I currently installed FreeBSD-5.0 and having problem configuring xl card. Dmesg shows that kernel picks it up:

xl0: <3Com 3c905B-TX Fast Etherlink XL> port 0xe400-0xe47f mem 0xe0000000-0xe000007f irq 11 at device 9.0 on pci0
xl0: Ethernet address: 00:50:da:7d:f1:c3

after i do "ifconfig xl0 up" it seems like the card shuts down, the link indicator on the hub as well as on the card itself goes blank...

Here is ifconfig before i do anything:

xl0: flags=8802<BROADCAST,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
options=3<RXCSUM,TXCSUM>
ether 00:50:da:7d:f1:c3
media: Ethernet 100baseTX <hw-loopback> (100baseTX <full-duplex>)
status: active
lp0: flags=8810<POINTOPOINT,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
lo0: flags=8049<UP,LOOPBACK,RUNNING,MULTICAST> mtu 16384
inet6 ::1 prefixlen 128
inet6 fe80::1%lo0 prefixlen 64 scopeid 0x3
inet 127.0.0.1 netmask 0xff000000

ifconfig after "ifconfig xl0 up":

xl0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
options=3<RXCSUM,TXCSUM>
inet6 fe80::250:daff:fe7d:f1c3%xl0 prefixlen 64 scopeid 0x1
ether 00:50:da:7d:f1:c3
media: Ethernet 100baseTX <hw-loopback> (none)
lp0: flags=8810<POINTOPOINT,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
lo0: flags=8049<UP,LOOPBACK,RUNNING,MULTICAST> mtu 16384
inet6 ::1 prefixlen 128
inet6 fe80::1%lo0 prefixlen 64 scopeid 0x3
inet 127.0.0.1 netmask 0xff000000


With 4.7 there is no such problem. Is there is a way to load "old" (4.7) xl driver?
Thank you.
roman.


To Unsubscribe: send mail to [EMAIL PROTECTED]
with "unsubscribe freebsd-questions" in the body of the message

Reply via email to