apport information

** Attachment added: "Lsusb.txt"
   https://bugs.launchpad.net/bugs/1868474/+attachment/5341471/+files/Lsusb.txt

-- 
You received this bug notification because you are a member of Desktop
Packages, which is subscribed to xorg in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1868474

Title:
  20.04 Xorg doesn't detect/load Elantech mouse driver on Lenovo P73

Status in xorg package in Ubuntu:
  Incomplete

Bug description:
  The installation scripts loads the correct drivers so the touch pad
  and pointer works during the install. However after the install
  neither work.

  I've worked around it by using a wireless USB from Vilros for mouse input 
while logging in. Then issuing (found on 
https://askubuntu.com/questions/1143663):
   sudo 'echo -n "elantech">/sys/bus/serio/devices/serio1/protocol'

  So it's a bug for me but one I can work around and should be fixed before 
20.04 goes live.
  --- 
  ProblemType: Bug
  .proc.driver.nvidia.gpus.0000.01.00.0: Error: [Errno 21] Is a directory: 
'/proc/driver/nvidia/gpus/0000:01:00.0'
  .proc.driver.nvidia.registry: Binary: ""
  .proc.driver.nvidia.suspend: suspend hibernate resume
  .proc.driver.nvidia.suspend_depth: default modeset uvm
  .proc.driver.nvidia.version:
   NVRM version: NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module  440.64  Fri Feb 21 01:17:26 
UTC 2020
   GCC version:  gcc version 9.3.0 (Ubuntu 9.3.0-5ubuntu1)
  ApportVersion: 2.20.11-0ubuntu21
  Architecture: amd64
  BootLog: Error: [Errno 13] Permission denied: '/var/log/boot.log'
  CompositorRunning: None
  CurrentDesktop: ubuntu:GNOME
  DistUpgraded: Fresh install
  DistroCodename: focal
  DistroRelease: Ubuntu 20.04
  DistroVariant: ubuntu
  DkmsStatus:
   nvidia, 440.64, 5.4.0-14-generic, x86_64: installed
   nvidia, 440.64, 5.4.0-18-generic, x86_64: installed
  ExtraDebuggingInterest: Yes
  GraphicsCard:
   NVIDIA Corporation TU104GLM [Quadro RTX 5000 Mobile / Max-Q] [10de:1eb5] 
(rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
     Subsystem: Lenovo TU104GLM [Quadro RTX 5000 Mobile / Max-Q] [17aa:229b]
  InstallationDate: Installed on 2020-03-21 (3 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 20.04 LTS "Focal Fossa" - Alpha amd64 (20200315)
  MachineType: LENOVO 20QRCTO1WW
  NonfreeKernelModules: nvidia_modeset nvidia
  Package: xorg 1:7.7+19ubuntu14
  PackageArchitecture: amd64
  ProcEnviron:
   TERM=xterm-256color
   PATH=(custom, no user)
   XDG_RUNTIME_DIR=<set>
   LANG=en_US.UTF-8
   SHELL=/bin/bash
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-5.4.0-18-generic 
root=UUID=d38adcbd-2ba3-4d84-84b7-388b5f55daa7 ro psmouse.elantech_smbus=0 
quiet splash vt.handoff=7
  ProcVersionSignature: Ubuntu 5.4.0-18.22-generic 5.4.24
  Tags:  focal ubuntu reproducible has-workaround
  Uname: Linux 5.4.0-18-generic x86_64
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  UserGroups: adm cdrom dip lpadmin lxd plugdev sambashare sudo
  _MarkForUpload: True
  dmi.bios.date: 01/08/2020
  dmi.bios.vendor: LENOVO
  dmi.bios.version: N2NET35W (1.20 )
  dmi.board.asset.tag: Not Available
  dmi.board.name: 20QRCTO1WW
  dmi.board.vendor: LENOVO
  dmi.board.version: SDK0Q40104 WIN
  dmi.chassis.asset.tag: No Asset Information
  dmi.chassis.type: 10
  dmi.chassis.vendor: LENOVO
  dmi.chassis.version: None
  dmi.modalias: 
dmi:bvnLENOVO:bvrN2NET35W(1.20):bd01/08/2020:svnLENOVO:pn20QRCTO1WW:pvrThinkPadP73:rvnLENOVO:rn20QRCTO1WW:rvrSDK0Q40104WIN:cvnLENOVO:ct10:cvrNone:
  dmi.product.family: ThinkPad P73
  dmi.product.name: 20QRCTO1WW
  dmi.product.sku: LENOVO_MT_20QR_BU_Think_FM_ThinkPad P73
  dmi.product.version: ThinkPad P73
  dmi.sys.vendor: LENOVO
  version.compiz: compiz N/A
  version.libdrm2: libdrm2 2.4.100-4
  version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 20.0.0-1ubuntu1
  version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 20.0.0-1ubuntu1
  version.nvidia-graphics-drivers: nvidia-graphics-drivers-* N/A
  version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.20.7-2ubuntu2
  version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev N/A
  version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:19.1.0-1
  version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 
2:2.99.917+git20190815-1
  version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.16-1

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xorg/+bug/1868474/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~desktop-packages
Post to     : desktop-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~desktop-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to