----- Original Message ----- 
From: "Gary Kline" <[EMAIL PROTECTED]>
To: "Joe Holden" <[EMAIL PROTECTED]>
Cc: "Gary Kline" <[EMAIL PROTECTED]>; "FreeBSD Mailing List"
<freebsd-questions@freebsd.org>
Sent: Friday, February 02, 2007 11:08 PM
Subject: Re: firefox, mozilla won't display PHP (Was: Re: firefox,
extensions,and *.php pages)


> On Sat, Feb 03, 2007 at 06:38:10AM +0000, Joe Holden wrote:
> > Gary Kline wrote:
> > >On Fri, Feb 02, 2007 at 04:53:39PM -0800, Gary Kline wrote:
> > >
> > >
> > >
> > > Well, the fact that my trying seever firefox addson and the
> > > failure of firefox and mozilla to display my PHP  files just
> > > happened to be co-incident.  As of this writing, none of my
> > > browsers displays my php pages.   I am rebuilding php5; php4
> > > refuses to build.
> > >
> > > If anybody knows if I ought to be building php4, please let me
> > > know. --I've surfed the web looking for answers; so far,
> > > nothing-works....
> > >
> > > (*******)
> > >
> > >> "You have chosen to open
> > >>
> > >> [ .... ]  (blank)
> > >>
> > >> which is a: appplication/x-httpd-php
> > >> from http://www.thought.org
> > >>
> > >>   What should Firefox do with this file?"
> > >>
> > >> The one of three options *not* greyed out is:
> > >>
> > >> (*) Save to Disk
> > >>
> > >>
> > >> What's going on?  And/or: how did I shoot myself in the foot?
> > >>
> > >> thanks for any insights; a couple of these addon are useful...
> > >>
> > >> gary
> > >>
> >
> > You've added AddType lines to config, but the module is missing, or
> > isn't being loaded presumably.
>
>
>
> Right; after a couple hours tracing, I find that for some reason,
> devel/libtool15 says that regex/regcomp.lo isn't valid.
>
>
> <output>
> [EMAIL PROTECTED]:/usr/ports/lang/php4/work/php-4.4.4# k
> "Makefile", line 496: warning: duplicate script for target
> "main/internal_functions.lo" ignored
> /bin/sh /usr/local/bin/libtool --preserve-dup-deps --mode=link cc
> -export-dynamic -pipe -g -Wall     regex/regcomp.lo regex/regexec.lo
>
> [[ ... ]
>
> Zend/zend_ini.lo Zend/zend_qsort.lo Zend/zend_multibyte.lo
> Zend/zend_strtod.lo Zend/zend_canary.lo Zend/zend_execute.lo
> sapi/cgi/libfcgi/fcgi_stdio.lo sapi/cgi/libfcgi/fcgiapp.lo
> sapi/cgi/libfcgi/os_unix.lo sapi/cgi/cgi_main.lo sapi/cgi/getopt.lo
> main/internal_functions.lo -lcrypt -lcrypt -lm -lcrypt -lcrypt  -o
> sapi/cgi/php
> libtool: link: `regex/regcomp.lo' is not a valid libtool object
> *** Error code 1
>
> </output>
>
> I have php4 and apache running on other servers, and there,
> when I point mozilla at a php file, it works, of course..
> --So: nothing to do with the "extensions"; for unknown reasons,
> php4 will not build.
>
> Has anybody else experienced this snufu??
>

Yes.  I assume your building php from the ports?

What you have to do is do a make deinstall in -all- the php4
directories, as well as apache, then cvsupdate your ports,
then do a make install to put everything back together.

If you don't go through the correct make deinstall procedure and you
just try overwriting stuff you will end up with a mess.  That is
probably what happened here.

Ted

_______________________________________________
freebsd-questions@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"

Reply via email to