I repeated the process, now it seems to work correctly. Here is the bug:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/pulseaudio/+bug/1786638

-- 
You received this bug notification because you are a member of Desktop
Packages, which is subscribed to xorg-server in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1785959

Title:
  Xorg crash

Status in xorg-server package in Ubuntu:
  Incomplete

Bug description:
  1) The release of Ubuntu you are using, via 'lsb_release -rd' or
  System -> About Ubuntu

  $ lsb_release -rd
  Description:  Ubuntu 18.04.1 LTS
  Release:      18.04

  
  2) The version of the package you are using, via 'apt-cache policy pkgname' 
or by checking in Software Center

  $ apt-cache policy xorg
  xorg:
    Installed: 1:7.7+19ubuntu7.1
    Candidate: 1:7.7+19ubuntu7.1
    Version table:
   *** 1:7.7+19ubuntu7.1 500
          500 http://se.archive.ubuntu.com/ubuntu bionic-updates/main amd64 
Packages
          100 /var/lib/dpkg/status
       1:7.7+19ubuntu7 500
          500 http://se.archive.ubuntu.com/ubuntu bionic/main amd64 Packages

  
  3) What you expected to happen

  When I open the lid I expect the system to resume without logging me
  out.

  
  4) What happened instead

  When I close the lid of my laptop the system suspends (as intended),
  and when I open the lid the system resumes (as intended).

  However, if I don't suspend manually before closing the lid, on system
  resume it seeems like I get logged out of my X session.

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 18.04
  Package: xorg 1:7.7+19ubuntu7.1
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.15.0-29.31-generic 4.15.18
  Uname: Linux 4.15.0-29-generic x86_64
  NonfreeKernelModules: nvidia_modeset nvidia
  .proc.driver.nvidia.gpus.0000.02.00.0: Error: [Errno 21] Is a directory: 
'/proc/driver/nvidia/gpus/0000:02:00.0'
  .proc.driver.nvidia.registry: Binary: ""
  .proc.driver.nvidia.version:
   NVRM version: NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module  390.48  Thu Mar 22 00:42:57 
PDT 2018
   GCC version:  gcc version 7.3.0 (Ubuntu 7.3.0-16ubuntu3)
  ApportVersion: 2.20.9-0ubuntu7.2
  Architecture: amd64
  CompositorRunning: None
  Date: Wed Aug  8 07:05:10 2018
  DistUpgraded: Fresh install
  DistroCodename: bionic
  DistroVariant: ubuntu
  DkmsStatus:
   nvidia, 390.48, 4.15.0-23-generic, x86_64: installed
   nvidia, 390.48, 4.15.0-29-generic, x86_64: installed
   nvidia, 390.48, 4.15.0-30-generic, x86_64: installed
  ExtraDebuggingInterest: Yes
  GraphicsCard:
   Intel Corporation Device [8086:591b] (rev 04) (prog-if 00 [VGA controller])
     Subsystem: Lenovo Device [17aa:505e]
     Subsystem: Lenovo GM108M [GeForce 940MX] [17aa:505e]
  Lsusb:
   Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
   Bus 001 Device 005: ID 058f:9540 Alcor Micro Corp. AU9540 Smartcard Reader
   Bus 001 Device 004: ID 04f2:b5c0 Chicony Electronics Co., Ltd 
   Bus 001 Device 002: ID 138a:0097 Validity Sensors, Inc. 
   Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
  MachineType: LENOVO 20J6CTO1WW
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.15.0-29-generic 
root=UUID=044a98fa-a770-435c-816f-9aab185e650a ro quiet splash 
resume=UUID=866bcee2-828c-41ee-a445-ed0fd5a2f921 vt.handoff=1
  SourcePackage: xorg
  Symptom: display
  Title: Xorg crash
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  dmi.bios.date: 09/28/2017
  dmi.bios.vendor: LENOVO
  dmi.bios.version: R0FET37W (1.17 )
  dmi.board.asset.tag: Not Available
  dmi.board.name: 20J6CTO1WW
  dmi.board.vendor: LENOVO
  dmi.board.version: SDK0J40709 WIN
  dmi.chassis.asset.tag: No Asset Information
  dmi.chassis.type: 10
  dmi.chassis.vendor: LENOVO
  dmi.chassis.version: None
  dmi.modalias: 
dmi:bvnLENOVO:bvrR0FET37W(1.17):bd09/28/2017:svnLENOVO:pn20J6CTO1WW:pvrThinkPadT470p:rvnLENOVO:rn20J6CTO1WW:rvrSDK0J40709WIN:cvnLENOVO:ct10:cvrNone:
  dmi.product.family: ThinkPad T470p
  dmi.product.name: 20J6CTO1WW
  dmi.product.version: ThinkPad T470p
  dmi.sys.vendor: LENOVO
  version.compiz: compiz N/A
  version.libdrm2: libdrm2 2.4.91-2
  version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 18.0.5-0ubuntu0~18.04.1
  version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 18.0.5-0ubuntu0~18.04.1
  version.nvidia-graphics-drivers: nvidia-graphics-drivers-* N/A
  version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.19.6-1ubuntu4
  version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev N/A
  version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:18.0.1-1
  version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 
2:2.99.917+git20171229-1
  version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.15-2

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xorg-server/+bug/1785959/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~desktop-packages
Post to     : desktop-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~desktop-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to