Nevermind, I just saw the rfkill changelog. Since I'm no longer able to
reproduce the bug, should it be closed?

-- 
You received this bug notification because you are a member of Desktop
Packages, which is subscribed to gnome-session in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1865170

Title:
  lid close simply turns off laptop screen

Status in gnome-session package in Ubuntu:
  New
Status in linux package in Ubuntu:
  Confirmed

Bug description:
  OS: Ubuntu 18.04 LTS (beaver-three-eyed-raven X92.1)
  ubuntu-session version: 3.28.1-0ubuntu3
  Expected behavior: On laptop screen close, system should suspend
  Actual behavior: On laptop screen close, laptop screen disabled

  Previously, I triggered 'suspend when laptop lid is closed' in gnome-
  tweaks. This worked fine until about 2-3 days ago, when I came back to
  work with a dead laptop (I don't charge overnight, usually, but I do
  use a dock at work). Now, whenever I close my laptop screen, it
  doesn't trigger sleep - instead, it simply disables the laptop screen,
  resulting in my external monitor being used as the only output screen.
  Once I re-open my laptop, the laptop screen is re-enabled as the
  primary monitor.

  This happens regardless of connection to my dock. I tested this by
  unplugging my laptop, closing it, letting it sit for 3 minutes, then
  re-opening it. While the laptop was closed, fans still ran. When I re-
  opened my laptop, the lock screen didn't appear.

  Links to attempted fixes that didn't work:

  - 
https://askubuntu.com/questions/1115572/ubuntu-18-04-dell-xps15-9570-impossible-to-reliably-suspend-hibernate
  - 
https://askubuntu.com/questions/1029474/ubuntu-18-04-dell-xps13-9370-no-longer-suspends-on-lid-close
  - 
https://www.dell.com/community/Laptops-General-Read-Only/Sleep-Issues-and-Wake-Up-Issues-xps-13/td-p/5018369
  - 
https://askubuntu.com/questions/15520/how-can-i-tell-ubuntu-to-do-nothing-when-i-close-my-laptop-lid

  Results of attempted fixes:
  - mem_sleep: no behavior change (files correctly modified)
  - pm-hibernate: first run, hangs until I kill the process. future runs result 
in exit code 1.
  - update bios: already on latest bios
  - logind.conf: no behavior change
  - gnome tweaks: no behavior change

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 18.04
  Package: ubuntu-session 3.28.1-0ubuntu3
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.15.0-1073.83-oem 4.15.18
  Uname: Linux 4.15.0-1073-oem x86_64
  ApportVersion: 2.20.9-0ubuntu7.11
  Architecture: amd64
  CurrentDesktop: ubuntu:GNOME
  Date: Fri Feb 28 10:23:52 2020
  DistributionChannelDescriptor:
   # This is the distribution channel descriptor for the OEM CDs
   # For more information see 
http://wiki.ubuntu.com/DistributionChannelDescriptor
   
canonical-oem-somerville-bionic-amd64-20180608-47+beaver-three-eyed-raven+X92+beaver-three-eyed-raven+X92.1
  InstallationDate: Installed on 2020-01-08 (51 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 18.04 "Bionic" - Build amd64 LIVE Binary 
20180608-09:38
  ProcEnviron:
   PATH=(custom, no user)
   XDG_RUNTIME_DIR=<set>
   LANG=en_US.UTF-8
   SHELL=/usr/bin/zsh
  SourcePackage: gnome-session
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  --- 
  ProblemType: Bug
  ApportVersion: 2.20.9-0ubuntu7.11
  Architecture: amd64
  AudioDevicesInUse:
   USER        PID ACCESS COMMAND
   /dev/snd/controlC1:  colton     4205 F.... pulseaudio
   /dev/snd/controlC0:  colton     4205 F.... pulseaudio
  CurrentDesktop: ubuntu:GNOME
  DistributionChannelDescriptor:
   # This is the distribution channel descriptor for the OEM CDs
   # For more information see 
http://wiki.ubuntu.com/DistributionChannelDescriptor
   
canonical-oem-somerville-bionic-amd64-20180608-47+beaver-three-eyed-raven+X92+beaver-three-eyed-raven+X92.1
  DistroRelease: Ubuntu 18.04
  InstallationDate: Installed on 2020-01-08 (53 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 18.04 "Bionic" - Build amd64 LIVE Binary 
20180608-09:38
  MachineType: Dell Inc. XPS 13 7390
  Package: linux (not installed)
  ProcFB: 0 inteldrmfb
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.15.0-1073-oem 
root=UUID=ef2a7f80-1cfd-48d6-a2be-0875e4832f2f ro quiet splash vt.handoff=1
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.15.0-1073.83-oem 4.15.18
  RelatedPackageVersions:
   linux-restricted-modules-4.15.0-1073-oem N/A
   linux-backports-modules-4.15.0-1073-oem  N/A
   linux-firmware                           1.173.15
  Tags:  bionic
  Uname: Linux 4.15.0-1073-oem x86_64
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  UserGroups: adm cdrom dialout dip docker libvirt lpadmin plugdev sambashare 
sudo
  _MarkForUpload: True
  dmi.bios.date: 11/25/2019
  dmi.bios.vendor: Dell Inc.
  dmi.bios.version: 1.4.0
  dmi.board.name: 0377MH
  dmi.board.vendor: Dell Inc.
  dmi.board.version: A00
  dmi.chassis.type: 10
  dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
  dmi.modalias: 
dmi:bvnDellInc.:bvr1.4.0:bd11/25/2019:svnDellInc.:pnXPS137390:pvr:rvnDellInc.:rn0377MH:rvrA00:cvnDellInc.:ct10:cvr:
  dmi.product.family: XPS
  dmi.product.name: XPS 13 7390
  dmi.sys.vendor: Dell Inc.

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-session/+bug/1865170/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~desktop-packages
Post to     : desktop-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~desktop-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to