Greetings, I have a fileserver I installed this nic on but the device
fails to show in ifconfig

uname:
5.5-STABLE FreeBSD 5.5-STABLE #2: Sun Oct 29 14:12:46 PST 2006
[EMAIL PROTECTED]:/usr/obj/usr/src/sys/FRODO

Except from FRODO kernel file (generic plus some):

# PCI Ethernet NICs that use the common MII bus controller code.
# NOTE: Be sure to keep the 'device miibus' line in order to use these NICs!
device          miibus          # MII bus support
device          bfe             # Broadcom BCM440x 10/100 Ethernet
device          bge             # Broadcom BCM570xx Gigabit Ethernet
device          dc              # DEC/Intel 21143 and various workalikes
device          fxp             # Intel EtherExpress PRO/100B (82557, 82558)
device          lge             # Level 1 LXT1001 gigabit ethernet
device          nge             # NatSemi DP83820 gigabit ethernet
device          pcn             # AMD Am79C97x PCI 10/100 (precedence
over 'lnc')
device          re              # RealTek 8139C+/8169/8169S/8110S
device          rl              # RealTek 8129/8139
device          sf              # Adaptec AIC-6915 (``Starfire'')
device          sis             # Silicon Integrated Systems SiS 900/SiS 7016
device          sk              # SysKonnect SK-984x & SK-982x gigabit Ethernet
device          ste             # Sundance ST201 (D-Link DFE-550TX)
device          ti              # Alteon Networks Tigon I/II gigabit Ethernet
device          tl              # Texas Instruments ThunderLAN
device          tx              # SMC EtherPower II (83c170 ``EPIC'')
device          vge             # VIA VT612x gigabit ethernet
device          vr              # VIA Rhine, Rhine II
device          wb              # Winbond W89C840F
device          xl              # 3Com 3c90x (``Boomerang'', ``Cyclone'')


dmesg except:

pci0: <network, ethernet> at device 6.0 (no driver attached)
vr0: <VIA VT6102 Rhine II 10/100BaseTX> port 0xdc00-0xdcff mem
0xdfffbe00-0xdfffbeff
irq 23 at device 18.0 on pci0
miibus0: <MII bus> on vr0
ukphy0: <Generic IEEE 802.3u media interface> on miibus0
ukphy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
vr0: Ethernet address: xx:xx:xx:xx:xx:xx

The reference to vr0 are for the onboard nic that it is currently
running off of.

ifconfig lists vr0, plip0, lo0

Doing some searching, someone posted this part of dmesg on a 5.4
PRERELEASE system:

skc0: <D-Link DGE-530T Gigabit Ethernet> port 0x7400-0x74ff mem
0xfb800000-0xfb803fff irq 18 at device 10.0 on pci2
skc0: (null) rev. (0x1)
sk0: <Marvell Semiconductor, Inc. Yukon> on skc0
sk0: Ethernet address: 00:0f:3d:f2:45:0c
miibus0: <MII bus> on sk0
e1000phy0: <Marvell 88E1000 Gigabit PHY> on miibus0
e1000phy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, 1000baseTX-FDX,
auto

I did check the hardware notes before buying this nic, and according
to http://www.freebsd.org/releases/5.5R/hardware-i386.html it is
supported.  Have I missed a switch somewhere?

Thanks in advance.

-Derrick
_______________________________________________
freebsd-questions@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"

Reply via email to