Running -head as of today and have amdtemp.ko loaded.

rc.conf has:
powerd_enable="YES"
performance_cx_lowest="Cmax"
economy_cx_lowest="Cmax"

$ sysctl hw.model
hw.model: AMD FX(tm)-8350 Eight-Core Processor           
$ sysctl hw.ncpu
hw.ncpu: 8

$ sysctl dev.cpu | grep temp
dev.cpu.7.temperature: 24.6C
dev.cpu.6.temperature: 24.6C
dev.cpu.5.temperature: 24.6C
dev.cpu.4.temperature: 24.6C
dev.cpu.3.temperature: 24.6C
dev.cpu.2.temperature: 24.6C
dev.cpu.1.temperature: 24.6C
dev.cpu.0.temperature: 24.6C

(printing for cpu.0 just for example)
$ sysctl dev.cpu.0
dev.cpu.0.cx_usage_counters: 10760 68435
dev.cpu.0.cx_usage: 13.58% 86.41% last 75us
dev.cpu.0.cx_lowest: C8
dev.cpu.0.cx_supported: C1/1/0 C2/2/100
dev.cpu.0.freq_levels: 4000/15767 3500/13796 3400/11637 2975/10182
2800/8437 2450/7382 2100/5400 1837/4725 1575/4050 1400/3150 1225/2756
1050/2362 875/1968 700/1575 525/1181 350/787 175/393
dev.cpu.0.freq: 875
dev.cpu.0.temperature: 24.2C
dev.cpu.0.%parent: acpi0
dev.cpu.0.%pnpinfo: _HID=none _UID=0
dev.cpu.0.%location: handle=\_PR_.P001
dev.cpu.0.%driver: cpu
dev.cpu.0.%desc: ACPI CPU

$ sysctl hw.acpi
hw.acpi.cpu.cx_lowest: C8
hw.acpi.reset_video: 0
hw.acpi.handle_reboot: 0
hw.acpi.disable_on_reboot: 0
hw.acpi.verbose: 0
hw.acpi.s4bios: 0
hw.acpi.sleep_delay: 1
hw.acpi.suspend_state: S3
hw.acpi.standby_state: NONE
hw.acpi.lid_switch_state: NONE
hw.acpi.sleep_button_state: S3
hw.acpi.power_button_state: S5
hw.acpi.supported_sleep_state: S3 S4 S5

I can literally head the fan noise. Even when the box is not doing anything.

Now, from the bios side, I tried a bunch of things without much success.

This is what I am looking at:

"Power Management Setup" -> ACPI Standby State 
                        options - S1/S3
"H/W Monitor" -> CPU Smart Fan Target : Disabled by default 
                        options - 40/45/50/44/60
              -> SYS FAN 1 Control  : Default 100%
                        options - 50%/75%/100%

----- "PC Health Status" ------
CPU Temperature         55C/131F
System Temperature      38C/100F
CPU FAN Speed           5928RPM
SYS FAN 1 Speed         0 RPM    <----?? It is definitely spinning.
CPU VCore               1.312 V
3.3 V                   3.312 V
5V                      4.970 V
12V                     12.320 V

"Green Power" -> CPU Phase Control : Disabled by default
                        options - Auto/Disabled

What should be correct values for these? Any help/pointers would be great.

Cheers,
Hiren

Attachment: pgpfaLmCLAN_C.pgp
Description: PGP signature

Reply via email to