Garrett Cooper wrote:
>Dr. Jennifer Nussbaum wrote:
>> i used to use mplayer without a problem but i just upgraded it and
>> now have problems--it doesnt work.
>> 
>> i can play audio files wiht xmms, but if i try to use mplayer i get an error
>> "Could not open/initialize audio device -> no sound."
>> 
>> If i use gmplayer, it also doesnt work (same error) but i fooled around
>> and saw that if i go to the Preferences configuration, and the Audio tab,
>> and select the "oss" driver, it works. (Only for that sesssion, if i start it
>> up again it doesnt work).
>
>I believe the right syntax is...
>ao = oss
>... in either "/usr/local/etc/mplayer.conf" (IIRC) or "~/,mplayer/config".
>
>More options are revealed in man mplayer.

Thank you! i did look in the manual but it was the HUGEST one ive ever
seen and i couldnt find this. Also i didnt know why it had changed for 
me.

Now i see that audio files are being handled by several different 
plugins. i think "plugger" is doing the audio files, even though
mplayerplug-in is also listed as handling some of these files. The
interface for the mplayer plugin is better. Whats the recommended
way for this to be first in the list (that is mplayer plugin works first and
it defaults to plugger otherwise)?

Thanks again!

Jen


 __________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam?  Yahoo! Mail has the best spam protection around 
http://mail.yahoo.com 
_______________________________________________
freebsd-questions@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"

Reply via email to