I've got a SMP machine with a Supermicro P3TDE6 motherboard.  (Serverworks
HE-SL chipset, dual 1.26GHz Pentium III's.)

It boots just fine with a GENERIC -current kernel (sources cvsupped
yesterday at ~1500 MST), but hangs (at the "Waiting 15 seconds for SCSI
devices to settle" message) when SMP and APIC_IO are enabled.

Those two options are the only things different between the broken and
working GENERIC kernels.

I've attached dmesg output from the stock GENERIC kernel.

Anyone have any ideas on how to get SMP working?

Thanks,

Ken
-- 
Kenneth Merry
[EMAIL PROTECTED]
Copyright (c) 1992-2002 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
        The Regents of the University of California. All rights reserved.
FreeBSD 5.0-CURRENT #0: Sun Feb 24 17:29:36 MST 2002
    
[EMAIL PROTECTED]:/usr/home/ken/perforce/FreeBSD-ken/src/sys/i386/compile/GENERIC
Preloaded elf kernel "/boot/kernel.GENERIC.new/kernel" at 0xc0564000.
Preloaded elf module "/boot/kernel.GENERIC.new/acpi.ko" at 0xc05640b4.
Timecounter "i8254"  frequency 1193182 Hz
Timecounter "TSC"  frequency 1266068202 Hz
CPU: Pentium III/Pentium III Xeon/Celeron (1266.07-MHz 686-class CPU)
  Origin = "GenuineIntel"  Id = 0x6b1  Stepping = 1
  
Features=0x383fbff<FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,MMX,FXSR,SSE>
real memory  = 2684289024 (2621376K bytes)
avail memory = 2608848896 (2547704K bytes)
Pentium Pro MTRR support enabled
Using $PIR table, 10 entries at 0xc00f52e0
    ACPI-0204: *** Error: AcpiLoadTables: Could not load namespace: AE_NOT_FOUND
    ACPI-0213: *** Error: AcpiLoadTables: Could not load tables: AE_NOT_FOUND
ACPI: table load failed: AE_NOT_FOUND
npx0: <math processor> on motherboard
npx0: INT 16 interface
pcib0: <ServerWorks host to PCI bridge> at pcibus 0 on motherboard
pci0: <PCI bus> on pcib0
pcib1: <PCI-PCI bridge> at device 0.1 on pci0
pci1: <PCI bus> on pcib1
pci1: <display, VGA> at device 0.0 (no driver attached)
ahc0: <Adaptec aic7899 Ultra160 SCSI adapter> port 0xd000-0xd0ff mem 
0xfeafc000-0xfeafcfff irq 5 at device 5.0 on pci0
aic7899: Ultra160 Wide Channel A, SCSI Id=7, 32/255 SCBs
ahc1: <Adaptec aic7899 Ultra160 SCSI adapter> port 0xd800-0xd8ff mem 
0xfeaff000-0xfeafffff irq 10 at device 5.1 on pci0
aic7899: Ultra160 Wide Channel B, SCSI Id=7, 32/255 SCBs
fxp0: <Intel Pro 10/100B/100+ Ethernet> port 0xd400-0xd43f mem 
0xfe900000-0xfe9fffff,0xfeafd000-0xfeafdfff irq 9 at device 6.0 on pci0
fxp0: Ethernet address 00:30:48:21:bb:74
inphy0: <i82555 10/100 media interface> on miibus0
inphy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
isab0: <PCI-ISA bridge> port 0x580-0x58f at device 15.0 on pci0
isa0: <ISA bus> on isab0
atapci0: <ServerWorks ROSB4 ATA33 controller> port 0xffa0-0xffaf at device 15.1 on pci0
ata0: at 0x1f0 irq 14 on atapci0
ata1: at 0x170 irq 15 on atapci0
ohci0: <OHCI (generic) USB controller> mem 0xfeafe000-0xfeafefff irq 10 at device 15.2 
on pci0
usb0: OHCI version 1.0, legacy support
usb0: <OHCI (generic) USB controller> on ohci0
usb0: USB revision 1.0
uhub0: (unknown) OHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 4 ports with 4 removable, self powered
pcib2: <ServerWorks host to PCI bridge> at pcibus 2 on motherboard
pci2: <PCI bus> on pcib2
pci2: <network, ethernet> at device 2.0 (no driver attached)
ata: ata0 already exists; skipping it
ata: ata1 already exists; skipping it
sc: sc0 already exists; skipping it
vga: vga0 already exists; skipping it
orm0: <Option ROMs> at iomem 0xd1800-0xd27ff,0xc0000-0xcbfff on isa0
atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> at port 0x64,0x60 on isa0
atkbd0: <AT Keyboard> flags 0x1 irq 1 on atkbdc0
kbd0 at atkbd0
psm0: <PS/2 Mouse> irq 12 on atkbdc0
psm0: model Generic PS/2 mouse, device ID 0
fdc0: <enhanced floppy controller (i82077, NE72065 or clone)> at port 
0x3f7,0x3f0-0x3f5 irq 6 drq 2 on isa0
fdc0: FIFO enabled, 8 bytes threshold
fd0: <1440-KB 3.5" drive> on fdc0 drive 0
pmtimer0 on isa0
ppc0: <Parallel port> at port 0x378-0x37f irq 7 on isa0
ppc0: Generic chipset (ECP/PS2/NIBBLE) in COMPATIBLE mode
ppc0: FIFO with 16/16/8 bytes threshold
plip0: <PLIP network interface> on ppbus0
lpt0: <Printer> on ppbus0
lpt0: Interrupt-driven port
ppi0: <Parallel I/O> on ppbus0
sc0: <System console> at flags 0x100 on isa0
sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>
sio0 at port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on isa0
sio0: type 16550A
sio1 at port 0x2f8-0x2ff irq 3 on isa0
sio1: type 16550A
vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0
Waiting 15 seconds for SCSI devices to settle
da0 at ahc0 bus 0 target 0 lun 0
da0: <SEAGATE ST318406LW 0108> Fixed Direct Access SCSI-3 device 
da0: 160.000MB/s transfers (80.000MHz, offset 63, 16bit), Tagged Queueing Enabled
da0: 17501MB (35843670 512 byte sectors: 255H 63S/T 2231C)
da1 at ahc0 bus 0 target 1 lun 0
da1: <SEAGATE ST318406LW 0108> Fixed Direct Access SCSI-3 device 
da1: 160.000MB/s transfers (80.000MHz, offset 63, 16bit), Tagged Queueing Enabled
da1: 17501MB (35843670 512 byte sectors: 255H 63S/T 2231C)
da2 at ahc0 bus 0 target 2 lun 0
da2: <IBM DDYS-T36950N S93E> Fixed Direct Access SCSI-3 device 
da2: 160.000MB/s transfers (80.000MHz, offset 63, 16bit), Tagged Queueing Enabled
da2: 35003MB (71687340 512 byte sectors: 255H 63S/T 4462C)
da3 at ahc0 bus 0 target 3 lun 0
da3: <IBM DDYS-T36950N S93E> Fixed Direct Access SCSI-3 device 
da3: 160.000MB/s transfers (80.000MHz, offset 63, 16bit), Tagged Queueing Enabled
da3: 35003MB (71687340 512 byte sectors: 255H 63S/T 4462C)
Mounting root from ufs:/dev/da1s1a
cd0 at ahc1 bus 0 target 6 lun 0
cd0: <PLEXTOR CD-ROM PX-6XCS 1.03> Removable CD-ROM SCSI-2 device 
cd0: 5.000MB/s transfers (5.000MHz, offset 15)
cd0: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present

Reply via email to