I never had this problem before when I built the kernel the first time.
Could my module source be corrupt? If so, how do I re-install just the
kernel sources for 6.1? 

-----Original Message-----
From: Andy Greenwood [mailto:[EMAIL PROTECTED] 
Sent: Tuesday, April 24, 2007 11:44 AM
To: Don O'Neil
Cc: freebsd-questions@freebsd.org
Subject: Re: Memory >3.5GB not used?

On 4/24/07, Don O'Neil <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
> Thanks for all who pointed out the obvious PAE option...
>
> When I went to rebuild the kernel I got this message:
>
> +++++++++++++++++++++++++++
> cc -O2 -fno-strict-aliasing -pipe -Werror -D_KERNEL -DKLD_MODULE -nostdinc
> -I-   -DHAVE_KERNEL_OPTION_HEADERS -include
> /usr/src/sys/i386/compile/KERMIT/opt_global.h -I. -I@ -I@/contrib/altq 
> -I/usr/include -finline-limit=8000 -fno-common -g 
> -I/usr/src/sys/i386/compile/KERMIT -mno-align-long-strings
> -mpreferred-stack-boundary=2  -mno-mmx -mno-3dnow -mno-sse -mno-sse2 
> -ffreestanding -Wall -Wredundant-decls -Wnested-externs 
> -Wstrict-prototypes -Wmissing-prototypes -Wpointer-arith -Winline 
> -Wcast-qual -fformat-extensions -std=c99 -c 
> /usr/src/sys/modules/aha/../../dev/aha/aha.c
> /usr/src/sys/modules/aha/../../dev/aha/aha.c: In function `ahaaction':
> /usr/src/sys/modules/aha/../../dev/aha/aha.c:848: warning: cast from 
> pointer to integer of different size
> *** Error code 1
>
> Stop in /usr/src/sys/modules/aha.
> *** Error code 1
>
> Stop in /usr/src/sys/modules.
> *** Error code 1
>
> Stop in /usr/src/sys/i386/compile/KERMIT.
> +++++++++++++++++++++++++++
>
> Why would it be complaining about the aha module when I have it 
> commented out as a device?

commenting it from the kernel config will only prevent it from being built
staticlly in the kernel. If you want to prevent the module from being built,
look at the MODULES_OVERRIDE or WITHOUT_MODULES options to make.conf.

man 5 make.conf for more details.

>
> -----Original Message-----
> From: Bill Moran [mailto:[EMAIL PROTECTED]
> Sent: Tuesday, April 24, 2007 11:05 AM
> To: Don O'Neil
> Cc: freebsd-questions@freebsd.org
> Subject: Re: Memory >3.5GB not used?
>
> In response to "Don O'Neil" <[EMAIL PROTECTED]>:
>
> > I just built a new server with an Athlon 64 x2, 4GB Ram and a 
> > Gigabyte/Nvidia motherboard.
> >
> > When I boot the system up it says on the console that 532888K will 
> > be ignored.
> >
> > Of course it isn't put in any of the log files. Dmesg shows this:
> >
> > real memory  = 3724476416 (3551 MB)
> > avail memory = 3649908736 (3480 MB)
> >
> > Any reason the extra 1/2 GB isn't showing up or usable? Is there 
> > something I need to specify in the kernel to get to the other 1/2 GB?
> > What if I want to install more than 4GB? This mobo supports up to 16 
> > GB... Do I need to go to the AMD64 platform to get >4GB?
> >
> > I'm running FreeBSD 6.1 i386 SMP kernel.
>
> http://www.freebsd.org/doc/en_US.ISO8859-1/books/faq/troubleshoot.html
> #PAE
>
> --
> Bill Moran
> http://www.potentialtech.com
>
> _______________________________________________
> freebsd-questions@freebsd.org mailing list 
> http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
> To unsubscribe, send any mail to
"[EMAIL PROTECTED]"
>


--
--
I'm nerdy in the extreme and whiter than sour cream

_______________________________________________
freebsd-questions@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"

Reply via email to