Hello out there.

Days ago I migrated my lab's box from FreeBSD 6.2-STABLE to 7.0-CURRENT/i386 due to my ZFS-desires. Before the migration, I used successfully Xorg 7.2 and some very usefull tools for astronomers, like 'Stellarium'.


Today I tried to install Stellarium out of the ports, the compile process succeeded but I receive this error after trying to start the application:

-----
hartmann: stellarium
 -------------------------------------------------------
[ This is Stellarium 0.8.2 - http://www.stellarium.org ]
[ Copyright (C) 2000-2006 Fabien Chereau et al         ]
 -------------------------------------------------------
Warning: Couldn't set 1024x768 video mode (X11 driver not configured with OpenGL), retrying with stencil size 0 Error: Couldn't set 1024x768 video mode: X11 driver not configured with OpenGL!
----
LDD result is shown as follows, but very useless, I guess.

My video card is an older ELSA GLADIAC with an older nVidia FX4500 chipset, I guess. But that doen't matter due to the fact prior to the switch to FreeBSD 7.0 I hadn't any problems with OpenGL.

----
ldd /usr/local/lib/xorg/modules/drivers/nv_drv.so
/usr/local/lib/xorg/modules/drivers/nv_drv.so:
        libc.so.7 => /lib/libc.so.7 (0x2807d000)
----

Sorry, the list may be wrong, but I hope there will be someone out here also ran into that problem and has hopefully solutions or tips handy.

Thanks in advance,
Oliver

--
Oliver Hartmann
Freie Universitaet Berlin

_______________________________________________
freebsd-questions@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"

Reply via email to