That version is now dead
http://news.softpedia.com/news/ubuntu-17-04-zesty-zapus-has-reached-end-of-life-upgrade-to-ubuntu-17-10-now-519360.shtml

** Changed in: xorg (Ubuntu)
       Status: New => Invalid

-- 
You received this bug notification because you are a member of Desktop
Packages, which is subscribed to xorg in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1678150

Title:
  Zesty | no video acceleration

Status in xorg package in Ubuntu:
  Invalid

Bug description:
  Hello i recently dropped ubuntu 16.04 and installed zesty beta 2.
  from the beginning i had problems with booting the usb stick , that i have 
resolved via nomodeset by pressing F6 during the boot. but this has also 
happened with 16.04.

  The live image is working very well and i had no problems. During my
  first boot i had no acceleration or this is what apport is saying ,
  the fact is that everything works very slowly, like i have no video
  driver. i have also installed nvidia proprietary driver from updates
  but with the same output.

  i even played with some parameters from grub but no success.

  The good part is that  i had finally the idea to boot in recovery mode
  and it works good.

  Please let me know if there is anything i cand do.

  PS: the apport-bug is from normal boot

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 17.04
  Package: xorg 1:7.7+16ubuntu2
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.10.0-13.15-generic 4.10.1
  Uname: Linux 4.10.0-13-generic x86_64
  .tmp.unity_support_test.1:
   
  ApportVersion: 2.20.4-0ubuntu2
  Architecture: amd64
  CompositorRunning: compiz
  CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
  CompositorUnredirectFSW: true
  CurrentDesktop: Unity:Unity7
  Date: Fri Mar 31 16:47:05 2017
  DistUpgraded: Fresh install
  DistroCodename: zesty
  DistroVariant: ubuntu
  ExtraDebuggingInterest: Yes
  GraphicsCard:
   Intel Corporation HD Graphics 530 [8086:191b] (rev 06) (prog-if 00 [VGA 
controller])
     Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. HD Graphics 530 [1043:1c9d]
     Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. GM107M [GeForce GTX 950M] [1043:1c9d]
  Lsusb:
   Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
   Bus 001 Device 003: ID 03f0:a407 Hewlett-Packard 
   Bus 001 Device 002: ID 13d3:5666 IMC Networks 
   Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
  MachineType: ASUSTeK COMPUTER INC. N552VX
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-4.10.0-13-generic 
root=UUID=49bf4352-c164-4731-aabd-583a8881c504 ro rootflags=subvol=@ 
priority=low nomodeset quiet splash vt.handoff=7
  Renderer: Software
  SourcePackage: xorg
  Symptom: display
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  dmi.bios.date: 11/13/2015
  dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
  dmi.bios.version: N552VX.206
  dmi.board.asset.tag: ATN12345678901234567
  dmi.board.name: N552VX
  dmi.board.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
  dmi.board.version: 1.0
  dmi.chassis.asset.tag: ATN12345678901234567
  dmi.chassis.type: 10
  dmi.chassis.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
  dmi.chassis.version: 1.0
  dmi.modalias: 
dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvrN552VX.206:bd11/13/2015:svnASUSTeKCOMPUTERINC.:pnN552VX:pvr1.0:rvnASUSTeKCOMPUTERINC.:rnN552VX:rvr1.0:cvnASUSTeKCOMPUTERINC.:ct10:cvr1.0:
  dmi.product.name: N552VX
  dmi.product.version: 1.0
  dmi.sys.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
  version.compiz: compiz 1:0.9.13.1+17.04.20170109-0ubuntu1
  version.ia32-libs: ia32-libs N/A
  version.libdrm2: libdrm2 2.4.75-1ubuntu1
  version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 17.0.1-1ubuntu1
  version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
  version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 17.0.1-1ubuntu1
  version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.18.4-1ubuntu9
  version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev N/A
  version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.8.0-1
  version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 
2:2.99.917+git20160706-1ubuntu1
  version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.13-1
  xserver.bootTime: Fri Mar 31 16:44:44 2017
  xserver.configfile: default
  xserver.errors:
   open /dev/dri/card0: No such file or directory
   open /dev/dri/card0: No such file or directory
   Screen 0 deleted because of no matching config section.
   AIGLX: reverting to software rendering
  xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
  xserver.outputs:
   
  xserver.version: 2:1.18.4-1ubuntu9

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xorg/+bug/1678150/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~desktop-packages
Post to     : desktop-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~desktop-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to