Rich Brown <notificati...@github.com> writes:

>> > 2. Why is there a discrepency between the
>  `--test-parameter=ping_hosts=...` reading (showing 30-38 msec in my
>  tests) and a separate, concurrent fping test (see original post, where
>  it was running 20-22 msec)?
>
>> Good question. IPv4 vs IPv6 maybe?
>
> I don't think so. Here's fping for both atl.richb-hanover.com (IPv4 only) and 
> atl6 (IPv6)...
>
> ```
> bash-3.2$ fping -c 1000 atl.richb-hanover.com  -D
> [1568033075.420184] atl.richb-hanover.com : [0], 84 bytes, 40.4 ms (40.4 avg, 
> 0% loss)
> [1568033076.423893] atl.richb-hanover.com : [1], 84 bytes, 40.9 ms (40.6 avg, 
> 0% loss)
> [1568033077.426595] atl.richb-hanover.com : [2], 84 bytes, 41.7 ms (41.0 avg, 
> 0% loss)
> [1568033078.430768] atl.richb-hanover.com : [3], 84 bytes, 40.8 ms (40.9 avg, 
> 0% loss)
> ^C
> bash-3.2$ fping -c 1000 atl6.richb-hanover.com  -D -6
> [1568033063.252647] atl6.richb-hanover.com : [0], 64 bytes, 40.0 ms (40.0 
> avg, 0% loss)
> [1568033064.254237] atl6.richb-hanover.com : [1], 64 bytes, 40.8 ms (40.4 
> avg, 0% loss)
> [1568033065.257423] atl6.richb-hanover.com : [2], 64 bytes, 40.7 ms (40.5 
> avg, 0% loss)
> [1568033066.261700] atl6.richb-hanover.com : [3], 64 bytes, 40.8 ms (40.6 
> avg, 0% loss)
> ^C
> atl6.richb-hanover.com : xmt/rcv/%loss = 4/4/0%, min/avg/max = 40.0/40.6/40.8
> ```
>

You're not setting the period; does adding -p 200 make a difference? I
suppose fping could be self-congesting if your link is very slow...



-- 
You are receiving this because you are subscribed to this thread.
Reply to this email directly or view it on GitHub:
https://github.com/tohojo/flent/issues/178#issuecomment-529572916
_______________________________________________
Flent-users mailing list
Flent-users@flent.org
http://flent.org/mailman/listinfo/flent-users_flent.org

Reply via email to