On вс, 2006-06-25 at 23:32 -0400, John Nielsen wrote:
> On Sunday 25 June 2006 20:04, Anthony Agelastos wrote:
> > On Jun 25, 2006, at 7:35 PM, John Nielsen wrote:
> > > On Sunday 25 June 2006 19:28, Anthony Agelastos wrote:
> > >> I updated CUPS and I cannot print to my USB laser printer. The web
> > >> interface shows the following:
> > >>
> > >> hp_LaserJet_1160Le (Default Printer) "Unable to open USB device
> > >> "usb:/dev/ulpt0": Permission denied"
> > >>     Description: Hewlett-Packard LaserJet 1160Le
> > >> Location: Den
> > >> Make and Model: HP LaserJet 1160 Foomatic/hpijs (recommended)
> > >> Printer State: stopped, accepting jobs, published.
> > >> Device URI: usb:/dev/ulpt0
> > >>
> > >> Doing a `dmesg | grep ulpt0`, I get
> > >>
> > >> ulpt0: Hewlett-Packard hp LaserJet 1160 series, rev 1.10/1.00,
> > >> addr 2,
> > >> iclass 7/1
> > >> ulpt0: using bi-directional mode
> > >>
> > >> The printer itself works (I plugged it directly into my MacBook
> > >> and it
> > >> printed fine). To ensure it wasn't an awkward build error, I issued a
> > >>
> > >> `portupgrade -fR cups`
> > >>
> > >> and rebuilt it and everything it is dependent upon. Does anyone
> > >> else have
> > >> any ideas? I am running an early 6.1-STABLE (FreeBSD dell.home.iq
> > >> 6.1-RELEASE FreeBSD 6.1-RELEASE #0: Sat May 13 01:04:32 EDT 2006
> > >> [EMAIL PROTECTED]:/usr/obj/usr/src/sys/IQKERNEL  i386).
> > >
> > > Just a "me too" so far with an el cheapo Lexmark USB laser printer
> > > (E210).
> > > Are you using the foomatic script? I am, with a PPD from
> > > linuxprinting.org.
> >
> > I am not sure, actually (it was so long ago, I do not remember how I
> > got it working). I installed hpijs and "Make and Model" mentions
> > Foomatic/hpijs, so perhaps. I am sorry I could not be of more
> > assistance with this question.
> >
> > > I'm going to try backing up and blowing away my etc/cups dir, re-
> > > updating
> > > the port, reinstalling foomatic and my ppd, and see if that makes any
> > > difference. I'll post whatever I learn.
> >
> > Thank you for posting your findings and for your quick reply.
> 
> No luck. I basically re-installed everything (including config files and the 
> foomatic filters) from scratch. I also changed the permissions 
> on /dev/ulpt0 to be 0664 for root:cups. That prevents the permissions 
> error, but I still get nothing from the printer. The message that comes up 
> in the cups web interface when I try to print a test page is:
> 
> "/usr/local/libexec/cups/backend/usb failed"
> 

Could you set
        LogLevel debug
in your /usr/local/etc/cups/cupsd.conf file, and then mail
me /var/log/cups/error_log ?

Whatever your problem is - the answer is there.

> I did get my other printer (on a different machine) working with cups 1.2.0 
> by just changing the permissions on the device node. I hadn't ever set this 
> printer up with cups before today, though. It's using gutenprint.
> 
> JN
-- 
regards,
Sergey Akifyev
AGAVA Software Ltd <http://agava.com>
PGP key available from:
ftp://ftp.gascom.ru/pub/PGP-keys/asa.txt

_______________________________________________
freebsd-questions@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"

Reply via email to