Mike Barnard wrote:
> hi,
> 
> hope you are all good. i have a FreeBSD NFS server serving two NFS mounts
> for mail and web servers. the server works fine and i can mount from it
> perfectly well. problem comes in when i boot the mail/web nfs client, it
> stops booting and gives the error
> 
> 10.10.10.9:/mnt/mail not dismounted properly, run fsck manually or press ^D
> to continue booting or enter password to enter single usernode.
> 
> if i hit ^D, it continues to boot, but remains almost in a forever state
> while 'mounting the NFS directories'. if i hit ^C, it continues to boot.
> when i log in and type mount, it has the NFS directory mounted.
> showmount -e
> <ip_address_of_nfs_server> show me the right directories and IP addresses
> allowed to mount those directories.
> 
> is there something im missing/over-looking that leads to these hiccups.
> 

My guess is a typo in /etc/fstab
the line(s) should read something like
ip.add.re.ss:/mount/point       /mounted        nfs     rw      0   0

(note the sixth field which specifies if it should not be checked by fsck)

Vince
> 
> 
> 
> -- 
> Mike
> 
> Of course, you might discount this possibility, but remember that one in
> a million chances happen 99% of the time.
> ------------------------------------------------------------
> _______________________________________________
> freebsd-questions@freebsd.org mailing list
> http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
> To unsubscribe, send any mail to
> "[EMAIL PROTECTED]"

_______________________________________________
freebsd-questions@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"

Reply via email to