Hei !

Lähetyspaikka lienee todellakin BBC:n yhteydestä tuttu Orfordness ihan itärannikon tuntumassa. Tehoa lienee mainittu 1 kW ERP, mutta lähetysantenni on takuulla huippuluokkaa, jos se on se BBC:n käytössä ollut, ja se tuntuu kuuluvuudessa. Teho on rajattu, antennin koko ja suuntaus luultavasti ei. BBC:n aikana antenni tykitti 648 kHz:n lähetyksensä ilmeisesti Eastiin ja South Eastiin.

Radio Caroline vaatii Etelä-Suomessa kuuluakseen luupin, koska Slovenia painaa päälle. Matkaradion sisäisellä ferriittiantennilla kuuntelu onnistuu hyvin, jos kelit ovat edes kohtuulliset. Kokeilin asiaa kolmella pikkukoneella paljasjaloin ilman lisukkeita: Tecsun PL-880, Grundig Eton/Satelit (taskukoko) ja Grundig YB400, joista viimeksi mainittu antoi selvästi parhaan signaalin (pisin ferriitti). Slovenia ei häirinnyt.

Muistan, kuinka 1960-luvun keskivaiheilla kuuntelin Radio Caroline 1500 kHz:n vaiheilta vanhalla putkiradiolla. Kuului vähäiselläkin antennilla siedettävästi jopa puolilta päivin. Niitähän oli kaksi, Caroline South ja Caroline North. Ne olivat aikoja.

73´s KKH

___________________________________________________________________________________
DX mailing list
DX@hard-core-dx.com
http://montreal.kotalampi.com/mailman/listinfo/dx
_______________________________________________

THE INFORMATION IN THIS ARTICLE IS FREE. It may be copied, distributed
and/or modified under the conditions set down in the Design Science License
published by Michael Stutz at http://www.gnu.org/licenses/dsl.html

Reply via email to