Tried all that. No joy.

Richard

> On Feb 23, 2018, at 9:16 AM, Bob McGraw K4TAX <rmcg...@blomand.net> wrote:
> 
> No issues of that type here.   These are my setup numbers:
> 
> Baud Rate = Eight
> 
> Stop Bits = one
> 
> Handshake = None
> 
> PTT method = CAT
> 
> Mode = Data/Pkt
> 
> Split = Rig
> 
> Also under the Advanced tab:  Miscellaneous
> 
> TX Delay = 0.1 sec.
> 
>  I'm not running any other applications such as JT Alert, N1NM, etc.  The 
> computer is connected direct to the K3S with no router, or splitter, or hub  
> and such in the path.
> 
> ***  Be sure the VOX mode on the radio is OFF.  {Very important}
> 
> 
> 73
> 
> Bob, K4TAX
> 
> 
> 
> 
> On 2/22/2018 10:08 PM, Richard wrote:
>> 
>>> Begin forwarded message:
>>> 
>>> From: Richard <flat...@comcast.net>
>>> Subject: Re: [Elecraft] K3 And WSJT-X FT8 Timing
>>> Date: February 22, 2018 at 11:06:58 PM EST
>>> To: James Bennett <w6...@me.com>
>>> 
>>> I’m fighting the same problem and MORE. It usually goes like this:
>>> 
>>> First FT8 (or JT65) activity of the day, the K3S seems to start on time but 
>>> sometimes shut off quite late. Any band, any power; I don’t use the 
>>> amplifier, so 100 watts is the limit.
>>> 
>>> As time  goes along, the transmission initiation BY THE K3S gets later and 
>>> later, and the shut off time does, too. By late I mean 2 to sometimes 5 
>>> seconds!
>>> 
>>> Eventually, it starts late, then DOESN’T shut off at all.
>>> 
>>> Finally, it doesn’t start at all.
>>> 
>>> I’ve tried just about every imaginable combination of setting on the Radio 
>>> panel and in the Config menu, all with no improvement.
>>> 
>>> In the year or more of enjoying JT65 and then FT8 with my Icom IC-7410, I 
>>> had NONE of these problems, using the same computer and same software. It 
>>> was bang on and trouble free from Day One.
>>> 
>>> You kinda hafta suspect the K3S is the culprit in this, but I’m open to 
>>> anything. If I can’t solve this soon, there will be a virtually brand new 
>>> K3S for sale.
>>> 
>>> Richard - W4KBX
>>> 
>>>> Guys - sorry for the delay in responding to your posts - places to go, 
>>>> things to do, all overriding ham radio for a couple hours.
>>>> 
>>>> It was suggested that I see if I’m out of sync on my computer clock(s). 
>>>> Well, here is the strange thing: the iMac that the K3 is connected to 
>>>> consistently is giving me a DT response of 0.1 to 0.2 on 90% of the 
>>>> decoded stations, so I’m thinking that the default time server the iMac / 
>>>> OSX is connected to is pretty accurate. But it is this rig that starts 
>>>> it’s transmission a bit late.
>>>> 
>>>> The RPi 3 that the KX3 is connected to consistently is giving me DT 
>>>> figures around -0.8 to -0.9. which makes me think my time sync is a little 
>>>> off. But the KX3 connected to this RPi starts right up when it is supposed 
>>>> to. Interestingly, that RPi 3 is connected via short Ethernet to another 
>>>> RPi 3 that runs it’s own GPS-sync’d NTP server. Go figure.
>>>> 
>>>> I’m stumped.
>>>> 
>>>> 
>>>> 
>>>>> On Feb 22, 2018, at 5:28 PM, Nr4c <n...@widomaker.com> wrote:
>>>>> 
>>>>> Check the clocks on the computers. Sync them to a time server.
>>>>> 
>>>>> Sent from my iPhone
>>>>> ...nr4c. bill
>>>>> 
>>>>> 
>>>>>> On Feb 22, 2018, at 6:30 PM, James Bennett <w6...@me.com> wrote:
>>>>>> 
>>>>>> Hi Dennis - how you doing?
>>>>>> 
>>>>>> Sorry I neglected to provide enough info - was in a hurry to post that 
>>>>>> before I had to run out to pickup kids at school (close to your dads 
>>>>>> QTH!)
>>>>>> 
>>>>>> I am using VOX on both rigs. Each rig has it’s own computer and 
>>>>>> separate, but identical external USB sound cards. The K3 is connected to 
>>>>>> an iMac and the KX3 is connected to a Raspberry Pi 3.
>>>>>> 
>>>>>> Jim / W6JHB
>>>>>> 
>>>>>> 
>>>>>> 
>>>>>>> On Feb 22, 2018, at 2:31 PM, Dennis Moore <den...@mail4life.net> wrote:
>>>>>>> 
>>>>>>> How are you keying the K3, VOX or PTT?
>>>>>>> 
>>>>>>> It's not clear from the email, are the K3 and KX3  on separate 
>>>>>>> computers on just different sound cards in the same computer?
>>>>>>> 
>>>>>>> 73, Dennis NJ6G
>>>>>>> 
>>>>>>> 
>>>>>>>> On 2/22/2018 14:22, James Bennett wrote:
>>>>>>>> Got a question about using my K3 with WSJT-X 1.8.0 with FT8
>>>>>>>> 
>>>>>>>> I started looking at the “time bar” in WSJT-X and when the K3’s red TX 
>>>>>>>> light comes on with the meter showing RF going out. It is between 1.5 
>>>>>>>> and 2 seconds after the beginning of the new 15 second sequence! In 
>>>>>>>> that short duration, I am hearing other stations’ signals coming 
>>>>>>>> through on my headphones, so I know that other folks are getting their 
>>>>>>>> rig to transmit right at the start of the 15 second sequence. If mine 
>>>>>>>> is coming on 1.5 - 2 seconds late, I’m thinking I may not always get 
>>>>>>>> decoded on the other end.
>>>>>>>> 
>>>>>>>> So, I switched over to my KX3 running the same version of WSJT-X and 
>>>>>>>> observed what happened there. No delay - when the new 15 second 
>>>>>>>> sequence starts, the KX3 goes into transmit almost immediately.
>>>>>>>> 
>>>>>>>> Both the KX3 and the K3 are connected to two identical Tascam USB125M 
>>>>>>>> external sound cards.
>>>>>>>> 
>>>>>>>> Is there some setting on the K3 that is causing my transmissions to 
>>>>>>>> fire off a tad late?
>>>>>>>> 
>>>>>>>> Jim / W6JHB
>>>>>>> ______________________________________________________________
>>>>>>> Elecraft mailing list
>>>>>>> Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
>>>>>>> Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
>>>>>>> Post: mailto:Elecraft@mailman.qth.net
>>>>>>> 
>>>>>>> This list hosted by: http://www.qsl.net
>>>>>>> Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
>>>>>>> Message delivered to w6...@me.com
>>>>>> ______________________________________________________________
>>>>>> Elecraft mailing list
>>>>>> Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
>>>>>> Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
>>>>>> Post: mai
>>>> ______________________________________________________________
>>>> Elecraft mailing list
>>>> Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
>>>> Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
>>>> Post: mailto:Elecraft@mailman.qth.net
>>>> 
>>>> This list hosted by: http://www.qsl.net
>>>> Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
>>>> Message delivered to flat...@comcast.net
>> ______________________________________________________________
>> Elecraft mailing list
>> Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
>> Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
>> Post: mailto:Elecraft@mailman.qth.net
>> 
>> This list hosted by: http://www.qsl.net
>> Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
>> Message delivered to rmcg...@blomand.net
> 
> 
> ______________________________________________________________
> Elecraft mailing list
> Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
> Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
> Post: mailto:Elecraft@mailman.qth.net
> 
> This list hosted by: http://www.qsl.net
> Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
> Message delivered to flat...@comcast.net

______________________________________________________________
Elecraft mailing list
Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
Post: mailto:Elecraft@mailman.qth.net

This list hosted by: http://www.qsl.net
Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
Message delivered to arch...@mail-archive.com

Reply via email to