  [ 17917.757]    compiled for 1.18.4, module version = 1.18.4
  [ 17917.757]    Module class: X.Org Video Driver
  [ 17917.757]    ABI class: X.Org Video Driver, version 20.0
  [ 17917.757] (II) modesetting: Driver for Modesetting Kernel Drivers: kms
  [ 17917.759] (II) modeset(0): using drv /dev/dri/card0
  [ 17917.759] (EE) 
  [ 17917.759] (EE) Backtrace:
  [ 17917.759] (EE) 0: /usr/lib/xorg/Xorg (xorg_backtrace+0x4e) [0x55c4f0526b6e]
  [ 17917.759] (EE) 1: /usr/lib/xorg/Xorg (0x55c4f0374000+0x1b6ef9) 
[0x55c4f052aef9]
  [ 17917.759] (EE) 2: /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6 (0x7fb6199e2000+0x354b0) 
[0x7fb619a174b0]
  [ 17917.759] (EE) 3: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libpciaccess.so.0 
(pci_device_next+0x118) [0x7fb61afd1a38]
  [ 17917.759] (EE) 4: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libpciaccess.so.0 
(pci_device_find_by_slot+0x3b) [0x7fb61afd1abb]
  [ 17917.759] (EE) 5: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libpciaccess.so.0 
(pci_device_vgaarb_init+0xaf) [0x7fb61afd37af]
  [ 17917.759] (EE) 6: /usr/lib/xorg/Xorg (0x55c4f0374000+0xb1a39) 
[0x55c4f0425a39]
  [ 17917.759] (EE) 7: /usr/lib/xorg/Xorg (xf86BusConfig+0x62) [0x55c4f03fe7a2]
  [ 17917.759] (EE) 8: /usr/lib/xorg/Xorg (InitOutput+0x968) [0x55c4f040cd58]
  [ 17917.759] (EE) 9: /usr/lib/xorg/Xorg (0x55c4f0374000+0x57be4) 
[0x55c4f03cbbe4]
  [ 17917.759] (EE) 10: /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6 
(__libc_start_main+0xf0) [0x7fb619a02830]
  [ 17917.759] (EE) 11: /usr/lib/xorg/Xorg (_start+0x29) [0x55c4f03b6049]
  [ 17917.759] (EE) 
  [ 17917.759] (EE) Segmentation fault at address 0x0
  [ 17917.759] (EE) 
  Fatal server error:
  [ 17917.759] (EE) Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting
  [ 17917.759] (EE) 
  [ 17917.759] (EE) 
  Please consult the The X.Org Foundation support 
           at http://wiki.x.org
   for help. 
  [ 17917.759] (EE) Please also check the log file at "/var/log/Xorg.1.log" for 
additional information.
  [ 17917.759] (EE) 
  [ 17917.816] (EE) Server terminated with error (1). Closing log file.

  I'm not facing this issue when I'm not connected to external monitors.
  Any help will be much appretiated.

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 16.04
  Package: xserver-xorg (not installed)
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.10.0-33.37~16.04.1-generic 4.10.17
  Uname: Linux 4.10.0-33-generic x86_64
  .tmp.unity_support_test.0:
   
  ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.10
  Architecture: amd64
  CompizPlugins: No value set for 
`/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
  CompositorRunning: compiz
  CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
  CompositorUnredirectFSW: true
  Date: Wed Aug 30 18:27:41 2017
  DistUpgraded: Fresh install
  DistributionChannelDescriptor:
   # This is a distribution channel descriptor
   # For more information see 
http://wiki.ubuntu.com/DistributionChannelDescriptor
   canonical-oem-somerville-xenial-amd64-20160624-2
  DistroCodename: xenial
  DistroVariant: ubuntu
  EcryptfsInUse: Yes
  ExtraDebuggingInterest: Yes, including running git bisection searches
  GraphicsCard:
   Intel Corporation Device [8086:5916] (rev 02) (prog-if 00 [VGA controller])
     Subsystem: Dell Device [1028:075b]
  InstallationDate: Installed on 2016-10-06 (328 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 16.04 "Xenial" - Build amd64 LIVE Binary 
20160624-10:47
  Lsusb:
   Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
   Bus 001 Device 003: ID 0c45:670c Microdia 
   Bus 001 Device 002: ID 0cf3:e301 Atheros Communications, Inc. 
   Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
  MachineType: Dell Inc. XPS 13 9360
  ProcEnviron:
   LANGUAGE=en_US
   TERM=xterm-256color
   PATH=(custom, no user)
   LANG=en_US.UTF-8
   SHELL=/bin/bash
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.10.0-33-generic 
root=UUID=f79f9409-625c-4f78-83af-cf2cf7928690 ro quiet splash vt.handoff=7
  SourcePackage: xorg
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  dmi.bios.date: 08/02/2017
  dmi.bios.vendor: Dell Inc.
  dmi.bios.version: 2.1.0
  dmi.board.name: 0839Y6
  dmi.board.vendor: Dell Inc.
  dmi.board.version: A00
  dmi.chassis.type: 9
  dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
  dmi.modalias: 
dmi:bvnDellInc.:bvr2.1.0:bd08/02/2017:svnDellInc.:pnXPS139360:pvr:rvnDellInc.:rn0839Y6:rvrA00:cvnDellInc.:ct9:cvr:
  dmi.product.name: XPS 13 9360
  dmi.sys.vendor: Dell Inc.
  version.compiz: compiz 1:0.9.12.2+16.04.20160823-0ubuntu1
  version.ia32-libs: ia32-libs N/A
  version.libdrm2: libdrm2 2.4.76-1~ubuntu16.04.1
  version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 17.0.7-0ubuntu0.16.04.2
  version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
  version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 17.0.7-0ubuntu0.16.04.2
  version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core N/A
  version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev N/A
  version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati N/A
  version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel N/A
  version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau N/A

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xorg/+bug/1714122/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~desktop-packages
Post to     : desktop-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~desktop-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to